روحانی: عدم رابطه ما و آمریکا تا قیامت نیست

ایسنا نوشت:رییس جمهور در پاسخ به این سوال که چه پیامی خطاب به مردم آمریکا دارید، اظهار داشت: آنچه می خواهم به مردم آمریکا بگویم این است که ما باید بیشتر به فکر مسائل مهم و منافع ملت های جهان باشیم و بگونه ای حرکت کنیم که کوتاه ترین راه ، پر منفعت ترین راه و کم هزینه ترین راه را انتخاب کنیم .

رییس‌جمهور تصریح کرد: هر اقدامی بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور، مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

 حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی" ان بی سی" آمریکا، با اشاره به اینکه مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه باید توسط مردم و دولت‌های منطقه انجام گیرد، تاکید کرد: دورانی که قدرتهای نظامی بزرگ برای ملت‌ها و مناطق دیگر تصمیم می‌گرفتند، به پایان رسیده و امروز باید به افکار عمومی ملت‌ها و دولت ها احترام گذاشت.

دکتر روحانی در این گفت و گو با تشریح مهمترین مواضع دولت و ملت ایران در خصوص مسایل منطقه ای و بین المللی از جمله تروریسم و چگونگی برخورد موثر با آن، گفت: تروریسم به هر شکل و نامی، می تواند تهدیدی برای صلح ، آرامش، زندگی انسانها و تهدید بزرگ برای توسعه باشد.

رییس جمهوری تاکید کرد: برای مبارزه با تروریسم باید به ریشه‌های مسئله پرداخت اگر در منطقه ما مشکلی وجود دارد مردم و دولت های منطقه خیلی بیشتر از دیگران مشکل را حس می کنند و ریشه های آن را می شناسند تا دیگرانی که هزاران کیلومتر با این منطقه فاصله دارند و تجربه سالیان دراز هم نشان داده که در مبارزه با تروریسم موفقیتی نداشته اند.

روحانی با تاکید بر اینکه "دیگران اگر می خواهند مسئله تروریسم حل شود باید به فکر کمک باشند نه رهبری"، گفت: اگر بناست در این منطقه تروریسم از بین برود لازمه اش این است که ملتهای منطقه در کنار دولتهای خود باید تصمیم بگیرند و برنامه ریزی کنند و دیگران هم اگر علاقه مند بودند، می توانند در این راه کمک کنند .

رییس جمهور گفت: یکسال از زمانی که در سازمان ملل با جهانیان حرف زدم و گوشزد کردم که معضل بزرگ، خشونت و افراطی گری است و باید جهانی عاری از خشونت و افراطی گری داشته باشیم ،گذشته است و فکر می کنم آنچه سال گذشته گفته شد ،امروز با وضوح بیشتری در منطقه ما و در سراسر جهان دیده می شود.

رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه همه جهانیان نیازمند امنیت ، آرامش، ثبات و همزیستی مسالمت آمیز هستند، اظهارامیدواری کرد: رهبران و نمایندگان کشورهای جهان که در هر سال در سازمان ملل گردهم می آیند، بتوانند برای معضلات جهانی و از جمله امنیت و ثبات فکر جدی و عاجلی انجام دهند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره پدیده تروریسم و خطرات آن، گفت: امروز متاسفانه در منطقه ما گروه های تروریستی، آرامش را از مردم گرفته و زندگی مردم را با مشکلاتی مواجه می کنند و میلیونها نفر را از خانه های خود آواره کرده اند.

رییس جمهور با بیان اینکه اسلام و همه ادیان بزرگ آسمانی مردم را به صلح ، برادری ، دوستی و عدالت دعوت کرده اند، افزود: هر کس که در جهان دیگران را می ترساند و به جان و مال مردم آسیب می رساند نه تنها از اسلام فاصله زیادی دارد بلکه از همه ادیان آسمانی فاصله بسیار زیادی دارد آنهایی که امروز در این منطقه جنایت می کنند و نامی از اسلام می برند حتما به دروغ چنین ادعایی را مطرح می کنند. بین عمل آنها و احکام اسلامی ،هیچ گونه سازگاری وجود ندارد.

رییس جمهور گفت: در عراق و سوریه قرنها مردم مسلمان، مسیحی، یهودی و ادیان و افکار دیگر با آرامش کنار یکدیگر زندگی می کردند و امروز متاسفانه با جنایات تروریست ها، راحتی و آسایش مردم سلب شده است لذا بی تردید آنهایی که بی گناهان را با وحشی گری و بربریت از بین می برند به هیچ عنوان با اسلام نسبتی ندارند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره تصاویر اعدام و گردن زدن مردم توسط داعش و اعدام تبعه آمریکایی توسط آنها با اشاره به اینکه چه کسی می تواند کشته شدن انسان بیگناهی را تحمل کند، گفت: از نظر ما فرقی نمی کند که آن انسان بیگناه مسلمان ، مسیحی، یهودی و یا پیرو هر دین دیگری باشد و یا حتی تابعیت چه کشوری را داشته باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: از دیدگاه معارف و فرهنگ اسلام، کشتن یک بیگناه به منزله کشتن انسانیت است و بنابر این کشتن بیگناهان مایه شرمساری برای آنان و موجب تاسف و نگرانی برای همه انسان ها است.

روحانی تصریح کرد: توحش و گردن زدن در دنیای امروز هیچ مفهوم و معنایی ندارد جز اینکه گروهی می خواهند برای منافع دیگران یا برای منافع خود، انسانیت را زیر پا بگذارند.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تحرکات اخیر دولت آمریکا برای مبارزه با داعش و تروریست ها، گفت: منطقه ما و جامعه بشری سالیان دراز است که با معضلی به نام افراطی گری ،خشونت و تروریسم مواجه است و آمریکایی ها و دیگران سالیان درازی است که ادعا می کنند می خواهند با تروریسم مبارزه می کنند اما سوال این است که چرا تاکنون موفق نبوده اند؟ چرا در افغانستان و عراق از سال ۲۰۰۱ تا امروز ناموفق بودند و چرا مشکلات و ناامنی ها بیشتر شده است؟

روحانی در ادامه به راههای مبارزه با تروریسم پرداخت و اظهار داشت: برای مبارزه با تروریسم باید فضایی که تروریستها در آن زیست می کنند برای آنها نا امن بشود یعنی کسی آنها را به محله و به خانه راه ندهد و مردم با آنها همکاری نکنند، این اولین قدم و شرط برای مبارزه با تروریسم است و باید به مردمی که مورد هجمه و فشار تروریسم قرار گرفته اند، کمک شود.

رییس جمهور اضافه کرد: از ارتفاع ۱۰ هزار پایی و ۱۵ هزار پایی با هواپیمای با خلبان و یا بدون خلبان هدفی را درست و یا نادرست بمباران کردن، راه حل درستی برای مبارزه با تروریسم نیست . در افغانستان و پاکستان و مناطق دیگر این بمباران ها مشکلی را نتوانست حل کند البته ممکن است جایی و در شرایطی نیاز به بمباران هم باشد اما این مسئله باید با اجازه مردم و دولت آن کشور انجام شود بدون هماهنگی با دولت و رضایت مردم آن کشور این کار مبارزه با تروریسم نیست و نام دیگری دارد که به آن تجاوز می گویند.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حملات هوایی آمریکا علیه داعش در عراق، گفت: همه می دانند که در عراق چه قدرتی بود که نگذاشت داعش به بغداد یا سامرا برسد و چه قدرتی بود که فرسنگها مانده به بغداد جلوی آنها را سد کرد. زمانی مردم عراق داعش را از بغداد دور کردند که آمریکا می گفت من در مسئله عراق مداخله ای نخواهم کرد و حتی تصمیمی هم به بمباران هوایی نداشت .

رییس جمهور افزود: خوب است مردم آمریکا این سوال را مطرح کنند که این گروههای تروریستی که سالهاست در این منطقه مشغول کشتار هستند چرا دولت آمریکا علیه آنها سخنی نگفته و علیه آنها اقدامی انجام نداده است و فقط زمانی که تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا قرار گرفت ،تصمیم گرفت به بمباران های بی حاصل و کم اهمیت اقدام کند.

روحانی گفت: بهترین کار برای مقابله با داعش این است که به مردم و دولت های منطقه کمک کرد و باید مردم عراق و نیروهای مسلح عراق با این تروریستها بجنگند و همه در این راه به ارتش و مردم عراق کمک کنند در سوریه هم اگر قصد و نیت کمک وجود دارد باید به نیروهایی که متعلق به آن کشور است و با گروه های تروریستی می جنگند ، کمک شود.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی تصریح کرد: راه حل اساسی برای مباررزه با گروه های تروریستی تقویت مردم است و جامعه قوی و با فرهنگ بلند و با روحیه ، می تواند مشکلات خودش را حل کند. مردم عراق و سوریه مردم بسیار بزرگی با سابقه تمدنی هزاران ساله هستند و باید از آنها پرسید که چه می خواهند نه اینکه پیشاپیش برای آنها نسخه پیچیده شود.

رییس جمهور با بیان اینکه دولت آمریکا بعد از اینکه یک تبعه آن کشور سربریده شد به فکر جنگ با تروریسم افتاد، گفت: اگر می خواهیم با تروریسم بجنگیم راهش این است که برای همه مردم جهان و همه آنهایی که بدون گناه مورد حمله تروریست ها قرار می گیرند ، مثل اتباع خودمان دلسوزی کنیم از نظر ما تبعه عراقی یا سوری یا فلسطینی یا لبنانی که مورد حمله تروریست ها قرار بگیرد مثل آن است که یک تبعه ایرانی مورد حمله قرار گرفته است.

روحانی تصریح کرد: ما مقابله با تروریسم را زمانی شروع نکردیم که آنها یک تبعه ایرانی را کشته باشند. وقتی مشاهده کردیم که تروریست ها در سوریه یا غزه و عراق مردم را می کشند ، احساس مسئولیت کردیم برای من همان قدر تاسف انگیز است وقتی که ببینم یک آمریکایی بیگناه کشته می شود یا اینکه یک ایرانی بیگناه یا اینکه یک عراقی بیگناه، ما باید به انسانها به عنوان همنوع و به عنوان کسانی که همه آنها حق حیات دارند نگاه کنیم نباید بین تبعه این کشور و آن کشور فرق گذاشت.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با انتقاد از روش و شیوه برخی کشورهای غربی که ادعای مبارزه با گروه های تروریستی در عراق و سوریه دارند، اظهار داشت: در سوریه و عراق در یکسال گذشته یک انتخابات مهم و بزرگ برگزار شده و همه باید به انتخاب مردم ، به نظر مردم و به افکار مردم احترام بگذارند مگر می توان با عنوان مبارزه با تروریسم، بدون اجازه مردم عراق، بدون درخواست دولت عراق وارد این کشور شد؟ در همه این امور باید با دولت آن کشور و مردم آن کشور هماهنگ بود.

روحانی افزود : آیا گروه های تروریستی که امروز در عراق هستند دیروز در سوریه جنایت نمی کردند؟ و امروز همزمان هم در عراق و هم در سوریه جنایت نمی کنند؟ مگر جنایت در این سرزمین یا آن سر زمین فرق می کند؟ مگر مرز جغرافیایی می تواند ماهیت موضوع را تغییر دهد؟ تروریسم ،تروریسم است و ترور چه در عراق انجام بگیرد و چه در اروپا و آمریکا ، محکوم است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت: مردم متمدن ایران در برابر درخواست هر ملتی که از ما بخواهد علیه تروریسم اقدامی انجام دهیم ، برای کمک به آن مردم اقدام لازم را انجام خواهیم داد.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره عدم حضور ایران در اجلاسی که به نام ائتلاف علیه تروریسم تشکیل شده، تاکید کرد: تاکنون ائتلاف های متعدد را تشکیل دادند بعد از مدتی هم ناچار شدند بدون اینکه به نتیجه ای برسند از منطقه خارج شوند . ما در برابر تروریسم به وظیفه انسانی خود عمل می کنیم و نسبت به همسایگان خود احساس مسئولیت می کنیم .

روحانی با تاکید بر اینکه دولت ایران یک دولت مسئول است و نسبت به مردم منطقه احساس مسئولیت و احترام می کند، گفت: این ائتلاف کمی مضحک است چون در داخل این ائتلاف کسانی هستند که این گروه های تروریستی را بوجود آورندد و در داخل این ائتلاف کشورهایی هستند که پول این گروه ها را تامین می کردند و هنوز هم می کنند و در داخل این ائتلاف کسانی هستند که حمایت های سیاسی و حتی تسلیحاتی از این گروه های تروریستی کردند با این شرایط چه کسی باور می کند آنهایی که اینها را بوجود آوردند و کمک و هدایت کردند و اطلاعات و تجهیزات به آنها دادند امروز بخواهند مبارز واقعی علیه آنها باشند؟ ما تردید و شک فراوانی نسبت به نیت آنها داریم اما در کنار ملت عراق و سوریه، فلسطین ،لبنان و افغانستان برای مبارزه با تروریسم خواهیم بود.

رییس جمهور در پاسخ به اینکه چه کسانی از گروههای تروریستی حمایت می کنند، گفت: اینکه کاملا واضح و روشن است سلاح آنها متعلق به کجاست؟ افراد تروریستی که از همه کشورهای دنیا آمده اند از چه راهی وارد شده اند و در کدام کشور آموزش دیده اند فکر نمی کنم بدست آوردن این اطلاعات خیلی مشکل باشد. اینقدر آشکار است که نیاز به سرویس های اطلاعاتی هم ندارد .

روحانی افزود: قرار بود هر پولی در دنیا برای تروریسم مصرف می شود را بتوان دنبال کرد و کمیته هایی در سازمان ملل مامور این کار بودند از آنها بپرسید پول تروریست ها از کجا تامین شده است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با طرح این سوال که اگر واقعا هدف، مبارزه با تروریسم است این گروههای تروریستی سالهاست در منطقه در حال جنایت هستند پس چرا حالا به این فکر افتاده اند؟ گفت: هدف نهایی آنها برای ما روشن نیست. انهایی که رهبری این ائتلاف را به عهده گرفتند سوابق خوبی در این منطقه به جای نگذاشتند و مردم منطقه تردیدهای فراوانی نسبت به نیت های آنان دارند .

رییس جمهور درباره توجه به نقش ایران در مبارزه با تروریسم تصریح کرد: ایران یک کشور مسئولی است که سالهاست در حال مبارزه با تروریسم می باشد و ایران کشوری است که در واقع قربانی تروریسم است. بنابراین مردم ایران و دولت ایران علیه تروریسم به وظیفه خود عمل می کنند.

روحانی با اشاره به اینکه ما هیچ وقت حمایت های خود را از مردم عراق یا دیگر ملتها دریغ نکردیم ،افزود: همه می دانند آن کسی که در عراق توانست در برابر داعش بایستد هواپیما و بمب نبود فتوای مرجعیت بزرگ اسلامی در عراق بود که با یک فتوا توانست جلوی داعش را بگیرد لذا نیاز به فتوا داریم، نیاز به نیرویی داریم که ملتها را بسیج بکند ، نیاز به کلامی داریم که آن کلام بتواند میلیونها انسان را به حرکت در بیاورد و نیاز به سخنی داریم که آن سخن مورد اعتماد مردم باشد. ما در عراق دیدیم یک مرجع تقلید بنام آیت الله سیستانی چگونه با فتوا شرایط عراق را کاملا دگرگون کرد.

رییس جمهور درباره مشاوره و حضور برخی فرماندهان نظامی ایران در عراق، گفت: هر کمکی که دولت عراق از ما بخواهد علیه تروریسم انجام می دهیم و آن را رسما اعلام کردیم. در اولین روزهایی که گروه هایی تروریستی وارد موصل شدند با آقای مالکی صحبت کردم و گفتم ما از هر نظر آماده ایم به دولت و مردم عراق در برابر تروریست ها کمک کنیم .ممکن است فرماندهان نظامی ما هم به عراق رفت و آمد داشته و مشاوره هم بدهند .هر کمکی از دست ما برآید برای اینکه تروریسم در این منطقه ریشه کن بشود انجام می دهیم، البته در چارچوب خواست مردم منطقه ،دولتهای منطقه و مقررات بین المللی.

روحانی درباره اینکه آیا ایران در عراق نیروی زمینی دارد، گفت: ما نیروی زمینی در عراق نداریم نیازی نبوده، نه ارتش عراق از ما درخواست کرد، نه مردم عراق و فکر نمی کنم مردم عراق و دولت و ارتش عراق نیاز داشته باشند و از ما درخواست نیرو بکنند. تاکنون چنین درخواستی مطرح نشده است.

رییس جمهور با بیان اینکه عتبات مقدسه یعنی شهرهای مذهبی همه شیعیان و مسلمان جهان و بغداد اگر در خطر باشد این خط قرمز ما است، تصریح کرد: برای اینکه این شهرها به اشغال تروریست ها در نیایند از هر توانی استفاده خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت بغداد به دست تروریست ها بیافتد و یا شهرهای مقدسی مثل کربلا و نجف در اشغال تروریست ها قرار بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی درپاسخ به سوالی درباره هماهنگی ایران و آمریکا برای پرواز هواپیماهای آمریکایی بر ضد داعش گفت: اگر هماهنگی را با ارتش عراق و دولت عراق انجام دهد این هماهنگی کافی است و اگر هم بدون هماهنگی انجام بدهد از نظر ما محکوم است و اساسا فکر نمی کنم نیازی به این موضوع باشد اگر بخواهیم کمکی انجام دهیم این کمک را به مردم و دولت و ارتش عراق انجام می دهیم.

رییس جمهور درپاسخ به سوالی درباره احتمال حمایت ایران از اعزام نیروی زمینی آمریکا به عراق، اظهار داشت:ما که حتما حمایت نمی کنیم و این کار را کار ناصحیحی می دانیم برای اینکه تجربه گذشته نشان داده که این نیروها کارایی لازم را ندارند وقتی هم که در عراق بودند هر روز انفجار در عراق رخ میداد و فلوجه را نتوانستند از تروریست ها پس بگیرند. بنابراین وقتی نتوانستند شهر فلوجه را از تروریست ها پس بگیرند حالا چطور می خواهند با یک نیروی کم شمار، کار بزرگ زمینی انجام بدهند.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره گفت وگوی ایران و آمریکا درحاشیه مذاکرات هسته ای درباره داعش گفت: مذاکرات اصلی ما با امریکا و یا با هر یک از کشورهای ۱+۵ برای موضوع هسته ای است اما در حاشیه آن ممکن است هر گفت و گویی انجام بگیرد اما در خصوص مبارزه با تروریسم نه نیازی می بینیم با آمریکا مذاکره کنیم و نیازی می بینیم با آنها همکاری داشته باشیم اما بدنبال فعالیت درچارچوب خواست مردم و دولت عراق هستیم.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته ای و موانع اصلی این مذاکرات تاکید کرد: از طرف ایران این تصمیم جدی است که ما مذاکرت را ادامه بدهیم و این اراده قاطع در طرف ایران وجود دارد که مسایل هسته ای را با مذاکره به حل وفصل نهایی برساند. ما راهی جز مذاکره نمی دانیم و نمی بینیم و برخلاف بعضی ها که می گویند روی میز ما خیلی چیزها قرار دارد و خیلی شلوغ است میز ما شلوغ نیست و روی میز ما فقط صفحه های منطق و مذاکره و استدلال و تعامل وجود دارد.

رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما معتقدیم در مسئله هسته ای راه روشن است ما همچنان معتقدیم که با مذاکره، مسائل حل و فصل خواهد شد و تردید نداریم که مسایل با مذاکره حل می شود. ممکن است نسبت به زمان آن بحث باشد که امروز یا فردا اما در این که تنها راه حل مسئله هسته ای مذاکره است و با مذاکره به حل و فصل نهایی خواهد رسید هیچ تردیدی نداریم آن چه بحث است آن است که در چه زمانی ما به توافق نهایی خواهیم رسید.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت خبرنگار آمریکایی و همسرش گفت: به هر حال این همه زندانی در دنیا هستند و تعدادی ایرانی هم توسط آمریکایی ها در زندان به سر می برند. ممکن است افرادی هم در ایران زندانی باشند و ممکن است افرادی به دلایل امنیتی و یا غیر امنیتی در چارچوب مقررات قوه قضاییه احضار و دستگیر شوند و مورد بازجویی قرار بگیرند و پروسه قضایی روی پرونده آنها انجام بگیرد .مگر تعجب دارد که پرونده فردی در پروسه قضایی به دلیل اتهاماتی مورد رسیدگی قرار بگیرد. من مطمئن هستم دستگاه قضایی ایران در چارچوب قانون و مقررات و عدالت پرونده ها را رسیدگی خواهد کرد.

روحانی در پاسخ به اینکه یکی از آنها شهروند آمریکایی است ، تصریح کرد: آن چه من به عنوان رییس جمهور ایران از وزیر دادگستری که عضو کابینه من است و رابط دولت با قوه قضاییه است همیشه پیگیری می کنم ،نداشتن مشکل برای همه زندانیان است برای ما فرق نمی کند که زندانی دارای چه سمتی است و یابرای چه رسانه ای کار می کند برای ما مهم این است که قانون و مقررات ما نسبت به همه زندانیان دقیقا اجرا شود. رییس جمهور مسئول آن است که قانون اساسی کشور به دقت عمل و اجرا شود .

رییس جمهور در ادامه درباره شرایط جامعه ایران در یکسال گذشته و منشور حقوق شهروندی اظهار داشت: فکر می کنم تحولات بسیار زیادی در این یکسال انجام گرفته است امروز در جامعه ما آرامش ونشاط بیشتری وجود دارد از لحاظ سیاسی و همه جناح های سیاسی فعال تر از گذشته در حال فعالیت هستند . در دولت من نمایندگان همه جناح های سیاسی و احزاب معروف سیاسی حضور دارند.

وی افزود: دولت من فراجناحی و فرا حزبی است. از همه احزاب و از همه جناح ها در این دولت حضور دارند. فضای امروز دانشگاه های ما از گذشته بهتر است . همه سازمان های مردم نهاد در ایران فعالیت بسیار خوبی دارند و لایحه ای برای حقوق آنها در حال آماده شدن است که تقدیم مجلس می کنیم .در مورد حقوق شهروندی ، منشوری را تهیه کرده و در منظر افکار عمومی و حقوقدانان قرار دادم نظرات بسیاری برای تکمیل آن منشور آمده و آنها را اصلاح کردیم و در آینده نزدیک آن منشور، منتشر خواهد شد و اجرا و عمل به همه مواردی را که در منشور حقوق شهروندی آمده، دنبال می کنیم .

روحانی گفت: امروز در انتقاد از دولت نه تنها کسی با مانعی مواجه نمی شود بلکه بنده و همه اعضای دولت انتقاد کنندگان را تشویق می کنیم. حتی بعضی از سخنانی که منصفانه هم نیست نسبت به آن عکس العملی نشان نمی دهیم. ما از هیچ رسانه ای شکایت نکردیم، ما از هیچ سخنرانی شکایت نکردیم و کاملا افتخار می کنیم که در کشور ما همه نظرات خودشان را آزادانه بیان می کنند.

رییس جمهور اظهار داشت: در این دولت انجمن های تخصصی بسیار فعال شده اند و تقریبا هر کار مهمی که می خواهیم انجام دهیم قبلا با انجمن های تخصصی مشورت می شود . بخش خصوصی در ایران بسیار فعال تر از گذشته است . بنابراین شرایط اجتماعی بیش از آن چیزی است که من یک سال پیش فکر می کردم البته به این معنا نیست که ما به پایان راه رسیدیم، ما راه طولانی تری در پیش داریم و در۳ سال باقیمانده با حمایت مردم و با حمایت همه نخبگان و فرهیختگان جامعه، این راه را ادامه می دهیم.

رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ملاقات با اوباما درصورت سفر به نیویورک گفت: فعلا در برنامه من چیزی به عنوان ملاقات با رییس جمهور اوباما وجود ندارد. در دنیای سیاست همه چیز امکان پذیر است اما در عین حال موضوع آمریکا یک موضوع خاصی است ،شرایط خاصی دارد و بین ایران و آمریکا سالیان دراز تخاصم و تنش وجود داشته است.

روحانی خاطرنشان کرد: اراده دولت من بر این است که سطح تخاصم و تنش را پایین بیاوریم و شرایط را برای اینکه دو ملت بتوانند به هم نزدیک تر شوند، فراهم کنیم ،به اعتقاد من ملت ایران یک ملت بسیار بزرگ با سابقه تمدن بسیار عظیم است و امروز مردم آمریکا هم مردمی فعال در صحنه علمی، فرهنگی و اقتصادی هستند رابطه نزدیک این دو ملت می تواند خیلی از مشکلات را حل بکند .رابطه نزدیک تر می تواند راه های جدیدی را پیش روی سیاست مداران آمریکا بگذارد به هر حال معتقدم به آینده باید بیشتر نگاه کنیم تا گذشته.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پاسخ به این سوال که می توانید پیش بینی کنید رییس جمهور آمریکا به ایران سفر کند، اظهار داشت: به هر حال این عدم رابطه و شرایط ایران و آمریکا تا قیامت که نخواهد بود. به هر حال زمانی دریک شرایط مناسبی ، در دوره این دولت یا دولت بعدی و یا بعد از آن ، مسئله ایران و آمریکا حل خواهد شد و اینگونه نیست که ۱۰۰ سال دیگر هم همینطور باشد.

رییس جمهور تصریح کرد: نکته مهم این است که ما باید به فکر منافع مردم خود و منافع جهان باشیم آمریکا هم باید به فکر منافع خود و جهان باشد. من معتقدم بسیاری از واقعیت های ایران در رسانه ها برای مردم آمریکا دگرگونه تشریح شده است لذا وظیفه شما در رسانه ها این است که واقعیت های ایران را به مردم آمریکا معرفی کنید.

روحانی خاطرنشان کرد : در شرایطی که منافع ایران بر این قرار بگیرد که شرایط روابط با آمریکا عوض شود، آن روز هر دولتی در ایران سرکار باشد قاعدتا بر مبنای منافع کشورتصمیم می گیرد.

رییس جمهور افزود: در طول یکسال گذشته برخی رفتارها از مقامات آمریکایی مشاهده کردم که می توانست رفتار بهتری باشد و شرایط بهتری را بوجود بیاورد.

روحانی تاکید کرد: ما نباید شرایط گذشته را به عنوان تنها مسیر برای آینده مد نظر قرار دهیم ، ما باید منافع دو ملت و منافع همه جهان را به عنوان راه پیش رو مد نظر قرار دهیم.

4545

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 376087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 41
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    درووود
    • بی نام A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      113 3
      والا قیامت واسه ماها نزدیکه و برای خیلیا هم تو همین سالها رسید و رفتن و روی خوشی در این دنیا ندیدن
    • بی نام GB ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      مرگ بر امریکا
    • بی نام EU ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      141 9
      من رای ندادم ولی همین جا یه رای بهتون میدم آقای روحانی.
  • ایمان A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    از این که بهت رای دادم خوشحالم.
    • بی نام A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      از اين كه بهت راي دادم متاسفم . فقط وعده دادي اقاي روحاني به كدوم از شعارات عمل كردي ارزش پول ملي يا ارزش پاسپورت ايراني اين بود كليدت
    • استرسی ... A1 ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
      0 1
      از اینکه به شما رای داده ام متاسفم . نه بخاطر جمله بالا بلکه بخاطر این موضوع که شما تمام وقت تان را گذاشته اید برای مذاکره با آمریکا و هیچ نظارتی بر سایر وزارت خانه ها ندارید .وعده های پوچ و توخالی دادید الان هم که دوسال گذشت .یعنی راه حل تمامی مشکلات فقط مذاکره با آمریکاست ؟؟؟؟؟از مردم غافل شدی آقای روحانی تمام..سیاست ادارات و نهاد ها و وزارت خانه ها هیچ فرقی باگذشته نکرد برادر من .هنوز هم این سیاست بر روی یک محور می چرخد ویتامین پ پول پارتی پررویی ما زیاران چشم یاری داشتیم ///خود غلط بود آنچه میپنداشتیم
  • بی نام IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    چقدرشما محترمين رئيس جمهور عزيزم ممنون كه با احترام صحبت ميكنين وتوهين نميكنين حتي اگه مخالفين...
    • صادق A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      7 183
      به جهنم كه توهين نمى كنه
  • محمد A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    روحانی مچکریم
  • بی نام A1 ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    آقای روحانی آیا شما هم واقعیتهای آمریکا رو برای مردم ما معرفی میکنید ؟
    • بی نام A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      110 8
      نیاز به معرفی نیست ما خودمون میدونیم بذار برات بگم. در آمریکا مردم همیشه مست هستند و زنانشان همیشه لخت هستند. در مدارس آنجا همیشه بکش بکش است و پلیس دائم در حال کشتن سیاهپوستان است و تمامی این جنایت ها پنهان می شود. سیاستمدارانشان دائم در فکر منافع خودشان هستند البته مردمشان را فراموش نمی کنند در حالیکه نمی دانند چراغی که به خانه رواست به مسجد رواتر است.
    • بی نام IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      58 6
      فقط یک سوال یرای من پیش اومده. پلیس سیاه پوست و سفید پوست آمریکا همش داره سیاهپوستها رو میکشه، چه جوریه که سیاها تموم نمی شن؟
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    پاراگراف هفتم به جای رئیس جمهور نوشتید رئیس شورای عالی امنیت ملی.
    • بی نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      رئيس جمهور ، رئيس شوراي عالي امنيت ملي هم هست. نمي دوني اينو؟؟
    • بی نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      رئیس جمهور رئیس شورای عالی امنیت ملی هم هست. دریابان شمخانی دبیر این شورا هستند
  • بی نام EU ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    خیلی قاطعانه و محکم و البته منطقی،غربی ها جواب منطقی برای صحبت های دکتر ندارن
  • بی نام A1 ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    از حرف تا عمل فاصله بسیار است.حرفهای جالب وقشنگی بود به شرطی که به آن حرفها عمل شود.
    • بی نام US ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
      23 17
      بغضي حرفا گفتنش هم سخته
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    از حرف تا عمل فاصله بسیار است.حرفهای جالب وقشنگی بود به شرطی که به آن حرفها عمل شود
  • سعید A1 ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    20 49
    رونق کاسبیها با اومدن شما اقای روحانی از بین رفته چی شد این همه منم منم داستان کلید و این همه قول وعده وعید چی شد پس؟؟؟؟ با امریکا هم سازش کنیم باز همین تورم ها باز همین گرونیهای الکی هست.،فشار این همه بدبختی مملکت رو دوش ما مردم بدبخته نه شما
  • بی نام A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    چقدر جای چنین لحن و ادبیاتی خالی بود و چقدر احساس غرور میکنی وقتی میخونی
  • هادی A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    زنده باد
  • امید A1 ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    اقای روحانی هنوزهم دوست داریم. توروخدا ناامیدمون نکن
  • بی نام A1 ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    39 3
    داره مقدمات روبوسی فراهم میشه ها ...
  • سشیسشی IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    30 5
    روحانی گفته دخالت در کشور ها منظورش امریکاست جاب 1 اینه که خود مالکی که متعهد ایران است از امریکا وکشورهای ابر قدرت خواسته وارد عراق شوند دو در ضمن امریکا باید عراق را رهبری کند چون رهبری قدرتمند در عراق نیستش و سوما امریکا گفت تا عراقی ها به اتحاد نسبی نرسند به جنگ داعش نمیروم چون بی فایده است
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    38 2
    تا وقتی یکسری منافع در عدم این رابطه باشد تا قیامت که هیچ تا خود بهشت و جهنمش هم با امریکا و امریکایی مشکل باقی خواهد ماند.
  • امیر تبریز اوغلی A1 ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    13 84
    ان شالله تا قیام قیامت خواهد بود.......
  • feri IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    4 58
    روحانی مچکریم باید صبر کرد تا امریکا از خر قدرت بیاید پائین تا بشود با اومذاکره از منشاء قدرت مساوی داشته باشیم نه او از بالا ما از پائین.
  • امیر A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    32 6
    جانا سخن از زبان ما می گویی
  • مسعود A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    81 7
    ادبیات افسارگسیخته مسئولین گذشته جامعه ما رو بسمت بی ادبی سوق دادامیدوارم لحن مودبانه و محترمانه شما جای لحن هتاکانه حاکم رو ازبین ببره و الگوی همگان باشه
  • هومن A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    36 4
    درود بیکران بر بزرگ مردان ایران زمین مردم ایران جز این از دکتر روحانی انتظار ندارند در 8 سال گذشته ادبیات بدی در سیاست داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گرفت و باعث تخریب چهره ایران در اذهان عمومی شد که باعث تأسف است ولی این نوع ادبیات از سوی دکتر روحانی برای مردم ایران و جهان تازگی دارد ادبیاتی منطقی و بر پایه ی احترام به طرف مقابل و از طرفی حفظ منافع ملی و بیان سیاست های کشور در داخل و خارج. این شکل از سخنان دکتر روحانی باعث تغییر موضع در کشور های غربی و سیاستمداران آنها درباره ایران و منطقه خواهد شد در این سخنان احترام به طرف غربی و مواضع منطقی از منافع وسیاست های ایران و منطقه بیان شده است.
  • م.س DE ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    38 9
    درود بر دکتر روحانی . امیدوارم که درهمه عرصه ها موفق باشید . ازجمله مسئله هسته ای . برای موفقیت دولت شما دعا می کنم .
  • محمد A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    6 32
    کاش با مردم عزیز کشورمون هم لحنشون به این زیبایی بود. نه لحن بترسید و بلرزید و برید ب جهنم. جالبه این لحن اگر درسته چرا امریکایی ها و اروپایی ها رو نسبت به ما گستاخ تر کرده؟
  • سرور A1 ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    7 49
    امریکا تا زمانیکه درجهان ظلم کند ومظلوم را زیر پا بگذارد با او هیچ رابطه ای نخواهیم داشت
  • بی نام A1 ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    20 12
    دكتر روحاني عزيز، از صحبت بهرحال بسياري از بزرگان... پر واضحه كه روي هيچ عمل و حرف امريكايي ها حتي ثانيه اي فكر هم نميشه و بلافاصله رد آن عمل و حرف و مخالفت با آن حالا هرچي كه باشه از جانب اين آقايان انجام ميشه. بنابراين بنظر مي رسه كه اينها به هيچ عنوان تحت هيچ شرايطي قصد رابطه با امريكا را حتي در سالهاي دور هم ندارند. دليلش رو هنوز ما نمي دانيم.
  • بی نام A1 ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    26 9
    ایران باید با آمریکا علیه داعش همکاری کنه
  • سمنانی A1 ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    33 9
    روحانی اگه تو هر زمینه ای ضعیف بوده حداقل صحبت کردن با احترام رو بلده
  • محمد A1 ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۸
    27 6
    درودبر روحانی وظریف . زنده باد اعتدال و امید . این همه سال مرگ مرگ ما را به کجا رساند؟؟؟
  • محمد IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    3 1
    همه صحبتها خوب بود ولي اينكه فرموديد نشاط بيشتر شده ميشه بفرماييد كجا و براي چه كساني ؟ ماكه نديديم . ضمنا ميشه اينقدر سوريه ،سوريه نكنيد تا خدايي نكرده حرفاتون جناحي نشه شما كه ميفرماييد فراحزبي هستيد . آمريكا و روسيه فرقشون چيه ؟
  • مهاباد A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۹
    0 0
    وقتی طرف مقابل این حرف های زیبا که همه دوست دارند بزنند را می شنود به نظر سما چکار می کند ان طرف لبخندی می زند به مسایل این کسور به اقتصاد مردم به رابطه دولت و مردم وبه چگونگی این ارتباط می اندیسد و سپس لبخندی می زند و مگوید خیلی خوب حالا بریم سر اصل مطلب.