تیتر سه وبلاگها
-
از آزادی بیان وکلای دادگستری تا زندانی شدنِ وکیل الرعایای ترک همدانی
انتشار خبر زندانی شدن مصطفی ترک همدانی، کنشگر مدنی، وکیل حقوق بشری ایرانی و وکیل دادخواه برخی از بیمهشدگان تامین اجتماعی در پی شکایت سعید مرتضوی(قاضی مرتضوی، دادستان پیشین تهران، معاون پیشین دادستان کل کشور، ریاست قبلی سازمان تامین اجتماعی، نماینده ویژه رئیسجمهور وقت و ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز)، بنا به اخبار منتشره(https://vokalapress.ir/?p=56901) ؛ موجبات تاسف و تاثر همکاران حرفه ای وکالت، فعالان رسانه ای و مدافعان حقوق بشر و سازمان های حقوق بشری را برانگیخت و با بازخوردهای گسترده ملی و بین المللی نیز همراه بود و بر این نکته تاکید گردید که ؛ "جای وکیل، زندان نیست..." !
-
نخستین جشنواره جهانی شادی در سازمان UNESCO MIL APAC
" حق بر شادی " بعنوان یک حق بشری و در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد مورد شناسایی قرار گرفته است و با تعیین روز 20 مارس از سال 2013 به عنوان " روز جهانی شادی" از سوی مجمع عمومی آن سازمان بر ضرورت و اهمیت بین المللی آن نیز تاکید شده است.
-
یونسکو، سواد رسانه ای و سازمان بین المللی MIL
سازمان بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی یونسکو (MIL) از ارکان سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (UNESCO) بوده که مسئولیت آموزش، فرهنگ سازی، احترام، ارتقاء و ترویج سواد رسانه ای و اطلاعاتی یونسکو را در سطح جهانی بر عهده دارد و اهداف و ماموریت های خود را از طریق کمیته های منطقه ای در جهان و با مدیریت نمایندگان هر یک از آن کمیته ها در سطح منطقه ای و بین المللی هدایت می کند
-
یونسکو و هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
۲۴ تا ۳۱ اکتبر (دوم تا نهم آبان ) بعنوان" هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی" (Global Media and Information Literacy Week 2023 ) می باشد که ضمن نکوداشت آن از سوی یونسکو و سازمان های بین المللی و کشورهای گوناگون و برگزاری برنامه ها، نشست ها و وبینارهای علمی، کارشناسی و رسانه ای مربوطه در جهت آموزش و ترویج و ارتقاء سواد رسانه ای در جهان و افزایش آگاهی افراد بشر تاکید می گردد.
-
انتخاب یک دانشمند ایرانی بعنوان مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان MIL یونسکو
دکتر علیرضا باستانی، استاد ایرانی علوم ارتباطات و سواد رسانه ای و نخستین ایرانی منتخب بعنوان نماینده و مدیر منطقه ای آسیا و اقیانوسیه در سازمان سواد رسانه ای و اطلاعاتی یونسکو ( UNESCO MIL ) به شمار می رود که در انتخابات اخیر آن سازمان بین المللی بعنوان نماینده آسیا و اقیانوسیه برای یک دوره کاری 4 ساله انتخاب گردید.
-
در سوگ پرفسور سید عبدالعلی قوام
پرفسور سید عبدالعلی قوام، استاد تمام رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل، مدیر گروه پیشین گروه علوم سیاسی دانشکده علوم اقتصاد و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، مترجم، سیاست پژوه و پژوهشگر شهیر علوم سیاسی، روابط بین الملل و سیاست تطبیقی می باشد که پس از سالها فعالیت علمی، دانشگاهی و پژوهشیِ مناسب و موثر در تاریخ 9 خرداد 1402 جان به جان آفرین تسلیم کرد و آسمانی شد.
-
7 کتاب منتشرۀ زمانی درمزاری در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب
سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار"آینده، خواندنی است" به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی ایران از 20 تا 30 اردیبهشت ماه 1402 ( 10-20 می 2023 ) از ساعت 10 صبح تا 20 در مصلی بزرگ تهران به صورت حضوری و همزمان به طور مجازی، به نشانی اینترنتی ketab.ir و https://book.icfi.ir/ برگزار خواهد شد.
-
مبنای پلمپ غیر قانونی مراکز تجاری و عدم اعلام جرم دادستان در تعقیب مسئولیت قانونی آن
در پی اعلام نظر اخیر فرمانده انتظامی کشور( فراجا ) و هشدار بر برخورد جدی و اجرای طرح تکراری و ناکارآمدِ" طرح تشدید برخورد با بدحجابی و بدپوششی" به مانند کارکرد گشت ارشاد و پایان بد فرجام آن(khabaronline.ir/xjVnv) که به ترتیب مشابهی در خرداد 1390 از سوی وی در مقام جانشین وقت ناجا مطرح و تکرار گردید.
-
بیست دلیل و مبنای حقوقی و بین المللی در ممنوعیت احضار و توقیف غیر قانونی خودروی شهروندان
اعلام نظر اخیر سردار رادان، فرمانده کل انتظامی کشور درباره اجرای دوباره" طرح تشدید برخورد با بدحجابی و بدپوششی" از 26/1/1402 به مانند ترتیب مشابه و تکراری آن در خرداد 1390 در ایام تصدی وی بعنوان جانشین وقت ناجا و اظهارات مطروحه او درباره احضار و توقیف خودروی شهروندان و پلمپ مراکز تجاری مربوطه با اعلام مراتب ورود نیروی انتظامی در سه حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن از 26 فروردین سال جاری و تذکر و توقیف الکترونیکی و فیزیکی خودروی شهروندان دارای افراد کشف حجاب و پلمپ اماکن تجاری مربوطه با استفاده از فناوری های هوشمندکه در مقام تکرار هشدار ِمشابه و چالش زای طرح تشدید برخورد با بدپوششی در سال 1390 برآمده است (http://fna.ir/3bs7ut ) و گویا بار دیگر نیز نسبت به رویکردِ" آزموده را آزمودن خطاست" به مانند گذشته، بی توجه مانده است...! با بازخوردهای متعدد ملی و بین المللی همراه بوده است.
-
هشدار یک حقوقدان به فراجا
از ممنوعیت نیروی انتظامی در احضار و توقیف خودروی مردم تا مسئولیت قانونی نقض حقوق اساسی شهروندان
-
از جشن روز وکیل مدافع تا بحران در جامعه حرفه ای وکالت
پیدایش حرفه وکالت و مقررات ناشی از آن در ایران از سال ۱۲۸۷ ش. با تشکیل کمیسیون تنقیح قوانین، تدوین اولین نظام نامه وکلاء نیز در سال ۱۲۹۶ش.، تشکیل نخستین مجمع وکلای رسمی عدلیه برابر نظام نامه انتخاب هیئت مدیره در سال ۱۳۰۰ ش.، همراه با تصویب قانون اصلاح تشکیلات عدلیه( در فصل دوم از باب پنجم راجع به وکلا) در سال ۱۳۰۶ و قانون وکالت مصوب ۱۳۱۴ و ۱۳۱۵ و تصویب بعدی لایحه قانونی استقلال وکلای دادگستری در ۷ اسفند ۱۳۳۱؛ بیانگر پیشینۀ بیش از یک قرن نهاد وکالت در جامعه ایران و نظام حقوقی و حرفه ای آنست.
-
" بایسته های حقوقی و کاربردی آیین دادرسی مدنی"
کتاب" بایسته های حقوقی و کاربردی آیین دادرسی مدنی؛ از آیین نگارش حقوقی تا فرایند اجرای احکام مدنی" ؛ جدیدترین اثر حقوقی، حرفه ای و دانشگاهی محمدرضا زمانی درمزاری( فرهنگ )، حقوقدان اهل قلم و وکیل پایه یک دادگستری در سه جلد در 1000 صفحه می باشد که در واحد مطالعات حقوقی و پژوهشهای حرفهای وکالت در موسسه حقوقی و بین المللی زمانی به رشته تحریر در آمده و با همت آن موسسه حقوقی و بین المللی و انتشارات مگستان در تهران نیز منتشر شده است.
-
پرسش یک حقوقدان درباره مرگ مشکوک مهسا امینی
" ژین" در کردی به مفهوم " زندگی" و " ژینا " به معنای زندگی بخش" است و امید و انتظار خانواده و خاندان امینی به مانند هر خانواده ایرانی و جهانی آن بود که " ژینا "، روزی، روزگاری؛ زندگی بخش و هستی آفرین آنها و دخترانِ آرزومندِ سعادت و امیدوار به سودای پیدایی و پویایی و شیدایی و شکوفاییِ سَعدایی در سرزمین پارسی و پدری خویش گردد
-
ستاره حقوق ایران
یازدهم شهریور 1401، هشتمین سالگرد درگذشت دکتر ناصر کاتوزیان، از نویسندگان پیش نویش قانون اساسی ایران، حقوقدان برجسته، قاضی پیشکسوت دادگستری و پدر دانش حقوق ایران است.به همین مناسبت در این مقاله مروری بر زندگی این شخصیت برجسته و پدر دانش حقوق ایران داشته ایم:
-
از شان وکلاء و کارآموزانِ وکالت تا ضرورت تعقیب مسئولیت قانونی نمایندگان مجلس
برابر اصل بیستم قانون اساسی؛ " همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند" و طبق اصل بیست و دوم آن قانون؛ " حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند"
-
سرانجام تلاشها برای روشنشدن وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی
بیش از 10 سال در ایران و مالزی و سازمانهای حقوق بشری در حال پیگیری و رایزنی و تعقیب بین المللی هستم تا بلکه تکلیف زندانیان ایرانی بی پناه در غربت افتاده و بدون حمایت های دولتی موثر روشن شود و خوشبختانه مجموعه تلاش های حقوق بشری و رسانه ای سرانجام موثر واقع شد و موافقتنامه مزبور روز گذشته مورخ 11 مرداد به طور رسمی امضاء شد.
-
مُحرم و ۲۶ نوع «نذری» برای حقوق شهروندی
هر ساله، با ورود به ماه محرم و پیش از آن، شهرها و روستاها سرشار از نمادها و نشانهای سیاه و علامت هایی نمادین می گردد که بوی و نوای محرم را در ذهن و نگاه شهروندان و مردم طنین انداز می کند.
-
بحرانهای آموزش عالی در دوران کرونا
نیم سال دوم سال تحصیلی1401-1400؛ ترم تحصیلی و دانشگاهی کاملاً متفاوت و متمایز نسبت به ترم های پیشین دانشگاه برای دانشجویان و اساتید و همکاران محترم دانشگاهی بوده است؛
-
حمله آمریکا و کشتار ۲۹۰ مسافر؛ نتیجه پیگیریهای حقوقی ایران چه شد؟
بررسی حقوقی سرنگونی هواپیمای ایرباس ایران| دوازدهم تیرماه، سالروز حمله ناو جنگی آمریکا به هواپیمای ایرباس ایرانی و کشته شدن تمامی سرنشینان آن برخلاق موازین حقوقی و بین المللی می باشد.
-
آلودگی هوا و مسئولیت قانونی دولت و شهرداری در برابر شهروندان
مرگ رو به تزاید مردم و شهروندان در تهران و کلان شهرها و آسیب های وارده به سلامت و جسم و روان آنها در اثر آلودگی هوای تهران و دیگر شهرها، از مصادیق " قتل شبه عمد یا قتل مبتنی برخطای محض"، از حیث حقوقی و قانونی می تواند محسوب شود.
-
میراث مشترک جامعه ایرانی و جهانی؛ فرهنگ کاشت نهال در سالروز تولد هر فرد
سالروز تولد هر فرد ایرانی و جهانی باید به جای تهیه کیک، همراه با " کاشت نهال" برای " احترام به طبیعت" و " ترویج حقوق محیط زیست" بزرگداشته شود تا جهانی سبز و زیست بومی آرمانی از برای جامعه انسانی و بشری را با خود به ارمغان آورد.
-
نگاهی به شیار 143؛ ضرورت تعقیب مسئولیت حقوقی و بینالمللی جنگ عراق و ایران
به بهانه ۶ فروردین؛ سی و دومین سالروز درگذشت پدر شهید مفقودالجسد، عبدالرسول زمانی درمزاری که طی سالها، چشم براه شناسایی و بازگشت فرزند شهیدش بود و بدون وصال و دیدار بعدی وی نیز جان به جان آفرین تسلیم کرد...!
-
شخصیت آلفایی و شخصیت بِتایی در شکوفایی بهار
یادداشت نوروزی خبرآنلاین در آغاز بهار سال 1401 خورشیدی
-
ملی شدن صنعت نفت ایران از دیدگاه حقوق بینالملل
29 اسفند، روز ملی شدن صنعت نفت ایران، از حوادث تاریخی و مشهوری است که با بازخوردهای سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه ای متعدد در داخل و خارج از کشور در آن زمان و پس از آن، برخوردار بوده است.
-
انعقاد موافقتنامه استرداد محکومین و حمایت از زندانیان ایرانی در مالزی
ضرورت انعقاد موافقتنامه نهایی استرداد محکومین به حبس و حمایت بین المللی از زندانیان ایرانی در مالزی در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
-
به بهانه هفتم اسفند، روز وکیل مدافع
نقش وکلای دادگستری در ترویج عدالت و فعالیتهای حرفهای وکالت
" اصول اساسی نقش وکلاء" ، مصوب هشتمین کنگره سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از جرایم و رفتار با مجرمین در سال ۱۹۹۰ و معروف به " بیانیه هاوانا " است؛
-
از تبریک روز مرد تا تبریک روز انسان
تبریک روز مرد و پدر به " مردانِ بایسته " و " پدرانِ شایسته " که نیک خویند و نیک جویند و به نیکی و نیکنامیِ روزافزون آراسته اند...
-
خشونتهای افراطی و خلاء قانونی در تضمین حقوق زنان در ایران
حیات و حقوق زنانه از نگاه مردانه رنج می برد...!
-
از کنشگری مدنی دانشجویان تا وضعیت حقوق شهروندی در ایران
گرچه، آگاهی، سرآغاز توانایی است و توانا بود هر که دانا بود، لیک گویا مفاهیم " علم و دانش و آگاهی و دانایی در جامعه دانشگاهی و انسانی" به کلی تغییر یافته است...!
-
از دانشمندپنداری حقوقی مردم و مسئولان تا ضرورت تخصصگرایی حرفهای!
دانشمندپنداری حقوقی شهروندان در امور حقوقی و حرفه ای وکالت و نهادینه شدنِ نادرست و فزایندۀ این فرهنگِ غیر کارشناسی و غیر علمی در زمینه های گوناگون؛ از زمرۀ آفات اساسی فرهنگ حقوق شهروندی و وکالت است.