اولویت‌های شش گانه حمایتی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در سال جاری اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس این اولویت‌ها به منظور حمایت از روزنامه‌نگاران، «روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و دوهفته‌نامه»هایی که اساساً لیست بیمه‌ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند بود.

بنابراین گزارش، حمایت وی‍ژه از بیمه خبرنگاران توسط رسانه‌ها - با کاهش نصاب های در نظر گرفته شده - در کنار توجه به نشریات استانی و مناطق کم برخوردار از اصلی ترین بندهای بسته حمایتی در سال 94 است به طوریکه به منظور حمایت از روزنامه نگاران، روزنامه ها، هفته نامه ها و دوهفته نامه هایی که اساساً لیست بیمه ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند بود.

متن کامل بسته حمایتی سال 94 معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:

1-  اولویت های موضوعی

یارانه نشریاتی كه موضوع انتشار آنان ( حداقل 60 درصد حجم) فقط به يك يا تركيبي از دو موضوع زیر اختصاص داشته باشد تا 3 برابر افزایش می یابد و شروع حمایت از آنان نیز تابع نصاب نیست و از شماره اول حمایت می شوند:

1- قرآن، احکام اسلامی و شعائر دینی

2- فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس

3- ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی به جای فرهنگ غیرخودی ( پیگیری محورهایی نظیر دین باوری، هویت ملّی، میراث بانی، خانواده محوری، فرزندآوری، ترویج کتابخوانی، قناعت، حیا، دانشوری، فرهنگ کار، اصلاح خلقیات اجتماعی و ...)

4- هر یک از محورهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی (حمایت از تولید داخلی، ترویح فرهنگ کار، اطلاع رسانی کسب و کار، اقتصاد دانش بنیان و...)

5- ترویج زبان فارسی (یا اهتمام به فعالیت در کشورهای فارسی زبان)

6- پرهیز از واگرایی و تحکیم همبستگی ملی توسط روزنامه ها و هفته نامه هایی که با گستره توزیع استانهای مرزی منتشر می شوند.

7- افزایش سواد علمی جامعه (رسانه هایی با رویکرد علم برای عموم مردم)

  2- حمایت از مناطق کم برخوردار

نشریات محلی یا استانی متعلق به استان های 10 گانه و یا تک شهرهای غیر مرکز استان تا 2 برابر حمایت می شوند (نشریات منطقه ای نیز مشروط به آن که تمامی استان های مندرج در مجوز آنان در زمره «استان های کم برخوردار» باشد).

این استانها مطابق اعلام صندوق توسعه ملّی برای سال 94 به این شرح هستند: آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان

3- توجه به تحولات رسانه

در راستای درک تحولات دنیای رسانه، حضور محتوای ملّی در عرصه جهانی و توجه به محیط زیست، برای نشریاتی که اولویت های روشی را رعایت کنند ارقام زیر منظور می شود:

ردیف

موضوع

مبلغ یارانه

ملاحظات

1

جایگزینی روزنامه با نشریه الکترونیک (لوح فشرده یا پایگاه)

روزنامه های سراسری = 30 میلیون تومان

برای روزنامه های در حال انتشار مشروط به آنکه در زمره نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها باشند

2

سایت برخط (علاوه بر نشریه)

روزنامه‌های منطقه‌ای و محلی= 15 میلیون تومان

برای روزنامه هایی که در نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها قرار می گیرند

3

نرم افزار تلفن همراه (اپلیکیشن)

20 میلیون تومان در هر نوبت تخصیص يارانه

برای روزنامه هايی که در نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها قرار می گیرند یا هفته نامه هایی که ضریب کیفی بالاتر از 1 دارند.

4

برای هر دو سیستم عامل اصلی

10 میلیون تومان

برای نشریاتی با سابقه افزون بر 30 سال و ضریب کیفی بالاتر از 1

4- ترویج بنگاه ها

یارانه نشریاتی با صاحب امتیاز واحد، مشروط به آن که همه نشریات بنگاه، اولاً نظم در انتشار و ثانیاً ضریب کیفی افزون بر 2·1 داشته باشند (براي روزنامه ها : حضور در 3 دهك بالايي طرح رتبه بندی روزنامه ها) به شرح زیر افزایش می یابد:

1- حقوقی: به یارانه هر نشریه 25 درصد افزوده می شود.

2- حقیقی: به یارانه هر نشریه 10 درصد افزوده می شود.

5- دیپلماسی رسانه ای

نشریات چاپی و الکترونیکی که «دیپلماسی فرهنگی» را دنبال کنند و فعالیت های برون مرزی جدّی داشته باشند و یا در جذب سرمایه های خارجی به صنایع و خدمات کشور مؤثر باشند بر اساس  شاخص ها (دوره انتشار، میزان تأثیر، اولویت های منطقه ای و جهت گیری محتوایی) پنجاه تا یکصد میلیون تومان حمایت می شوند.

6- یارانه بیمه کارکنان

این حمایت مشروط به رعایت حداقل نفرات به شرح زیر است:

دوره انتشار

سراسری

منطقه ای، استانی، محلّی

روزنامه یا خبرگزاری

20

12

هفته نامه یا پایگاه خبری

8

6

دوهفته نامه به بالا

6

5

 الف- برای رسانه های خصوصي ،‌تمام مبلغ پرداختي آنان به سازمان تامين اجتماعي و براي رسانه هاي غير خصوصي 30 درصد از مبلغ پرداختی آنان عودت می شود. فهرست بیمه باید با نام رسانه یا صاحب امتیاز باشد.

 ب- سقف حمایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، برای 3 دسته فوق به ترتیب 600 ، 300 و 200 میلیون ریال برای هر فصل خواهد بود. این سقف برای مؤسسات مطبوعاتی تا 50 درصد قابل افزایش است، مشروط بر آن که برای سایر نشریات خود کد کارگاهی مستقل نداشته باشند.

 ج- به منظور تشویق روزنامه ها و خبرگزاری ها به بیمه همکاران دفاتر استانی خود، برای پنج روزنامه و خبرگزاری اول کشور(مطابق طرح هاي رتبه بندی روزنامه ها و خبرگزاری ها) جمعاً تا سقف 80 نفر و برای سایر روزنامه ها و خبرگزاری‌ها تا 40 نفر، یارانه برای بیمه همکاران دفاتر استانی علاوه بر سقف حمایتی بالا و به صورت جداگانه تعلق می گیرد. 

د- با هدف شفافيت، فهرست ارسالي هر رسانه درسايت معاونت مطبوعاتي منتشر مي‌شود. در صورت اعتراض هر یک از خبرنگاران تمام وقت هر رسانه كه با وجود گذشت 6 ماه از همكاري خود هنوز بيمه نشده اند ، ‌آن رسانه از فهرست يارانه بيمه حذف مي شود.

ضمناً به منظور حمایت از روزنامه نگاران، روزنامه ها و هفته نامه ها و دوهفته نامه هایی که اساساً لیست بیمه ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند بود. برای نشریات استانی و منطقه ای، دوهفته نامه ها و برای نشریات استان های ده گانه، دوهفته نامه ها و هفته نامه ها نیز از این قاعده معاف هستند.

تذکر: ضرایب یا موارد حمایتی شش گانه فوق قابل جمع با یکدیگر هستند.

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 433639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۵
    2 0
    دیگه کسی روزنامه چاپی و کاغذی نمیخونه و از اسراف در کاغذ و قطع درخت حمایت نمیکنه و مسئولان خبرگذاری ها باید دنبال پیشرفت و چابک سازی باشند