۰ نفر
۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۳

سیدشریف حسینی

استان خوزستان با وجود ابنیه، بافت‌ها، تپه‌ها، مجموعه‌ها و محوطه‌های ارزشمند و بی‌بدیل فرهنگی، تاریخی و جلوه‌ها و مناظر طبیعی و خدادادی، گنجینه‌ای از شگفتی‌های طبیعی و موزه‌ای بی‌نظیر از آثار فرهنگی، تاریخی را که بعضا قدمتی به اندازه تاریخ بشریت داشته و همچون خورشیدی بر تارک جهان امروزی می‌درخشد، در خود جای داده است.

 خوزستان از نظر جغرافیایی، در یکی از بهترین نقاط ایران واقع شده است و رودهای پرآب آن باعث شده تا این منطقه از دیرباز سکونتگاه مناسبی برای زندگی انسان‌ها باشد و امروز در جای‌جای خوزستان آثار تاریخی متعددی یافت می‌شود که در جذب گردشگری اهمیت ویژه‌ای دارد. این در حالی است که خشکسالی، گرما و کمبود امکانات رفاهی و عواملی دیگر سبب شده که این استان حتی از نظر ساکنان آن به بدترین جای ممکن برای سفر و گذراندن ایام تابستان معرفی شود و در صنعت گردشگری استان رونقی نداشته باشد.اما سفر و جذب گردشگر به استان خوزستان تنها در ایام نوروز آن هم به دلیل آب و هوایی بسیار مساعد و دشت‌های فراوان که تنها در بهار به جاذبه تبدیل می‌شوند، میسر و ممکن است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان گردشگری خوزستان با توجه به میل افراد برای سفر به استان و بازدید از آثار تاریخی و باستانی، نبود اقامتگاه بین‌راهی، هتل بین‌المللی و دیگر خدمات گردشگری مهم‌ترین عامل جلوگیری از توسعه صنعت گردشگری استان خوزستان است؛ به طوری که هرساله در ایام نوروز حداقل 5 میلیون مسافر به این استان سفر می‌کنند اما در ایام تابستان این استان نه تنها در جذب گردشگر ناتوان می‌ماند، بلکه از استان‌هایی می‌شود که مردم مایل هستند ایام تابستان و اوقات فراغت خود را در مناطقی مساعد و خوش‌ آب و هواتر بگذرانند.

آثار تاریخی بی‌شمار و منحصر به فردی همچون محوطه جهانی شوش، معبد چغازنبیل، سنگ‌نگاره‌های عیلامی ایذه، سازه‌های آبی تاریخی شوشتر، محوطه باستانی جندی‌شاپور به عنوان تنها دانشگاه ایران باستان، منطقه بریم در آبادان، وجود چهار رودخانه بزرگ و سواحل نیلگون خلیج همیشه فارس، چهار تالاب بزرگ، دشت شیمبار در مسجد سلیمان و غیره تنها گوشه‌ای از این گنجینه بی‌نظیر فرهنگی، تاریخی و طبیعی ، خوزستان را در جغرافیای فرهنگی، تاریخی و طبیعی ملی و بین‌المللی در جایگاهی ویژه و منحصر به فرد قرار داده است. این جایگاه فرصت بی‌نظیری را در اختیار استان قرار داده که با توسعه صنعت گردشگری در استان از دیدگاه فرهنگی، خوزستان را به عنوان یکی از گهواره‌های تمدنی در سطح ملی و بین‌المللی معرفی نموده و از دیدگاه اجتماعی از آثار فرهنگی ــ تاریخی به عنوان یکی از مولفههای همبستگی ملی و علاوه بر آن با ورود هر گردشگر به استان توسعه اقتصادی منطقه و کاهش بیکاری و اشتغالزایی مولد را در پی خواهد داشت.

خوزستان با داشتن رودهای پرآب، سواحل زیبا، دشت‌های سرسبز و اماکن تاریخی همه‌ساله مسافران زیادی را به سوی خود می‌کشاند اما به دلیل شرایط اقلیمی آن بیشتر در بهار میزبان مسافران و گردشگران است. نبود اقامتگاه‌ها و رستوران بین‌راهی مناسب نیز از دیگر مشکلاتی است که همواره مسافرانی را که به این استان سفر می‌کنند، درگیر کرده است.

اهدافی چون شناساندن آثار تاریخی خوزستان، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی منطقه و کاهش بیکاری زمانی محقق می‌شود که صنعت گردشگری در این استان با تمام ظرفیت‌های خود و امکانات بالقوه برای رشد و بهره‌مندی گام برداشته شود.

 ایجاد هتل‌ها، مهمانپذیرها و اقامتگاه‌های موقت بین‌راهی به عنوان نخستین گام برای تقویت صنعت گردشگری خوزستان است.

نماینده اهواز در مجلس

42134

کد خبر 137619

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • باران IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    0 0
    با سلام مطلب فوق رو با اجازه با ذکر منبع در پایان نامم استفاده کردم با تشکر