تسنیم نوشت:

آمار بانک مرکزی از روند صعودی چکهای برگشتی نشان می دهد از نظر مبلغ ،‌ میزان برگشتی ها از حدود ۳.۵ درصد کل چک ها در سال ۸۵ در مرداد امسال به ۵.۵ درصد رسیده است .

واحد مرکزی خبر گزارش داد، درصد چکهای برگشتی از کل چک ها از نظر تعداد هم در این مدت از 4 و نیم درصد به 12 و نیم درصد رسیده است .
سال 85 روزانه بطور متوسط حدود 10 هزار برگ چک برگشت می خورد و حالا حدود 16 هزار برگ . این ارقام به معنی کم اعتبار شدن یک سند بانکی به نام چک است. واقعیتی که باعث شده است به گفته رئیس مرکز آمار قوه قضائیه ، چک برگشتی جزو 10 جرم اول کشور باشد.
خیلی ها اوضاع اقتصادی را علت اصلی افزایش چکهای برگشتی می دانند اما خیلی ها هم معتقدند اگر قوانین چک اصلاح شود این همه چک برگشتی نخواهیم داشت.
دوسال پیش بود که بانک مرکزی بخشی از دستورالعمل حسابهای جاری را اصلاح کرد و قرار شد در 6 ماه طرح هایی مانند یکسان سازی چک ها ، رنگ بندی آنها و در نظر گرفتن سقف اعتباری برای چک ها اجرا شود که تاکنون نشده است.
همین طور قرار بود صاحبان دسته چک اعتبارسنجی شوند و سامانه ای ایجاد شود تا اعتبار فرد صادر کننده چک را رصد کرد که این سامانه هم هنوز عملیاتی نشده است.

 


45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 377792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =