۰ نفر
۱ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۵۶

تصویری که از بیماری‌های قلبی در سینما ارائه می‌شود، باعث به‌اشتباه‌افتادن بیماران و افزایش مرگ‌و میر بیماری‌های قلبی می‌شود.

... هنرپیشه نقش اول فیلم درحالیکه چهره درهم کشیده، سینه خود را در چنگ می‎فشارد و ناگهان از حال رفته و روی زمین غش می‎کند...!

این تصویر اغراق‎آمیز و مهیج فیلم‎های هالیوودی است که حملات قلبی نیزدر آن همانند بسیاری از حقایق دیگر به شیوه‎ای فانتزی و غیر‎واقعی به نمایش درمی‎آید و می‎تواند افرادی که این فیلم‎ها را زیاد تماشا می‌کنند، به اشتباه بیندازد.

اخیرا موسسه قلب انگلیس هشدار داده است که نشانه‎های حملات قلبی می‎تواند بسیار حساس و در عین حال مبهم باشد به‎طوری که ممکن است به آسانی مورد بی‎اعتنایی قرار بگیرد؛ درحالیکه متخصصان هشدار می‌دهند افرادی که دچار حمله قلبی شده‎اند باید خیلی سریع مراقبت‎های پزشکی را دریافت کنند.

سالانه حدود 250 هزار نفر در انگلستان دچار حمله‎های قلبی می‎شوند و یک‎سوم از این افراد قبل از رسیدن به بیمارستان، جان خود را از دست می‎دهند. نشانه‎های حملات قلبی می‎تواند در افراد مختلف متفاوت باشد ولی معروف‎ترین آنها شامل این موارد است: درد درمیان قفسه سینه، دردی که به سمت بازوها، گردن و فک کشیده می‎شود، احساس ناخوشی، عرق کردن زیاد، تنفس کوتاه و منقطع همراه با درد.

در هر دو جنس ولی بیشتر در زن‎ها، در این مواقع ، حس ناخوشی عمومی همراه با دردی در پشت بدن و معده تجربه می‎شود و خیلی از اوقات این حالت‎ها به اشتباه، سوء‎هاضمه فرض می‎شود.

با این حال، در یک بررسی‎، 38 درصد افرادی که توسط موسسه قلب انگلیس مورد پرسش قرار گرفته بودند، اظهار کردند که اطلاعات خود را پیرامون نشانه‎های حملات قلبی، از طریق فیلم و تلویزیون کسب کرده‎اند و تنها 6 درصد اعلام کردند که درمورد این مسئله با پزشک خود مشورت کرده و توصیه‎هایی دریافت داشته‎اند؛ ضمن این که تقریبا 18 درصد افراد مورد بررسی نیز بیان کردند که تا آن لحظه نمی‎دانستند علائم حملات قلبی چیست.

بتی‎ مک‎براید، یکی از مدیران موسسه قلب انگلیس در این رابطه می‌گوید: باید به مردم آگاهی داده شود که صحنه‎های حملات قلبی که بر روی پرده سینما یا تلویزیون به نمایش گذاشته می‎شود، لزوما آن چیزی نیست که معمولا در واقعیت تجربه می‎شود؛ نشانه‎های زیادی برای این مشکل وجود دارد و بنابراین افراد هرگاه حس ناخوشایندی دارند و شروع یک حمله قلبی را در خود احساس می‎کنند بهتر است به شک خود بها دهند؛ تردید را جایز نشمرده و به پزشک مراجعه کنند.

بی‌بی‌سی / ترجمه: پروانه حجت

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =