ایسنا نوشت:

در ژانویه سال 1999 گروهی از متخصصان دانشگاه کالیفرنیا با انتشار مقاله‌ای نشان دادند زنانی که بعد از 40 سالگی برای اولین بار باردار می‌شوند، نسبت به زنان جوان‌تر بیشتر در معرض خطرات زایمان- چه طبیعی چه سزارین- هستند.

در همان مقاله نتیجه‌گیری شده بود که علت بارداری دیرهنگام زنان سفیدپوست آمریکایی که در سنین 40 و بالاتر رخ می‌دهد انتخاب‌های شغلی آن‌هاست که موضوع فرزندآوری را به تاخیر می‌اندازد اما در این تحقیق موضوع تحصیلات و سطح درآمد زنان مورد توجه قرار نگرفته بود.

16 سال بعد، ژانویه امسال (2015)، «گرچن لیوینگستون»، متخصص ارشد مرکز تحقیقات پیو (Pew) بر اساس یافته‌های آماری در آمریکا گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد در دو دهه گذشته تعداد زنانی که در میانه دهه چهلم زندگی خود هستند و بچه‌دار نشده‌اند کاهش یافته است.

لیوینگستون در قابل‌توجه‌ترین بخش گزارش خود می‌نویسد که بیشترین کاهش در میان زنانی‌ است که دارای بهترین سطح تحصیلات هستند. به این ترتیب زنان تحصیل‌کرده در صف مقدم کسانی قرار می‌گیرند که علاقمند به فرزندآوری هستند، موضوعی که خلاف تصور عمومی‌ است.

بر اساس این گزارش، در سال 1994، 35 درصد زنان 40 تا 44 ساله‌ای که دارای مدرک دکترا بودند فرزند نداشتند اما در سال 2014 تنها 20 درصد از زنان در همان محدوده سنی و تحصیلات بدون بچه‌ بوده‌اند.

بر اساس گزارش‌های مختلف، زنان تحصیل‌کرده علاقه کمتری به بچه‌دار شدن دارند اما به عنوان مثال در سال 1994 نیمی از زنان با تحصیلات کارشناسی ارشد، دو یا بیشتر از دو بچه داشته‌اند در حالی که در سال 2014 میلادی 60 درصد آن‌ها صاحب این تعداد فرزند شده‌اند.

به این ترتیب، زنان تحصیل‌کرده‌تر با وجود سن بیشتر باز هم به فرزندآوری علاقه‌مند بوده‌اند. پیشرفت‌های پزشکی و تحقیقات بیشتر نیز بیش از پیش راه را برای بارداری زنان مسن‌تر باز کرده‌اند چنانکه سه محقق مرکز کنترل و پیشگیری امراض در آمریکا با بررسی آمار تولد نوزادان نشان داده‌اند که در سال‌های اخیر مادران در سن بالاتری صاحب اولین فرزند می‌شوند.

به گزارش بی‌بی‌سی، طبیعتا زنانی که در دهه سوم و چهارم زندگی خود هستند از نظر شغلی وضعیت مشخص‌تری دارند و نوسانات بازار کار اثر کمتری بر آن‌ها می‌گذارد و این امنیت شغلی تاثیر قابل توجهی بر افزایش تمایل این زنان برای بچه‌دار شدن دارد.

گزارش این متخصصان می‌گوید که از سال 2007 که به عنوان سال شروع رکود اقتصاد جهانی از آن نام برده می‌شود، تولد نوزادان در آمریکا به پایین‌ترین میزان خود در تاریخ رسیده و در این کاهش سهم زنان جوانی که در دهه دوم عمر خود هستند (زیر 20 سال) بیشتر از سایر زنان بوده در حالیکه زنان 20 تا 34 ساله بیشترین سهم فرزندآوری را به خود اختصاص داده‌اند.

نکته قابل توجه در گزارش مرکز پیو این است که زنان مسن‌تر و تحصیلکرده تمایل بیشتری به ازدواج داشته‌اند و این تفاوت را می‌توان در سال‌های 2009 و 2013 به خوبی دید.

بنابر این گزارش، تغییر نگرش زنان کم درآمد به بارداری موضوعی مرتبط به امنیت شغلی خود و همسران‌شان است. در واقع اگر زنان کم‌درآمد با مردانی که امنیت شغلی ندارند ازدواج کنند در صورت از دست رفتن شغل مردان، وضعیت اقتصادی زنان نیز بدتر می‌شود و درست همینجاست که زنان کم درآمد آمریکایی در سال‌های اخیر از خود می‌پرسند آیا به طور کلی تشکیل خانواده در شرایط بد اقتصادی کاری عاقلانه است؟

۴۷۲۳۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 431117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • morteza IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۸
    7 0
    شاید به دلیل داشتن روابط صمیمانه تحصیلی و کاری فراوان باشد
  • بی نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۸
    15 0
    نگاه زنان خارجي به موضوع فرزنددار شدن با نگاه زنان ايراني بسيار متفاوت است چون آنها از ابتدا جور ديگري تربيت مي شوند.
  • بی نام A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۸
    21 2
    پس ییعنی با خانه نشین کردن زنان تحصیل کرده، تعداد بچه ها رو زیاد نکردن؟
  • بی نام A1 ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
    24 1
    هرگاه طوری صحبت میکنند که زن باید فقط شوهر داری و بچه داری کندوموجودیت اجتماعی نداشته باش حق انتخاب نداشته باشد و فقط آقایان سرنوشتش را رقم بزنند. من بیشتر از ازدواج متنفر میشوم چه برسد به بچه دارشدن