تصویر کوله پشتی دیجیتال زنبورهای عسل برای نجات نسل‌شان

گروهی از محققان با تگ RFID که به شکل کوله‌پشتی در پشت‌زنبورهای عسل نصب می‌شود در تلاش برای نجات نسل آنها هستند.

جمعيت زنبورهاي عسل طي سالهاي گذشته به دلايل انساني و طبيعي كاهش داشته و باعث شده دانشمندان درباره رخ دادن يك فاجعه در اين رابطه هشدار دهند. اختلال فروپاشی کلونی  يك مسئله پر رمز و راز است كه زنبورهای کارگر ناگهان تصمیم به ترک کندو می گیرند و در نهايت باعث مرگ آنها مي‌شود.

تگ RFID كوچكي كه حالا محققان استراليايي طراحي كرده‌اند پس از نصب شدن در پشت زنبورهاي عسل اين امكان را فراهم مي كند كه جابجايي زنبورهاي عسل مورد بررسي دقيق قرار بگيرد.

در اين پروژه كه انجام آن با همكاري شركت اينتل ميسر شده تگ‌هايي كه يك سوم زنبورهاي عسل وزن دارند به شكل كوله پشتي روي حدود 10 هزار زنبور عسل نصب شده است. ثبت جابجايي و مكان حركت زنبورهاي عسل كمك مي‌كند تا اثر مسائلي مانند بيماري‌ها،آلودگي هوا،وضعيت آب و هوايي بر روي زندگي آنها تحليل شود.

محققان شرکت اینتل در مورد عملکرد این طرح گفته‌اند: تراشه‌های نصب شده در کندوها پس از دریافت اطلاعات حیاتی از زنبورهای کارگر، اطلاعات را از طریق اتصال بی‌سیم، به مرکز مطالعاتی ارسال می‌کند که سپس اطلاعات دریافتی به مدل‌های سه‌بعدی تبدیل می‌شوند تا فعالیت زنبورها در بیرون از کندوها مورد بررسی قرار گیرد.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 450747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =