بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود، عوامل تقویت و تضعیف دلار در مقابل اسعار را اعلام کرد.

براساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی، متوسط ارزش دلار در هفته منتهی به 4 اکتبر 2015 نسبت به متوسط ارزش آن در هفته ماقبل در برابر ین، یورو و فرانک به ترتیب 0.38، 0.26 و 0.27 درصد تضعیف و در برابر پوند 1.02 درصد تقویت شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نتایج تازه‌ترین بررسی‌های بانک مرکزی از تحولات بازار ارزهای عمده حاکی از آن است که به نرخ‌های پایان وقت بازار نیویورک، در هفته گذشته هر یورو در محدوده 1.1249 - 1.1178 دلار و هر پوند در محدوده 1.5180 - 1.5129 دلار در نوسان بود. همچنین هر دلار نیز در دامنه 119.92 - 119.74 ین متغیر بود.

بر این اساس، عوامل تقویت دلار در مقابل اسعار، آمار اشتغال بخش خصوصی آمریکا، تورم منفی در اروپا و نیز عوامل تضعیف دلار در مقابل اسعار، کاهش سود شرکت‌های چینی، افت بازارهای جهانی، کاهش رشد بخش کارخانه‌ای آمریکا و آمار نه‌چندان مناسب اشتغال ماه سپتامبر اعلام شده است.

تحولات بازار ارزهای عمده طبق گزارش بانک مرکزی این‌گونه تشریح شده است: روز دوشنبه با افزایش نگرانی‌ها در مورد سود شرکت‌های چینی و اقتصاد این کشور، بازارهای سهام جهان با عقبگرد همراه بود. در نتیجه تقاضای ارز امن بیشتر شد، ارزش ین افزایش یافت و دلار آمریکا تضعیف شد. نه‌تنها بورس وال‌استریت در این روز با 2 درصد سقوط همراه بود، بلکه سود شرکت‌های صنعتی چین نیز 8.8 درصد افت داشت. از همین رو ارزش دلار آمریکا به میزان 0.7 درصد در مقابل ین ژاپن کاهش یافت و هر دلار با 119.81 ین مبادله شد. شاخص دلار آمریکا نیز که ارزش این ارز را در برابر سبدی از ارزهای عمده نشان می‌دهد، با 0.25 درصد افت همراه بود.

روز سه‌شنبه با وجود نوسانات در بورس‌های جهانی، چشم‌انداز افزایش نرخ بهره فدرال رزرو کم‌رنگ شد و از همین رو دلار آمریکا قدری تضعیف شد. کارشناسان بر این نظر بودند که هر چند نگاه عمومی به افزایش ارزش دلار آمریکا در بلندمدت است، اما ناآرامی بازارهای مالی موجب شد تا اقبال به دلار آمریکا در این روز کمتر شود. شاخص دلار آمریکا در این روز با 0.15 درصد افت همراه بود.

روز چهارشنبه برابر با پایان سپتامبر، ارزش دلار آمریکا با آمار قوی اشتغال بخش خصوصی ایالات متحده افزایش یافت تا در دوره سه ماهه سوم میلادی، دلار آمریکا عایدی مختصری را به ثبت رساند. ارزش یورو نیز به دلیل ورود اقتصاد اروپا به تورم منفی تضعیف شد. خالص عایدی دلار آمریکا در بازار سه‌ماهه سوم تنها 0.8 درصد بود که نشان‌دهنده ثبات در طول این سه ماهه بوده است. شاخص دلار آمریکا نیز در این روز با 0.45 درصد افزایش مواجه شد.

روز پنج شنبه به دلیل انتشار آمار اقتصادی متضاد از ایالات متحده و در نتیجه امید کمتر به چشم‌انداز افزایش نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان سال 2015 تقاضا برای دلار آمریکا کاهش و در نتیجه ارزش آن در برابر سایر ارزها افت کرد. در حالی که روز قبل آمار اشتغال بخش خصوصی مطلوب بود، داده‌های اقتصادی نشان‌دهنده افت بخش کارخانه‌ای آمریکا بود. این آمار متناقض، اطمینان از رشد ایالات متحده را با چالش روبه‌رو کرد و دلار آمریکا قدری تضعیف شد. شاخص دلار آمریکا در این روز با 0.21 درصد افت همراه بود.

روز جمعه انتشار آمار نه‌چندان مناسب اشتغال ایالات متحده در ماه سپتامبر باعث شد تا امیدها باز هم نسبت به افزایش نرخ بهره کم‌رنگ‌تر شود و در نتیجه دلار آمریکا تضعیف شد. هر چند با اظهارات هفته گذشته مقامات بانک مرکزی آمریکا این امید به وجود آمده بود که بالاخره نرخ بهره تا پایان سال 2015 افزایش می‌یابد، اما آمار تازه اقتصادی آمریکا باعث شد تا بازار در این مورد در شک و تردید قرار گیرد.

22535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 465428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایمان IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۵
    1 0
    هرچند که دولت خواهان افزایش نرخ ارزه ولی امیدوارم با مشخص شدن تکلیف برجام بانک مرکزی تصمیم سریع و واحدی در خصوص تک نرخی کردن ارز داشته باشه تا از فعال اقتصادی گرفته تا دلال و مردم عامه تکلیف خودشون رو بدونن
  • الکس A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۵
    0 0
    با نظر فوق خیلی موافقم