مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو هشدار داد: مصرف انواع فرآورده های پف کرده بلغور ذرت با نام عمومی پفک به سلامت آسیب می زند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت افزود: مصرف تنقلاتی مانند پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند بطورمثال در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده شده که منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی و عروقی می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین نمک زیاد موجود در پفک - که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود- علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، موجب آسیب دیدن کلیه‌ها، تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافت‌ها، افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود .
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی ‌مدت جدا خودداری شود، همچنین این محصولات برای کودکان کمتر از دو سال به هیچوجه توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.
جنت در خصوص اینکه مصرف پفک 25 برابر نسبت به کشورهای اروپایی است، گفت: اینگونه مطالب ، اغراق است.
وی یادآور شد: تمام فرآورده های شناخته شده با برندهای مختلف با نام عمومی پفک عمدتا حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است البته با توجه به درخواست تولید کنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد .
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این فرآورده ها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 6 تا پنج درصد پروتئین و 5/1 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزء کالاهای آسیب رسان به سلامت به شمار می آید.
جنت خاطرنشان کرد: تعریف ما نیز از کالاهای آسیب رسان، تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنک ها را جزء فرآورده های آسیب رسان به حساب می آوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این عنوان، به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت می گیرد.

 

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 541516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
    0 0
    جهت اطلاع آقای جنت باید بگم که پفک نام عمومی تمامی فرآوردهای شناخته شده نیست و برند اختصاصی شرکت تولید مواد غذایی مینو میباشد.
  • بی نام A1 ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
    0 0
    آقاجان اگه ضرر داره جلوی تولیدش چرا گرفته نمی شه؟ مسئولین رسیدگی کنند
  • بی نام A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
    0 0
    چاقی یک علامت دارد که معلوم میشود فرد فقیر است . زیرا کربوهیدرات غذای اصلیه فقرا است که باعث چاقی و بد شکلیه بدن میشود. اما پروتئین باعث چاقی نمیشه و باعث خوش اندامی میشود اما افراد غنی تر میتوانند پروتیین بخورند.
  • بی نام IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
    0 0
    چرا اجازه ی تولید به یک خوراکی بد رو میدید و بچه ها میبینند و هوس خوردن پیدا میکنند هر انسانی که با خوردن پفک و چیپس و تنقلات دچار مشکلاتی در حال و آینده میشود مقصر کسیست که به آنها مجوز تولید می دهد کارخانه آنها را ببندید تا تولید نشود
  • بی نام A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
    5 0
    صدا و سیما درآمد خوبی از آگهی تبلیغاتی اینگونه مواد زیان آور دارد.