۰ نفر
۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۶

دنیای اقتصاد نوشت:

ميان‌بري كه متقاضيان خريد مسكن براي تقويت توان مالي خود ايجاد كرده‌اند، باعث شده نيمي از قيمت آپارتمان‌هاي كوچك‌متراژ از طريق وام موجود و رهن يكساله آپارتمان، تامين شود و مدت زمان لازم براي خرید و فروش خانه‌های کوچک در حداكثر يك‌ساعت كاهش پيدا كند. این را دلالان بازار مسکن می‌گویند. تنها چند ساعت از آگهی فروش این خانه‌ها می‌گذرد که خریدار اصلی پیدا شده و قرار داد اولیه هم بسته می‌شود. قیمت این آپارتمان‌ها که معمولا زیر 200 میلیون تومان است از قیمت آپارتمان‌های مشابه که متراژ بزرگ‌تري در حدود 60 متر دارند متری 300 هزار تا یک میلیون تومان بالاتر است.
یکی از فعالان بازار مسکن در شرق تهران می‌گوید: آپارتمان‌های  50 تا 60 متري  نوساز در تهران پارس  به‌طور میانگین متری  4میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ اما خانه‌های زیر 50 متر نوساز به قیمت 5 میلیون تومان هم به فروش رفته است. او برای سرعت در فروش خانه‌های کوچک یک تبصره هم می‌گذارد که اگر فروشنده به قیمت مناسب خانه‌اش را برای فروش بگذارد به سرعت خریدار پیدا می‌شود؛ اما اگر قیمت پیشنهادی بالاتر از نرخ میانگین منطقه باشد مانند خانه‌های با متراژ بالا باید منتظر خریدار بماند.
این فعال بازار مسکن اضافه می‌کند: این خانه‌های کوچک معمولا بین 120 تا 170 ميليون تومان قیمت‌گذاری می‌شود و بیشتر کسانی که برای سرمایه‌گذاری به بازار مسکن روی آورده‌اند، می‌توانند با 50 تا 80 میلیون پول نقد خانه مورد نظرشان را خریداری کنند. بیشتر این خانه‌ها دارای وام است و با رهن يكساله آن به ارزش20 تا 30 میلیون تومان،  عملا حدود نيمي از بهاي خريد اين آپارتمان‌ها از طريق وام و رهن، تامين مي‌شود. این کارشناس بازار مسکن همچنین اضافه می‌کند: رونق خانه‌های کوچک در مناطق مختلف تهران فرق می‌کند. در ماه رمضان که بیشتر مشاوران املاک از رکود بازار گلایه داشتند، بازار مسکن در شرق رونق داشت و در بنگاه ما 5 مورد قرارداد فروش بسته شده است؛ در حالی که گروهی دیگر از مشاوران املاک از رونق بازارپس از ماه رمضان می‌گویند كه بعد از عید فطر یک قرارداد فروش هم تنظيم نكرده‌اند.
فروش خانه‌های کوچک راحت‌تر از فروش سایر خانه‌ها  است. بیشتر بنگاهداران روی این موضوع اتفاق نظر دارند. یک مشاور املاک در غرب تهران که آگهی فروش خانه‌ای 40 متری در بلوار فردوس شرق را ارائه كرده است، می‌گوید: برای نخستین بار آگهی فروش منتشر شد و الان که ساعت 10 صبح است خانه به فروش رفته است.
او می‌گوید: در فایل فروش بنگاه تنها یک موردآپارتمان زیر 50 متردر محله پیامبر  باقی مانده است که نوبت آگهی آن فردا صبح است و اگر آگهی‌اش امروز منتشر می‌شد احتمالا آن هم به فروش رفته بود.
به اعتقاد وی، خانه‌هایی که با قیمت مناسب برای فروش گذاشته می‌شوند چه با متراژ بالا و چه با متراژ کوچک به سرعت به فروش می‌رسند.

 

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 370726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    51 1
    اگرقوطی کبریت بفروشند ظرف چنددقیقه بفروش میرسد.
    • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
      36 2
      ولی چه فایده؟؟؟ زندگی در خونه ای که تو اون هیچوقت نتونی لباسهات را تو آفتاب پهن کنی یا کف آشپزخونه ات را بشویی و یا همیشه تو حموم بوی توالت بزن زیر دماغت و یا نتونی به فک وفامیلای شهرستانیت یه تعارف بزنی و...... اسمش زندگیه؟؟؟
  • بی نام IR ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    40 0
    خوش به حال اونایی که پول دارند و میتونند بخرند ولی ما چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • مفسراصلاح طلب IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    12 5
    این سودا گری وسرمایه گذاری یعنی خیانت اشکار همنوع به همنوع .چرا؟ وقتی بورس بازی به بخش مسکن روی می اورد یکی از سنگین ترین موانع برای ازدواج جوانان شکل می گیرد یعنی افزایش قیمت مسکن وبه تبع آن انتظار سود حاصل از رهن واجاره برای مالکان ونتیجه به عنوان یکی از موانع وایتم های بازدارنده ازدواج جوانان زمینه ساز عدم ازدواج جوانان وتبعات ویران کننده ان برای جامعه .واین مهم گریبانگیر سایر مزدوجین سنوات قبل نیز می گردد .ای کاش بت شکنی وجود داشت تا درامد حاصل از اجاره را جز برای گروههای خاص از لحاظ قانونی اکیدا" ممنوع واز لحاظ دینی موکدا" حرام اعلام می نمود .انوقت دیگر به طور کلی دغدغه ای به نام مسکن برای جوانان وخانواده ها وجود نداشت .,وتنها در این بین مردمی می ماندند که مصرف کننده نهائی مسکن هستند
    • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
      10 2
      بدی ما اینه که درباره هر چیزی با هر میزان آگاهی نظر میدیم. بدتر این که با همین وضعیت میشیم مسئول یه جایی و خرابی به بار میاریم
  • علی A1 ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    14 0
    عدم برنامه ریزی صحیح در سطح ملی و عدم تحقق طرحهای آمایش سرزمین و طرح کالبدی ملی باعث شده تا چند شهر بزرگ تو ایران امکانات رو در خودشون منحصر کنن. فرصتهای بیشتر شغلی، وجود کارخانجات و صنایع ملی و ... منجر به این شده که استان تهران یک پنجم کل جعیت کشور رو در خودش جا بده و مردم برای زندگی در تهران سر و دست بشکنن. سیاست های غلط شهرداری، فروش تراکم، ساخت و ساز خارج از حرائم چه محدوده قانونی و چه تراز ارتفاعی مزید برعلت شده. انتظار دیگه ای نمیشه داشت و اگر یک میلیون واحد مسکونی دیگر هم ساخته بشه باز هم قیمت مسکن در تهران شکسته نخواهد شد. هر روز داره وضعیت بدتر میشه. بحران ترافیک، خطر وقوع زلزله، سر و صدا و آلودگی، خشونت ودزدی، بی خانمانی و کارتن خوابی و هزار و صد مشکل دیگه. از ماست که بر ماست
  • ف IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    19 1
    اف بر این زمانه خانه های ده بیست سال پیش کجا ما کجا خانه 30 الی 40 متری برای زندگی کردن نیست برای مردن یک خانواده هم کوچک است چه برسد به زندگی حال بگویید ازدواج ، بچهدار شدن نرخ رشد جمعیت پایین ، از هم پاشیدن خانوادهها همه این مسائل و ...... مسئول آن بی تدبیری مسئولین ذیصلاح هستند .
  • امید A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    13 5
    من به عنوان یک فعال مسکن میگم علت بازار آشفته و خود مختار مسکن دادن پروانه به هر کسی چه سبزی فروش باشد چه بقال و جالبتر این است که کارشنا س قیمت گذاری هم میشن بعد یه کارمند بدبخت بعد از چندین سال پس انداز باید به حرف این کارشناسان که هیچ تعهدی در قبال نرخ اعلامی ندارد گوش کند ..به نظر من اگر قیمت گذاری به دست نظام مهندسی ومهندسین بیفتد هر کسی سر خود افزایش قیمت نمیدهد
  • بی نام A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    22 1
    مردم بودجه خرید متراژ بالا ندارند رونق تو ملک و آپارتمان نقلی هست.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    20 3
    انوقت گمان نمیکنید شهرداری محترم تهران و سازمان معظم بهشت زهرا فروش قبور را مفت میدهند
  • مقیمی A1 ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۸
    5 0
    کم کم مثل مسافر خانه های قدیمی میشه کلی اتاق های 20 متری با سرویس مشترک
  • مشاور A1 ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۰
    0 4
    بقول امیر :قیمت گذاری به دست نظام مهندسی ومهندسین بیفتد هر کسی سر خود افزایش قیمت نمیدهد
  • بی نام IR ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    3 0
    اينهايي كه ميگن قيمت رو مظام مهندسي تعيين كنه هنوز بي تجربه هستن كه نميدونن تراكم درخواست تو يه منطقه يا شهر و توازن عرضه و تقاضاست كه قيمت رو تعيين ميكنه. از طرفي تجربه شوراي رقابت و قيمت ماشين ظاهرا براتون كافي نبوده