آل اسحاق در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:مسئله‌ای که برای دولت روحانی خطر است، آماس اشتغال است؛ پس باید چراغ‌ها را برای دولت روحانی روشن کرد.

*اگر دولت روحانی متوجه این خطر نشود و آن را حل نکند، این روند هر روز دامنه بیشتری به خود می‌گیرد. حدود چهار میلیون تحصیل‌کرده ظرف دو سال دیگر با مشکل اشتغال مواجه خواهند بود حالا دولت هر چقدر هم از کارکردهای مثبت خود مثل کاهش تورم و حل‌وفصل روابط بین‌الملل بگوید، باز هم پدر خانواده با یک درآمد باید تکفل چندین فرزند تحصیل‌کرده لیسانس، فوق‌لیسانس و دکترای خود را برعهده گیرد؛ فکر می‌کنید قابل تحمل است؟

*باید نوع نگاه را به تولید و اشتغال تغییر دهیم. به جای اینکه هزاران میلیارد را به واحد پتروشیمی، آن هم برای اشتغال ٥٠٠ نفر هزینه کنیم، همین پول را به واحدهایی برای اشتغال ١٠ هزار نفری تزریق کنیم. من نمی‌گویم واحدهای بزرگ را فراموش کنیم حرف من این است الان باید به بنگاه‌های متوسط و کوچک توجه کنیم.



*در دو سال اول می‌توانستند از این حرف‌ها بزنند که ما اقتصاد را این‌گونه تحویل گرفتیم اما دیگر الان هرچه بوده، گذشته است. الان مشکل بی‌کاری است، علت هم می‌خواهد آن دولت باشد، الان دولت دیگری بر سر کار آمده و باید این مشکل را حل کند. ممکن است دولت بگوید من خیلی کارها کردم، تورم را پایین آوردم، ایجاد آرامش کرده و سیاست خارجی را حل کردم، همه درست است، اما جوانان بی‌کار داریم. این مشکلی است که باید به دولت آن را گوشزد کرد و دولت باید فکری برای این بی‌کاری کند وگرنه آماس ایجاد می‌شود. ضمن اینکه قدرت خرید مردم به‌ویژه طبقات متوسط نیز از دیگر چالش‌های دولت روحانی است. بیش از ٥٠ درصد جامعه ما را قشر متوسط تشکیل می‌دهد که این مسئله‌ای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است. درآمد و هزینه این جامعه متوسط با الگوی مصرف، دیدگاه و انتظارات خاص خود، همخوانی ندارد. دهک‌های پنج به پایین جامعه که دیگر هیچ‌چیزشان با هم نمی‌خواند و در فشار هستند. اگر دولت نتواند تعادلی بین درآمد با هزینه و مصرف مردم ایجاد کند، آماس و خطر دیگری هم برای دولت روحانی شکل خواهد گرفت.

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 452954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد A1 ۰۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    14 1
    خطر ركود در اقتصاد خيلي بيشتر از تورم است آقايان فقط مهار تورم را سرلوحه كارشان قرار داده اند و از ركود حاكم در توليد و اقتصاد غافل شده اند آيا اينها تدبير است؟ و آيا بايد به چه چيز اميد داشت؟
    • حضرتی A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
      0 0
      اول مهار تورم این بلا که مهار شد و تثبیت شد و رکود را هم درمان می کنند.
  • رادمهر A1 ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    10 3
    جناب آل اسحاق با تشكر از تذكر وهشدار جنابعالي ،وضعيت فعلي دنباله ستاره دنباله دار دوستتون محمود خانه كه مملكت رو به روز سياه كشوند وبه اين زوديها هم به روال عادي برنخواهد گشت
  • ذلان A1 ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    28 0
    بعضی از خانواده ها 4 نفر لیسانس بیکار دارند تکلیف اینها چیست؟
    • بی نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
      0 4
      لبو فروشی
  • عیسی A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
    1 0
    ایجاد صنایع بزرگ در حال حاضر بزرگترین اشتباه هست. دولت اگر موانع اشتغال را برطرف نکند چون وظیفه دولت ایجاد اشتغال نیست ولی می تواند فضا را تسهیل کند.
  • مهدي A1 ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
    3 0
    تا زماني كه صنعت خودرو درش بسته نشه مشكل اقتصاد حل نميشه براي بيكارنشدن 5 6 هزار نفر چهار ميليون آدم قرباني ميكنن به زودي در ايران انقلاب بيكاران شكل ميگيره دير زود دارهسوخت و سوز نداره ما سه فرزنديم هر سه فوق ليسانس رشته هاي تاپ دنيا ولي بيكاريم و كار درست حسابي نداريم هز كاري هم كه ميخوام خودم با توجه به رشتم راه بندازم مجوز نميدن باور كنيد كه نميدن اينقدر اذيتت ميكنن