ایسنا نوشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان را اعلام کرد و گفت: افزایش حقوق بازنشستگان به صورت پلکانی است و از 12 تا 20 درصد متغیر خواهد بود.

علی ربیعی در حاشیه همایش چشم‌انداز اقتصادی ایران در سال 95 و الزامات شرایط جدید برای سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی که در سالن‌ همایش‌های کتابخانه ملی در حال برگزاری است، درباره جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان، گفت: یکی از مباحثی که در دولت پیگیر آن بودیم کاهش شکاف تورم و افزایش حقوق‌ها در حوزه بازنشستگی بود.

وی افزود: رییس‌جمهور تاکید داشت که حداقل‌های حقوق در صندوق‌های بازنشستگی افزایش یابد. حدود پنج ماه در این خصوص مطالعاتی انجام و الگوهای مختلفی برای آن ارائه شد و در نهایت الگوی افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان به تصویب دولت رسید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از اقداماتی که در این مدت برای جبران این شکاف انجام دادیم توزیع کارت‌های خرید کالا بود، گفت: الگوی افزایش پلکانی حقوق نیز به صورت جدی مدنظر قرار گرفت و بر اساس آن حقوق بازنشستگان از رتبه‌های پایین شروع می‌شود. باید 67 درصد عقب‌افتادگی حقوق بازنشسته‌ها که از تورم در سال‌های گذشته پیشی گرفته بود به شکلی جبران می‌شد.

ربیعی ادامه داد: در طرح افزایش پلکانی به عنوان مثال برای بازنشسته‌ای که 750 هزار تومان حقوق دریافت می‌کند 20 درصد افزایش خواهیم داشت. برای بازنشسته‌ای که 800 هزار تومان دریافت می‌کند 19.5 درصد و برای بازنشسته‌ای که 900 هزار تومان دریافت می‌کند 18.5 درصد افزایش حقوق داریم. این نسبت همین‌طور ادامه پیدا می‌کند تا به کسانی که 1.5 میلیون تومان حقوق دارند می‌رسد. برای این گروه و بالاتر افزایش‌ها 12 درصدی است. اگر در یک فرآیند چند ساله این روال را ادامه دهیم تا حدود زیادی می‌توانیم عقب‌ماندگی و این شکاف بین تورم و افزایش حقوق‌ها را جبران کنیم.

وی در ادامه به وضعیت بیمه تکمیلی بازنشستگان اشاره کرد و گفت: ردیف بودجه برای بیمه تکمیلی در مجلس حذف شده بود و امسال تصمیم گرفتیم از محل درآمدهای صندوق بیمه تکمیلی را ارائه کنیم. بسته بیمه تکمیلی بسته مناسبی خواهد بود و البته تعهدات آن به نسبت مشارکت مردم تفاوت می‌کند. بار مالی ناشی از تعهدات بیمه تکمیلی برای صندوق بازنشستگی 700 میلیارد تومان بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شکل‌گیری کانون‌های عالی بازنشستگان کشوری در قالب تشکل‌ها اشاره کرد و گفت: با شکل گرفتن این تشکل‌ها به نوعی برنامه برای زندگی سالمندی در صندوق‌ها در حال طراحی است. برنامه‌هایی برای ورود به دوران بازنشستگی در صندوق‌ بازنشستگی طراحی و دنبال می‌شود.

ربیعی افزود: در واقع اجتماعی شدن فعالیت صندوق برای بازنشستگان از اولویت‌های ماست و با این اوصاف هر سال زندگی اجتماعی بازنشستگان در صندوق رونق می‌گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا صندوق‌های بازنشستگی در بحران ورشکستگی قرار دارند؟ گفت: صندوق‌های ما به شکل DB اداره می‌شدند و در این سیستم عده‌ای در دوران اشتغال حق بازنشستگی پرداخت می‌کنند و عده‌ای دیگر که بازنشسته شدند از این ذخایر استفاده می‌کنند. نسبت شاغلان به بازنشستگان در صندوق بازنشستگی کشوری به گونه‌ای است که اکنون به ازای هر یک نفری که شاغل است یک نفر حقوق بازنشستگی دریافت می‌کند در حالیکه مرز بحرانی این نسبت شش به یک است. این اتفاق مثبت نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: از سوی دیگر پس از انقلاب طول عمر افراد اضافه شده و با وجود آنکه صندوق‌های بازنشستگی کشش دارند که 13 تا 14 سال مستمری پرداخت کنند اکنون 60 سال مستمری به بازنشسته و بازمانده‌های او پرداخت می‌شود. ما با بازنشستگی‌های زودرس نیز مواجه هستیم. یکی دیگر از مشکلات ما این است که دولت بابت پرداخت بدهی‌هایش، شرکت‌های کم‌بازده به صندوق بازنشستگی واگذار کرده است. همه اینها دست به دست هم داد تا مشکلات متعددی برای صندوق‌ها ایجاد شود. برای رفع این مشکلات باید اصلاحات اساسی صورت بگیرد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 541996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
    4 0
    فکری به حال صندوق بازنشستگی آینده ساز بکنید این صندوق ذره ذره در حال فروش اموال و عدم جذب نیروی جدید و افزایش روند بازنشستگی اعضا روبروست و ادامه این روند بسیار نگران کننده است .20000 عضور دارد /
  • بی نام A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
    2 2
    عالی بود الان با ماهی ۳۰۰ دلار و روزی ۱۰ دلار چه کارا که نمیشه کرد میخواهیم یک جزیره بخریم با رفقا آخر هفته سند میزنیم مسخره کردید؟
  • بی نام A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
    3 1
    درواقع میشه حق بیمه موقع اشتغال نا مساوی و حقوق بازنشستگی همه مساوی.چه ۱۰۰ تومن حق بیمه بدی چه ۲۰۰ حقوق بازنشستگی هر دونفر مساویه.خسته نباشی.
  • باز نشسته فرهنگی RO ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
    2 3
    برای بیمه تکمیلی خود و افراد تحت تکفلم در سال 960 هزار تومان می پردازم هر ماه نیز نزدیک به30 هزار تومان هم بابت بیمه خدمات درمان، نتیجه: تا کنون حتی یک ریال از بیمه تکمیلی استفاده ننموده ام زیرا تنها هزینه های بیمارستانی را تحت پوشش دارد آن هم به طور ناقص ، هزینه های دندانپزشکی ، آزمایشگاهی، دارو ، ویزیت و... از جیب پرداخت می شود، بیمه ی خدمات درمان تنها بخش اندکی از هزینه ها را پوشش می دهد که بسیار ناچیز است. جناب ربیعی ،حالا حساب کنید من نوعی که در سال مبلغ 1200000 هزار تومان بابت بیمه می پردازم و بیشتر از این مبلغ هم هزینه های دارو و درمان را نقدا می پردازم با حقوق ماهی 1300000 هزار تومان چگونه باید زندگی کنم . چرا شما به این نکات توجه ندارید.
  • باز نشسته IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۱
    5 0
    شما حد اقل سود پول هایی را که در طول 30 سال می گیرید پرداخت نمی کنید . چرا منت می گذارید
  • بی نام A1 ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
    3 2
    از جنا ب وزیر محترم باید سوال کرد به نطر شما این افزایش ناچیز ایا می تواند مشکلات بازنشستگان محترم راحل کند ایا اگر شما بازنشسته بودید می توانستید با ماهی یک میلیون سر کنید وقتی که شما انقدر توانمند نیستید که بتوانید تدابیری اندیشه کنید که خذمات ویزه ایی بتوانید برای بازنشستگان ایجادکنید بهتر است شما هم بازنشسته شوید
  • حبیب اله نصرالهی بنا A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۶
    0 0
    من در خرداد سال هشتادوهشت از کار افتاده کلی ناشی از کار شدم ولی مبنای محاسبه حقوق مستمریم را سال هشتادوسه وهشتادو دو,قرار دادند,این درحالی است که شرکت هیچ گزارش حادثه ای به اداره کار نداده است ومن که مهندس کنترل کیفی کارخانه حریر خوزستان بودم در سال هشتادوهشت مبلغ بارای یک میلیون دریافت میکردم,الان بعد ازهشت سال واز کارافتادگی مبلغ هشتصدهزاربه من مستمری میدهند,توربه آنچه برای شما عزیز ومقدس است,حق وحقوق قانونی من وخانواده ام راپیگیری کنید,خداوند هرچه که میخواهید به شما بدهد,شما را به جان عزیزانتان مذا کمک کنید,من اگر در سال هشتادوچهار از کار افتاده کلی شده ام ,پس چگونه تا سال هشتادوهشت کارکرده ام؟؟