ایرنا نوشت: سفیر کشورمان در کابل گفت که تهدید جدید در قالب افراط گرایی که به طور عمده منشاء خارجی داشته به یکی از نگرانی های عمده در منطقه تبدیل شده است و ما آماده هرگونه کمک به پیشبرد گفت و گوهای صلح افغانستان تحت رهبری و مالکیت دولت این کشور هستیم.

به گزارش ایرنا، «محمدرضا بهرامی» روز پنجشنبه در آئین گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران که با حضور مقام های بلند پایه افغانستان در کابل برگزار شد، افزود که ایران اعتقاد به تداوم حمایت از دولت وحدت ملی دارد و برای حصول اهداف آن در راستای برقراری صلح و امنیت افغانستان، انتظار دارد جامعه بین الملل نیز این دولت را در مسیر تحقق اهداف آن کمک کند.
وی خاطرنشان کرد که ایران در عرصه روابط خارجی به دنبال هیچگونه تنش با هیچ کشور جهان از جمله همسایگان نبوده و امنیت آنان را مانند امنیت کشور خود می داند و آن را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده و آماده گسترش همکاری های امنیتی و حتی نظامی در راستای تامین امنیت و ثبات هرچه بیشتر در منطقه است.
بهرامی گفت: دولت ایران به روابط خود با کشور دوست و برادر افغانستان اهمیت ویژه ای قایل است و ایجاد صلح، ثبات و امنیت در افغانستان، همواره یکی از سیاست های راهبردی ایران بوده و از سویی دیگر عاملی برای ثبات کل منطقه خواهد بود.
سفیر ایران در کابل افزود: افغانستان دارای شش همسایه است که همه آنها نقشی تاثیرگذار در توسعه همکاری های منطقه ای برای استقرار امنیت و توسعه اقتصادی این کشور خواهند داشت.
وی گفت که با پایان پروسه انتقال سیاسی و تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان، جمهوری اسلامی ایران از آن حمایت کرده و دیدگاه ما در قبال دولت وحدت ملی، دیدگاه حمایت گرایانه بوده و همواره آرزو داریم این دولت به نهایت آمال خود در اداره کشور دست پیدا کند.
بهرامی افزود: امروزه تهدید جدید در قالب افراط گرایی که بطور عمده منشا خارجی داشته به یکی از نگرانی های عمده در منطقه تبدیل شده و در صورت توسعه و گسترش بیم آن می رود که دامن آن تهدیدات از کشورهای منطقه عبود کرده و امنیت خارج از منطقه را نیز به تهدید مواجه کند.
وی تاکید کرد که از این رو نه تنها لازم است در مقابل این تهدیدات، هوشیاری لازم حفظ و تحرکات گروه های افراطی کنترل شود، بلکه برای مقابله با آن، همکاری دسته جمعی نیز در میان کشورهای منطقه شکل بگیرد.
بهرامی افزود: مبارزه با خشونت و تروریسم و افراط گرایی شامل گروه های افراطی و تروریستی از اولویت های دولت جمهوری اسلامی بوده و این دیدگاه پیشتر توسط رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح و به عنوان مصوبه آن مجمع نیز مورد تایید قرار گرفت.
وی گفت که مهمترین دستاورد در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال جاری موفقیت در مذاکرات هسته ای با کشورهای 5+1 و دستیابی به نتیجه قابل قبول برای هر دو طرف مذاکره بود.
سفیر ایران در کابل افزود: در واقع نتایج و دستاوردهای برجام، ظرفیت مذاکره و دیپلماسی را اثبات کرد و فرصت همکاری ایران در زمینه های فعالیت های صلح آمیز هسته ای از جمله در زمینه تولید اورانیوم غنی شده را قانونمند و شفاف ساخت و تهران در مرحله جدید برای توسعه همکاری ها در بخش های مختلف اقتصادی از جمله فن آوری های نوین و سرمایه گذاری مشترک در زمینه های انرژی نفت و گاز آمادگی کامل خواهد داشت.

4949

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 509082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =