بعد از 100 سال، معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی حل شد

سوراخ‌های پنیر سوئیسی برخلاف تصور رایج، این سوراخ‌ها توسط باکتری‌ها ایجاد نشده‌اند بلکه تکه‌های کوچک کاه درون شیر، عامل ایجاد آن‌ها در پنیر هستند.

ایسنا نوشت:

دانشمندان پس از یک قرن موفق شدند معمای سوراخ‌های پنیر سوئیسی را حل کنند. برخلاف تصور رایج، این سوراخ‌ها توسط باکتری‌ها ایجاد نشده‌اند بلکه تکه‌های کوچک کاه درون شیر، عامل ایجاد آن‌ها در پنیر هستند.

محققان مرکز تحقیقات کشاورزی Agroscope دریافتند که سوراخ‌های اسرارآمیز درون این پنیرها، زمانی که شیر مورداستفاده برای تولید پنیر با روش‌های مدرن دوشیده می‌شود، کاهش‌یافته یا کاملاً ناپدید می‌شوند.

به گفته محققان، این مسئله از حدود سال 1917 که ویلیام کلارک، دانشمند آمریکایی در مقاله‌ای دلیل ایجاد سوراخ در پنیر سوئیسی را دی‌اکسیدکربن منتشرشده توسط باکتری موجود در شیر خوانده بود، تاکنون به شکل معما باقی مانده بود.

محققان سوئیسی دریافتند که پنیر سوئیسی در 10-15 سال اخیر از سوراخ‌های کمتری برخوردار است؛ زیرا بجای سطل‌های شیردوشی، از دستگاه‌های مهروموم‌شده مدرن استفاده می‌شود که از ورود ذرات خارجی به درون مایع جلوگیری می‌کنند.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 421133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ولی غلامی A1 ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    77 7
    یک قرن فقط واسه این موضوع تحقیق کردن
    • بی نام A1 ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
      9 2
      دوستای خودمون محققش بوده
    • ایرانی A1 ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
      10 11
      هم وطن عزیز یکم عقلانی تر کامنت بذارید موفق و موید باشید
    • بدون نام ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
      1 0
      ???????????
  • امين IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    23 2
    آخيش خيالم راحت شد از اين به بعد راحت ميتونم پنير بخورم.؟
  • بی نام A1 ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    23 2
    خیالم راحت شد حالا می تونم بعد از صد سال با آرامش بخوابم ‌
  • بی نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    20 4
    خب یکی دیگه از دلواپسی هامون کم شد عجیب درگیر این موضوع بودم
  • بدون نام ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    13 0
    كاش ما هم ياد بگيريم دنبال حل معماها يا همون مشكلات باشيم
  • بی نام A1 ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    15 0
    کیفیت زندگی مردمشونو اینجوری میبرند بالا ما با اینکه صاحبه چاه نفتیم داریم سهمیه بندی میکنیم و بهم میزنیم و ...
  • بی نام IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    8 2
    بعید می دونم به دلیل کاه باشه این طوری باشه پنیرای ایرانم باید سوراخ دار میشدن
  • میثم RO ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    25 2
    اونجا دستگاهاشونو مهر و موم میکنند که مبادا جسم خارجی وارد شیر بشه اونوقت اینجا وایتکس و روغن پالم به شیرها اضافه میکنن. اونا کجا و ما کجاییم
  • بی نام A1 ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    14 2
    حالا تام و جری کجا دنبال هم کنن؟
  • احمد IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    18 0
    اشتباه میکنین از روغن پالمه
  • بی نام RO ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    9 1
    آفرین حالا به فکر سوراخ لایه اوزون بشین
  • بی نام A1 ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    3 3
    عجب به اون محقق حتما فکرکرده اونمک مثل نیوتن یه چیز مهمی را گشف کرده بد بخت خدا می دونه چند سال به دنبال این مشکل بزرگ بشریت زخمت کشیده
  • بی نام A1 ۰۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
    7 2
    دمتون گرم یه ملتی رو از نگرانی خارج کردین