رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت: شهرداری زحمت بیمارستان‌ها را بی‌اثر می‌کند

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه "استفاده از دستگاه‌های زباله‌سوز در بیمارستان‌ها ممنوع است"، در عین حال از عملکرد شهرداری در زمینه تفکیک زباله‌های بیمارستانی انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ اواخر سال گذشته بود که تفاهم نامه ای میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت امضا شد؛ آنچه محور این تفاهم نامه را تشکیل می داد چیزی جز سرو سامان دادن به پسماندهای بیمارستانی نبود. کمک به ارتقای وضعیت مدیریت فاضلاب های بیمارستانی و پسماندهای پزشکی، شیمیایی و دارویی ناشی از مراکز بهداشتی، درمانی، کلینیک ها و مطب ها در کشور، کاهش آلاینده های ناشی از پسماندها و فاضلاب های بیمارستانی و مراکز درمانی، ارتقای شاخص های زیست محیطی، بهداشت و درمان و سلامت جامعه برخی از اهدافی است که در این تفاهم نامه قید شده است. بعد از آن سیدحسن هاشمی  پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حفظ محیط زیست گفت: وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست و شهرداری تهران طرحی مشترک پیرامون کاهش آلاینده ها و پسماندهای بیمارستانی پیش بینی کرده اند که این طرح ظرف مدت 3 ماه آینده در سراسر کشور اجرا خواهد شد. پسماندهایی که به گفته رئیس حفاظت محیط زیست شهر تهران سرنوشت نیمی از آنها مشخص نیست. 

معصومه ابتکار نیز چندی پیش وضعیت بازیافت پسماندها را به چند دسته تقسیم کرد و پسماندهای بیمارستانی را در رده ای قرار داد که باید در آن احتیاط بیشتری داشت: مدیریت پسماند باید انواع روش های مدیریت را در بر بگیرد این نیست که تمام زباله های شهر را به سمت زباله سوز ببریم. یک ضایعاتی می ماند که این ضایعات ممکن است ضایعات خطرناک باشد مانند ضایعات شیمیایی یا صنعتی و همینطور بیمارستانی که در نهایت باید به سمت زباله سوزی برود منتها زباله سوز هایی که تمام استانداردهای فنی و فیلترها را دارند.

حالا رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با انتقاد از عملکرد شهرداری در زمینه تفکیک زباله های بیمارستانی به ایسنا گفت: استفاده از دستگاه‌های زباله‌سوز در بیمارستان‌ها ممنوع است. او در پاسخ به برخی اظهارات از سوی شورای شهر تهران مبنی بر لزوم استفاده بیمارستان‌ها از دستگاه‌های زباله‌سوز، با بیان اینکه وجود دستگاه زباله سوز در بیمارستان‌ها ممنوع است، گفت: ما در بیمارستان‌ها زباله‌سوز نداریم، بلکه دستگاه بی‌خطرساز داریم.

او گفت: وظیفه این دستگاه این است که پسماندهای عفونی، تیز و برنده بیمارستان‌ها را که می‌تواند به افراد آسیب رسانده و سلامت جامعه را به خطر اندازد، قبل از اینکه در اختیار شهرداری قرار گیرد، بی‌خطر سازد. به این صورت که عفونت‌ها توسط این دستگاه‌ها از بین رفته و مثل زباله عادی شوند تا عفونت‌های بیمارستانی از طریق پسماندهای بیمارستانی به جامعه تسری پیدا نکند.

به گفته صادق نیت در حال حاضر بیش از 90 درصد بیمارستان‌های کشور به این دستگاه‌ها مجهز بوده و به خوبی کار بی‌خطر کردن پسماندهای بیمارستانی را انجام می‌دهند.

او در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر تفکیک زباله‌های عفونی از سایر زباله‌ها و لزوم انجام این کار در بیمارستان‌ها، گفت: شهرداری در زمینه تفکیک زباله‌های عفونی از سایر زباله‌های بیمارستانی به خوبی عمل نمی‌کند. این در حالیست که بیمارستان‌ها کار تفکیک این زباله‌ها از یکدیگر را به خوبی انجام می‌دهند.

شهرداری زحمت بیمارستان‌ها را بی‌اثر می‌کند

صادق گفت: متاسفانه شهرداری هنگام تحویل زباله‌ها از بیمارستان‌ها، زحمت بیمارستان‌ها جهت تفکیک زباله‌ها را کاملا بی‌اثر کرده و دوباره زباله‌های عفونی و عادی را با هم ادغام کرده و به صورت مخلوط منتقل می‌کند.

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره خطرات دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله در بیمارستان‌ها نیز ادامه داد: یک نوع از این دستگاه‌ها دچار یک الی دو مورد نقص در ایمنی شدند که یکی دو مورد آن به این صورت بود که دستگاه‌ها فشار در حد تحمل نداشته و حالتی انفجاری برای آنها رخ داد که باعث صدمه دیدن کارگری که در نزدیک دستگاه حضور داشت، شد.

او گفت: درباره این موضوع، با شرکت سازنده مکاتبه شد و به بیمارستان‌ها نیز تذکر دادیم که اگر از این نوع دستگاه استفاده می‌کنند نسبت به مسائل ایمنی و بازبینی‌های دوره‌ای آن‌ها دقتی بیش از گذشته داشته باشند تا این حادثه تکرار نشود. بنابراین اقدامات پیشگیرانه نسبت به این موضوع انجام شد و توصیه‌های لازم را نیز به بیمارستان‌ها کرده و خواستیم که این دستگاه‌ها را پیگیری کرده تا اگر قابل کنترل نیستند نسبت به جایگزینی آنها اقدام کنیم. در این راستا برخی بیمارستان‌ها دستگاه‌ها را جایگزین و برخی اقدامات ایمنی را در دستگاه‌ها تشدید کردند.

صادق نیت با بیان اینکه این دستگاه‌ها آلودگی ایجاد نمی‌کنند، گفت: این دستگاه‌ها از گرما و افزایش فشار، جهت بی‌خطر کردن و کاهش آلودگی زباله‌های عفونی عمل کرده وهیچ آلودگی ندارند.

۴۷۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 419920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =