دولت گفته فعالیت تورگردانان را در ترکیه محدود می کند و کار را به عهده می گیرد. این تصمیم با واکنش تورگردانان خصوصی روبرو شده

امیدسلیمی بنی: مسئولان سازمان گردشگری قول داده اند برای ترغیب گردشگران ترک که به ایران سفر می کنند، قیمت‌های قابل رقابت و تسهیلات ویژه، اختصاص دهد. این در حالی است که فعالان بخش خصوصی می گویند در مقابل یک میلیون و ششصد گردشگری که از ایران به ترکیه می رود، سالانه بین 10 تا 15 هزار گردشگر ترک به کشور ما می آیند. یعنی به ازای هر 130 گردشگر ایرانی که برای دیدار از قونیه، سواحل دریای سیاه، آنتالیا و استامبول می رود، تنها یک گردشگر ترک  از ایران بزرگ دیدن میکند.

با این وجود معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی که برای جذب گردشگران ترکیه به این کشور رفته بود،امیدوار است با برگزاری تورهای تلفیقی برای گردشگران کشورهای ثالث و تشکیل کارگروه گردشگری سلامت، سهمی از بازار پررونق گردشگری آسیای صغیر را به ایران بیاورد.

شهباز یزدانی همچنین با زیر سئوال بردن عملکرد بخش خصوصی ایران در جذب گردشگران ترکیه، گفت:"بخش خصوصی گردشگری ایران برای جذب گردشگران ترکیه، هیچ نقشی را ایفا نمی‌کنند. اگر در روزنامه‌ها نگاه کنید، این کمبود کاملا احساس می‌شود. ما این موضوع را مطرح کردیم و قرار شد بخش خصوصی جریان را پیگیری کند. "

این مقام مسئول بار دیگر تورهای خصوصی گردشگری را به "رها کردن کار" متهم کرد و گفت: "واگذاری پیگیری جریان جذب گردشگران ترک به ایران از طریق کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی در صورت کوتاهی کردن بخش خصوصی، همچنان مطرح است. در مذاکرات ترکیه، نماینده‌ی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی حضور داشت و اگر این کمبود را از سوی بخش خصوصی احساس کنیم، فعالیت‌های مربوط به جذب گردشگران از بازار ترکیه را به کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی واگذار می‌کنیم."

هتلها 25 درصد گران شده اند، البته فقط برای ایرانیها. مسافران خارجی تخفیف می گیرند واین 25 درصد اضافی را نمی پردازند، چون دولت قصد دارد گردشگری ورودی به کشور را رونق بدهد.

رئیس جامعه تورگردانان: دولت، فقط حرف می زند

در مقابل، رئیس جامعه تورگردانان، با انتقاد از عملکرد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خبرآنلاین می گوید: "دولت، به وظیفه خود که بازارسازی در ترکیه است، عمل نکرده تا ما به عنوان تورگردانان بخش خصوصی، در آن کشور بازاریابی کنیم. دولت، فقط حرف می زند."

ابراهیم پورفرج در ادامه می افزاید: "تورگردانان خصوصی در این شرایط تبلیغاتی سهمگین، پول زیادی را وارد ایران کرده اند که سازمانهای دولتی، با هزینه و امکانات و دفتر دولتی، هیچگاه نتوانسته اند به آمار ما نزدیک شوند."

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه "قیمت خدمات ما نسبت به ترکها بسیار بالاتر و کیفیتمان پایین تر است" می گوید: "ما هر سال نذر داریم حداقل 25 درصد قیمت خدمات و هتلها را بالا ببریم. سختگیریهایی که برای گردشگران خارجی وجود دارد و امکانات اندی که در اختیارشان می گذاریم، غیرممکن است آنها را برای دیدار از ایران جذب کند، ولی مسئولان ترکیه هر سال در ایران حاضر می شوند و با تبلیغات فراوان، قیمت مناسب و کیفیت عالی خدمات خود، هموطنان را برای مسافرت به ترکیه تشویق می کنند."

مسئولان تازه وارد و تصمیمات ویرانگر

پورفرج با انتقاد از تصمیم دولت برای واگذاری تورگردانی خارجی به کانون گردشگری و اتوموبیلرانی می گوید: "آقای یزدانی در عرصه گردشگری، تازه وارد است و نمی داند برای جذب گردشگر از خارج، نباید اینطور عمل کرد. گردشگر نیاز به انگیزه دارد. با این همه تبلیغات منفی که برای کشور امن و امان ما می شود، تنها هنر بخش خصوصی بوده که گردشگران خارجی را جذب ایران می کند. برای همین فکر می کنم تصمیم برای انحصاری کردن ورود گردشگران به ایران در دست شرکتهای دولتی، ویران کننده گردشگری است."

رئیس جامعه تورگردانان همچنین با مقایسه گردشگران ورودی از ترکیه به ایران و خروج مسافران ایرانی به مقصد آن کشور می گوید: "آمار داده اند سالی یک میلیون و 600 هزار نفر از ایران به ترکیه رفته اند و در ازای آن سالی 10 تا 15 هزار نفر هم نیامده اند، در تمام این سالها، ترکیه، قیمت خدمات غذا و هتل و تورگردانی را نه تنها بالا نبرده، بلکه کیفیتشان را هم افزایش داده، در عوض ما محدودیتهایی برای آنها قائل هستیم که مانع از حضور گردشگران در کشور می شود، از جمله هر ساله، دولت قیمتها را افزایش می دهد و باز هم می گوید صرفه ندارد."

وی در قسمت دیگری از گفتگویش با خبرآنلاین اضافه می کند: " آقای یزدانی باید بروند نظرشان را اصلاح کنند. تورگردانی خصوصی ایران در مقابل این همه تبلیغات منفی دشمنان دارد پول وارد ایران می کند و این، شاهکار است. دولت برود ببیند خودش چه کرده، تمام خاورمیانه ناامن است و تنها کشوری که در امنیت کامل به سر می برد، ایران است، ولی آیا دولت توانسته این مطلب را به گردشگران خارجی منتقل کند؟ اگر دولت می خواهد همه چیز را ویران کند، بیاید و همین آژانسهای خصوصی را هم که مانده، ببندند تا خیال همه راحت شود که کارها زمین بماند."

45/233

کد خبر 154396

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    3 0
    معلومه كه با امكانات موجود در ايران، هيچ گردشگري حاضر نميشه بياد اينجا. گردشگر براي سفر، احتياج به آسايش و راحتي كامل دارد. وضع مناطق گردشگري ايران هم روز به روز بدتر ميشود و سازمان ميراث فرهنگي هيچگونه رسيدگي به اماكن گردشگري نداشته، و روز به روز شاهد تخريب و فرسودگي اين اماكن هستيم. !!!
  • ميهن IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    6 1
    آخه بيان اينجا چي ببينن؟؟؟؟ بدبختي و گرفتاري مردم رو؟؟؟؟؟؟ توي استانبول يه دونه گدا نمي بينين، همه شادن و لب ها خندونه، اينجا چي؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام US ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    3 0
    به ازای هر یک گردشگر ایرانی،تنها شونصدهزار گردشگر افغان به ایران می آیند!!
  • خبره گردشکری IR ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    3 2
    شما هم یک آنتالیا درست کنید تا ببینید که چند تا گردشکر به ایران می آیند.
  • منصور IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    2 4
    در طی 30 سال ترکها در بخش جهانگردی و ایجاد هتلها و گردشگاه ها بودجه کرده اند که باید ایرانیها پول خود را در این کشور(که حتی دیر زمانی با تمام جاه و جلالش بخشی از امپراطوری یاران بود) خرج کنند... حکایت کشورهای بادیه نشین قبلی و توریسم نشین عربی حاشیه خلیج فارس هم همینطور است... و ما بجای اینکه سواحل بی نظیر شمال و کشور خود را مجهز و آراسته کنیم تا توریسم خارجی بجای آنتالیا به ایران بیاید امروزه اندر خم کوچه حسن کچل تازه میخواهیم سازمان گردشگری را منحل و آنرا با وزارت ارشاد ادغام کنیم!!
  • علي IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    4 0
    وقتي هتل هاي سه ستاره كشور براي هر نفر شبي 112 هزارتومن پول ميگيرن در حاليكه هتل هاي مشابه خارجي به مراتب ضمن ارائه كليه امكانات رفاهي و به روز دنيا هزينه معقول تري را طلب ميكنند، انتظار داري توريست بياد هتل هاي كم كيفيت و محدود و كلاً مشكل دار ايران رو براي اقامت انتخاب كنه؟
  • بدون نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    اخه بیان ایران چیکار کنن نیست اینجا اخره تفریحه
  • نسل سوخته US ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    یک درصدی هم که به ایران می آیند شیعیان شرق کشور ترکیه هستند و بالای 50 سال سن دارند و برای زیارت تشریف می آورند نه برای تجاری و کاری دیگه!!
  • ali SE ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    4 2
    کار خوبی هست, یک قانون بزارند که به اندازه ای که از یک کشور توریست میاد ایران به همان مقدار از کشور ما توریست بره انجا.
  • بدون نام IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
    5 1
    ya ensaf akhe bian inja ke chi kash ma ham emkanati mesle una dashtim
  • جهانگیرخان IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۱
    1 4
    وقتی یکی ازمسئولین عالی رتبه دولت درسفراستانی خود اعلام میکنند جزیره کیش ماننداستخوانی درگلوی ماست (سفراول استانی رئیس جمهوربه بندرعباس)واقتصاددریکی اززیباترین جزایرایران وخاورمیانه خراب شده وحتی خود ما ایرانیها به هزاردلیل به کیش نمیتوانیم برویم معلوم است که ترکیه /امارات ودیگرکشورها باید همانطور که در8سال دفاع مقدس ما ازجنگ ما سودبدرند الان هم باید ازاین اختلافات وعدم توجه و...سودببرند وایرانیها پولشان را به ترکیه وامارات ببرند وخرج کنند(کو گوش شنوا ودلسوز ملت)