مرکز اسلامی انگلیس در آستانه هفته وحدت، کنفرانس خبری با حضور 30 رسانه بین المللی برگزار کرد.

به گزارش خبرآنلاین، در آستانه هفته وحدت و به مناسبت نزدیکی سالروز میلاد حضرت محمد (ص) و حضرت عیسی (ع)، کنفرانس خبری و جلسه پرسش و پاسخ با حضور 30 رسانه بین المللی، 24 دسامبر در محل مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

سفیر تی وی، هدایت تی وی، کربلا تی وی، شبکه العهد، قناه التقریب، شبکه المنار، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، تلویزیون الغدیر، خبرگزاری شفقنا و روزنامه اطلاعات بین الملل از جمله رسانه های حاضر در این کنفرانس خبری بودند.

در این کنفرانس خبری حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمالی، نماینده مقام معظم رهبری و رئیس مرکز اسلامی انگلیس به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت. دکتر شمالی در ابتدا به نکات زیر اشاره کرد:

* نزدیکی این دو رویداد مبارک را به فال نیک گرفته و سالی پر از برکت و پیشرفت برای بشریت و به ویژه پیروان این دو پیامبر عظیم الشأن آرزو می کنیم. ما مسلمانان به آن حضرت و مادر والامرتبه اش علاقه بسیار زیادی داریم. 

* بر اساس روایتی از صحیح بخاری، پیامبر اسلام (ص) به مسلمانان فرمودند که "حال شما چگونه خواهد بود وقتی که پسر مریم بر شما فرود آید هنگامی که امامتان در میان شماست." بنابراین از میان همه پیامبران فقط حضرت عیسی (ع) است که در آخرالزمان چنین نقشی دارد. شاید یکی از نکات این انتخاب نشان دادن اهمیت همراهی و نزدیکی بیشتر بین مسلمانان و عیسویان باشد.

* خداوند در آیه 55 سوره آل عمران به حضرت عیسی می فرماید «اذ قال الله یا عیسی انی رافعک و مطهرک ... » یعنی «چنین بود که خداوند فرمود ای عیسی من فراگیرنده (روح) تو و برکشنده ات به سوی خویش و رهایی دهنده ات از کافرانم و پیروان تو را تا روز قیامت از کافران برتر می دارم ...». بر این اساس ما به عنوان مسلمان باید در جهت دوستی و همراهی بین مسلمانان و مسیحیان بیشتر فعالیت کنیم. 

* ما امروز در جهان با مشکل بزرگی دست و پنجه نرم می کنیم و با افرادی سر و کار داریم که ابداً بویی از رحمت و عشق به خدا نبرده اند و یا اگر از عشق به خدا بهره ای برده اند، دیدگاه آنها مالکانه و انحصارطلبانه است. اینها افرادی هستند که خدا را و عشق به خدا را با احساسی مالکانه و انحصار طلبانه فقط برای خودشان می خواهند.

پرسش های خبرنگاران و پاسخ ها:

خبرگزاری تقریب: موضوع تقریب به عنوان موضوعی تاریخی از ابتدای اسلام همواره مطرح بوده، چه راه حل ها و روش های عملی برای تحقق تقریب وجود دارد؟ 

پاسخ: از نظر اسلام وحدت یک آرمان است و نه وسیله. وی گفت با توجه به دیدگاه توحیدی، وحدت یکی از اهداف انبیا است. یکی از جنبه های وحدت نیز وحدت درونی انسان موحد است با خودش. رسیدن به آرمان وحدت کار البته دشواری است و به این آسانی ها قابل دست یافتن نیست. البته آنچه مهم است اینکه تلاش ها و برنامه ریزی هایی که می کنیم ما را قدم به قدم به تحقق وحدت نزدیک کند. زمینه برای همدلی و وحدت خیلی بیشتر از آن است که ما شاهدش هستیم. راه عملی تحقق وحدت و همدلی، ایجاد تماس های بیشتر بین افراد، دوستی، نشست و برخاست، مسافرت گروهی یا پروژه های مشترک است.

شبکه پرس تی وی: با توجه به ظهور داعش در سال 2014 به عنوان یک تهدید بزرگ برای جهان اسلام، مسلمانان در غرب چگونه می توانند از شکسته شدن وحدت و ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی جلوگیری کنند؟

پاسخ: بهترین راه مقابله با تفرقه، آموزش توسط آموزگاران صمیمی و مخلص عنوان است. پیامبر خود را یک معلم می دانست و از آنجا که اسلام دین توازن است، اگر آموزشی بر اساس روش مدون و صحیح داشته باشیم و سخنرانان و رهبران، آموزش صحیح و تحت نظر حوزه های علمی شناخته شده و تثبیت شده دیده باشند، آنگاه این آموزش می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات مسلمانان در این زمینه باشد.

همچنین اگر رسانه ها خود در زمینه مسائل اسلامی ناآگاه باشند و مثلاً افراطی گری را ذاتی و ویژگی انحصاری اسلام بدانند، می توانند خود به منبع اطلاع جوانان آموزش ندیده تبدیل شوند. به این ترتیب رسانه به وسیله ای برای تبلیغ اسلام به طور وارونه برای جوانان تبدیل می شود. لذا آموزش خود رسانه ها نیز در این فرآیند امری بسیار مهم و حیاتی است.

شبکه المنار: درباره دزدیده شدن اسلام توسط تفکرات افراطی و تکفیری چه نظری دارید؟

پاسخ: ما باید در مباحث تئوریک فعال باشیم و بتوانیم به مسلمانان بگوییم دیدگاه اسلام در برابر «دیگری» چیست. ما باید پاسخی روشن برای روابط بین انسانها داشته باشیم.

شبکه الضیحاء: به نظر شما دولت انگلیس باید در مورد مدارسی که تفکرات افراطی آموزش می دهند چه رویکردی داشته باشد؟

پاسخ: ما از همه دولت ها و از جمله دولت انگلیس می خواهیم که واقع گرا بوده و متوجه باشند که چه گروه هایی توسط چه کشورهایی حمایت مالی و فکری می شوند. هوش زیادی نمی خواهد فهمیدن اینکه پول و حمایت معنوی چه کشورهایی پشت تفکرات تکفیری است. ما در مرکز اسلامی انگلیس احساس مسوولیت بزرگی می کنیم و از خدا می خواهیم که به ما کمک کند. ما تمام تلاش خود را در این زمینه بکار می بریم چرا که وحدت اجتماع مسلمین و وحدت بین مسلمانان و وحدت بشریت خود برای ما یک هدف است. هدفی که برای رسیدن به آن آموزش را بهترین وسیله می دانیم.

شبکه خبر: به نظر شما گروه های تکفیری چگونه به وجود آمدند و چه کسی از آنها منفعت می برد؟

پاسخ: در مجموع باید گفت که افراطی گری نتیجه عدم درک و عصبانیت است که می تواند توسط بی عدالتی و یا تحریک شدن توسط نفرت پراکنی تولید شود. گروهی از مردم که لزوماً آدمهای بدی نیستند، ممکن است در صورت تحریک و عصبانی شدن و در کنار نبود آموزش، به سمت اولین و ساده ترین راهی که به ذهنشان می رسد بروند، یعنی خشونت. بنابراین در درجه اول باید با بی عدالتی و نبود دموکراسی در جهان مبارزه کرد و در درجه دوم مردم را با توسل به آموزش به سمت روش های مسالمت آمیز و سیاسی برای رسیدن به خواسته هایشان هدایت کرد.

شبیر رضوی، خبرنگار مستقل: برای مقابه با گروه های تکفیری در بُعد مبارزه نرم و فرهنگی چه تدابیری اندیشیده شده است؟

پاسخ: مرکز اسلامی انگلیس دارای همه امکانات و نیروی انسانی لازم برای تولید محصولات فرهنگی نیست اما همواره دیگران را به استفاده از آفرینش های هنری و استفاده از روش های فرهنگی تشویق کرده است. امیدواریم که NGO ها در این زمینه وارد عمل شده و با حمایت از نویسندگان و هنرمندان مسلمان بخشی از این مسوولیت را عهده بگیرند.

خبرنگار سومالیایی: آموزش چگونه می تواند جلوی افراطی گرایی را بگیرد؟

پاسخ: اگر به اینگونه افراد (افراطی ها و تکفیری ها) نگاه کنید هیچیک از تفکرات آنها تابع یک نظام مدون و یک مکتب شناخته شده اسلامی نیست. به هیچ مرکز و حوزه فکری و فقهی اسلامی متصل نیستند و تفکرشان هیچ ساختاری نداشته و توسط هیچ نهاد شناخته شده اسلامی تایید نمی شود. آموزشی که مد نظر ماست، خلاف اینگونه آموزش است. آموزشی که دارای روش و متودولوژی شناخته شده بوده و توسط علمای بزرگ و حوزه های علمیه تدریس شود.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 392055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =