معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشستی خبری به تشریح دستاوردهای تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت پرداخت و بر ضرورت افزایش همکاری های بین بخشی برای ارتقای وضعیت سلامت کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، علی اکبر سیاری در نشست خبری ظهر امروز به مناسبت هفته دولت گزارشی از نتایج اجرای برنامه تحول سلامت در جمعیت حاشیه نشین و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر جمعیت ارائه داد.

او با بیان اینکه در جهت تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز مراکز و پایگاه‌های سلامت تعداد 2552 نفر جذب شده‌اند، گفت: تعداد کل پایگاه‌های سلامت ما 254 پایگاه در بخش دولتی، 334 پایگاه در بخش خصوصی است که در حال واگذاری 333 پایگاه دیگر نیز هستیم.

به گفته او در 6 ماه دوم سال گذشته برنامه اجرایی طرح تحول در جمعیت حاشیه‌نشین و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر در 22 دانشگاه علوم پزشکی آغاز شد و بقیه دانشگاه‌ها نیز درگیر سرشماری، بلوک‌سنجی جمعیت و تکمیل مراکز و پایگاه‌های سلامت بوده‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از اعتبارات این برنامه به علت تخصیص دیرهنگام مبلغ 5560 میلیارد ریال در 3 ماهه چهارم سال گذشته به دانشگاه‌ها تخصیص یافت که در سال جاری نیز 3260 میلیارد ریال به حساب دانشگاه‌ها واریز شده است.

سیاری گفت: در سال گذشته حدود 173 مرکز سلامت جامعه و 588 پایگاه سلامت راه‌‌اندازی شد که این آمار در حال افزایش است.

او جذب 2115 پزشک عمومی جدید را از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانست و گفت: 348 کارشناس مامایی جدید و افزایش تعداد 86 قلم دارو در پایگاه‌های سلامت، تأمین 5 قلم مکمل دارویی و واکسن پنتاوالان، تعمیر 2225 مرکز روستایی با اعتبار 61 میلیارد تومان و تجهیز 3203 مرکز با اعتبار 83 میلیارد تومان، تعمیر و تجهیز 1673 واحد دندانپزشکی، تعمیر و تجهیز 2579 محل زیست پزشکان، تأمین 2403 خودروی استیجاری و ادغام برنامه‌های فشار خون، دیابت، سلامت روان و هایپوتیروئیدی در برنامه پزشک خانواده از جمله اقدامات ما بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به اختلالات روانی در 23 درصد جمعیت روستایی اشاره کرد و گفت: 5 درصد روستاییان دیابت و 15 درصد آنها فشار خون دارند.

سیاری میانگین اعتبارات کل برنامه پزشک خانواده روستایی و در سال گذشته را 300 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: حداکثر اعتبار بهبود استاندارد نیز 15 میلیارد تومان بود که در سال 93 این رقم به 2200 میلیارد تومان افزایش یافت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت پیش‌بینی کرد در سال 94 اعتبار احداث و تعمیرات اساسی و خرید تجهیزات در حوزه بهداشت کشور حدود هزار میلیارد تومان باشد.

در 700 سکونتگاه غیررسمی با جمعیت 10 میلیون نفر، میزان دسترسی به مراکز و خدمات بهداشتی خیلی کم یا محدود بود که با اجرای طرح تحول به ازای هر 12 هزار و 500 هزار نفر یک پایگاه سلامت ایجاد شد که مسئولیت آن به عهده کارشناس مراقبت سلامت در حوزه های مامایی، پرستاری و بهداشت عمومی است و هر مسئول سلامت در پایگاه، مراقبت از سه تا چهار هزار نفر را به عهده دارد.

به گفته او برای هر 30 تا 50 هزار نفر نیز یک پایگاه سلامت جامعه راه اندازی شده است.

سیاری در مورد وضعیت خدمات دهی در مراکز مراقبت سلامت جامعه گفت: در این مراکز خدمات پزشکی، تغذیه و روانپزشکی ارائه و مشکلات آسیب های اجتماعی، بیماری های واگیر و بیماری های غیرواگیر رصد می شود. در بخش بیماری های واگیر نیز که از طریق واکسن قابل کنترل است، از ابتدای انقلاب تاکنون 30 درصد تحت پوشش قرار می گرفتند که در سال 93 این میزان به 98 درصد افزایش یافت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه سکته قلبی، سرطان، آسم و بیماری های مزمن تنفسی شایع ترین علل مرگ و میر در جهان بوده و 36 میلیون نفر در دنیا به علت ابتلا به این بیماری ها جان خود را از دست می دهند، گفت: با توجه به شیوع این بیماری ها در کشور، علاوه بر برنامه هایی که وزارتخانه دنبال می کند، خود مردم نقش قابل توجهی دارند و برای این منظور برنامه خود مراقبتی برای صیانت از سلامت مردم طراحی شده است.

سیاری با بیان اینکه امسال طرح پزشک خانواده و شبکه بهداشت برای حاشیه شهرها و شهرهای با جمعیت 20هزار تا 50 هزار نفر اجرا شد، گفت: با توسعه این طرح، به تدریج شهرهای بزرگ تر بین 50 تا 500 هزار نفر جمعیت را نیز در بر می گیرد. در این مرحله تمام استان قم تحت پوشش قرار می گیرد، در مشهد نیز عملیات اجرایی آغاز شده و به تدریج در استان تهران نیز به مرحله اجرا در می آید.

معاون وزیر بهداشت درباره برنامه های عملیاتی سال 94 اظهار کرد: با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی امسال را به نام "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" نامگذاری کرده، برنامه های مفصلی پیش بینی کرده ایم که در مراحل مقدماتی است. در این برنامه ارائه مواد غذایی مورد ارزیابی و نظارت دقیق قرار می گیرد.

۴۷۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 451643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
    2 2
    این طرح باعث خروج تدریجی پزشکان با تجربه از بیمارستانهای دولتی خواهد شد،وبیمارستان های دولتی تنها محل گذرااندن طرح پزشکان جوان وبه عبارتی محل کسب تجربه انها خواهد شد ،مردم مجبور خواهند شد برای درمانهای پیشرفته ومهم به بخش خصوصی مراجعه کنند
  • بي نام ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
    3 3
    الان در بيمارستان نور در استان مازندران ميزان ٨ ميليون از كارانه پزشكان عمومى در اورژانس كم شده وگفته ميشود اين سهم دانشگاه است ايا اين واقعا انصاف است كارو يكى ديگه بكنه پولو يكى ديگه ببره در واقع پزشكان مفتى كار ميكنن با اينهمه مريض ديدين