ایسنا نوشت:

در حال حاضر قیمت‌ها از قدرت خرید مردم تا حدودی بالاتر است لذا علیرغم اینکه تابستان، فصل جابجایی است شاهد کاهش معاملات هستیم و تقاضای اجاره‌نشینی بیشتر شده که قیمت‌های این بخش را نیز با افزایش مواجه کرده است.

احمدرضا سرحدی - کارشناس اقتصاد مسکن - درباره وضعیت فعلی بازار مسکن گفت: افزایش میزان خرید و فروش در بازار مسکن با آمدن تابستان طبیعی است که طبق روال روند افزایشی داشته باشد چون فصل تابستان فصل جابجایی است و بیشترین حجم معاملات در این فصل به دلیل تعطیلی مدارس وجود دارد.

او با بیان این که بررسی‌های آماری حاکی از این است که میزان معاملات با شروع تابستان کاهش داشته است، گفت: عواملی از جمله تورم و قیمت‌های بالا از دلایل کاهش میزان معاملات در بازار هستند و با توجه به میزان قیمت‌ها در بازار می‌توان گفت که قیمت‌ها سوری نیست و واقعیت امر این است که در سال‌های اخیر با گران شدن مزد کارگران، قیمت مصالح و زمین باعث شده قیمت تمام شده ساختمان‌ها افزایش داشته باشد.

سرحدی با بیان اینکه با این روند، مسئله سود و منفعت‌طلبی سازندگان پیش می‌آید، گفت: میزان قیمت‌ها آنقدر نیست که بتوان آن را حباب تصور کرد یا توقع کاهش چشمگیر قیمت را داشت.

این کارشناس با بیان اینکه در حال حاضر قیمت‌ها از قدرت خرید مردم تا حدودی بالاتر است، ادامه داد: بدین ترتیب با این که فصل تابستان، فصل جابجایی است شاهد این هستیم که معاملات در حد تصور انجام نمی‌شود و مالکان با در نظر گرفتن هزینه‌ای که برای ساخت داشته‌اند حاضر نیستند ملک‌شان را زیر قیمت بفروشند.

او گفت: بنابراین حجم معاملات مسکن در بازار پایین است اما بخشی که رونق بسیاری پیدا کرده و دولت هم نمی‌تواند کاری انجام دهد بازار اجاره است.

سرحدی با بیان این که با در نظر گرفتن قیمت‌های بالا امکان خرید برای مردم وجود ندارد، گفت: مردم با هجوم آوردن به سمت بازار اجاره سعی می‌کنند که سرپناهی برای خود داشته باشند.

این کارشناس گفت: مشکل اساسی وجود دارد و آن این است که مالکان حاضر نیستند ساختمان‌های نوساز را اجاره دهند چون می‌دانند اجاره دادن مساوی است با تخریب نسبی ساختمان نوسازشان.

او با اشاره به اینکه بدین ترتیب عرضه در بازار کم می‌شود ولی تقاضا به دلیل کاهش قدرت خرید افزایش پیدا می‌کند، گفت: بالا رفتن تقاضا و کمبود عرضه در بازار باعث افزایش قیمت‌ها در بخش اجاره می‌شود.

سرحدی گفت: به طوری که شاهد هستیم درماه‌های اخیر میزان اجاره 30 تا 40 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و دولت با توجه به خالی بودن دستش نمی تواند اقدام خاصی انجام دهد.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره روند آینده بازار نیز گفت: با توجه به خالی بودن تعدادی از واحدهای مسکونی قیمت‌ها به همین ترتیب بالا می‌رود و پیش‌بینی می‌شود از میزان فعلی نیز بیشتر شود.

 

45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 366066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۹
    152 8
    در حال حاضر قيمتها تا حدودي بالاتر از قدرت خريد مردم است واقعا" نويسنده اين مطلب يا شما نميدونيد يا خودتونو زدين به اون راه . برادر من تا حدودي بالاتر نه تا حدودي غير ممكن ودست نيافتني شده ، براي قشر كارمند وكارگر خريدن يه واحد 65 الي 70 متري تو مركز و جنوب تهران غير ممكن شده اونوقت ميگي تا حدودي ..............عجب كي اين اوضاع روبراه ميشه كي وضع اقتصادي مردم قراره بهتر بشه چه وقت يكم آرامش ،شادي و امنيت اجتماعي به زندگي مردم مياد
  • بی نام RO ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۹
    12 3
    تا حدودی. جالبه
  • بی نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۳
    3 1
    نویسنده خیلی وضعش توپه و اصلا از اوضاع اقتصادی مردم خبر نداشته.
  • بی نام US ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۳
    3 1
    من خودم بساز بفروش هستم می خواین قبول کنین یا نه برای من فرقی نداره. الان مردم قدرت خرید خونه نداره اما این دلیل بی انصافی ما هم نیست چون من امروز که حساب می کردم تو ساختمونی که ساختش یک سال طول کشیده فقط صد میلیون سود کردم این در حالیه که اگه این پول رو توی هر کاری می گذاشتم حداقل سیصد تومن در می اوردم نمیگم ناراضی هستم چون قبلا به اندازه کافی درآوردم اما تو این سال گذشته نصف دارایی هام رو از دست دادم اما باید بگم برخلاف تصور خیلیا واحد ها رو کمتر از قیمت ساخت نمی فروشم و توی همین بازار خراب باز هم خریدارایی پیدا میشه و لازم نیست زیر قیمت بفروشم در ضمن اکثر بساز و بفروشها وضعشون به قدری خوب هست که یکی دو سال رو تحمل کنند و حتی شاید خونه رو به رهن بدن تا زمانی که خونه ها دوباره گرون بشه