میزگرد رتبه‌بندی‌ معلمان: طرحی برای معیشت معلم‌ها/ بازنشستگان فراموش‌شدگان طرح/ صندوق ذخیره‌ارزی به کمک بیاید

در میزگرد بررسی طرح رتبه بندی معلمان اعلام شد: این طرح با آنچه که در طرح تحول بنیادین آمده متفاوت است و بیشتر این طرح معیشت معلمان را در نظر دارد و هیچ تحولی را در ساختار معلمان ایجاد نمی کند.

زهرا تالانی: یکی از بخش‌های طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش رتبه بندی معلمان بود تا هم از نظر سطح معلومات و دانش ارتقا پیدا کنند و هم حقوق دریافتی آنها 70 درصد حقوق اساتید دانشگاه شود.در زمان وزارت حاجی بابایی طرحی به مجلس ارائه شد که نمایندگان کمیسیون آموزش آن را نپذیرفتند. با تغییر دولت و روی کار آمدن فانی، یکی از برنامه هایی که او در مجلس برای رای اعتماد ارائه کرد همین طرح بود.قرار بود اواخر سال قبل این طرح به مجلس برود اما چنین نشد تا اینکه هفته پیش معاون اول رئیس جمهور، طرح طبقه بندی معلمان را ارائه کرد. براساس مصوبه دولت، معلمان در 5رتبه مقدماتی، پايه، ارشد، خبره و عالی رتبه‌بندی حرفه‌ای مي‌شوند اما هنوز در مورد میزان دریافتی ابهاماتی وجود داد.

در همین زمینه میزگردی را در کافه خبر با حضور عطاءالله سلطانی صبور رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و محسن تقی آبادی کارشناس آموزش و پرورش در مرکز پژوهش‌های مجلس، برگزار کرده ایم.

مشروح این میزگرد را می خوانید:

طرح رتبه بندی معلمان در دوره وزارت آقای حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش مطرح شد؛ قرار بود معلمان براساس سنوات خدمات، مدرک تحصیلی، تشویق نامه ها، درصد قبولی دانش آموزان و .... در چهار رتبه شوند. طرحی که اکنون ارائه شده چقدر شبیه این طرح است؟ البته برخی کارشناسان معتقدند طرح کنونی با طرح قبلی متفاوت است.

سلطانی صبور: مبنای نظام رتبه بندی در سند تحول آورده شده است تا کار معلمان مشخص و ارزش گذاری شود ، براین اساس وزیر سابق، کار رتبه بندی را شروع کردند اما به انتها نرسید چون برنامه هایی که او برای اجرا به کمیسیون آورده بود از نظراعضای کمیسیون مشکل داشت و به یک جمع بندی واحد نرسیدیم. اما طرح او براساس سند تحول بود و واقعا رتبه بندی معلمها انجام می شد درحالیکه این که الان به نام رتبه بندی اعلام کردند اصلا رتبه بندی نیست. من بارها اعلام کردم که اگر طرح قانون خدمات کشوری را که قبلا هم اجرا می شد چون، اگر دوباره اجرا می شد خیلی بهتر بود. باید توجه داشته باشید که هدف رتبه بندی کاملا متفاوت با آن چیزی است که الان اجرا می شود چون هدف والایش یعنی ارتقاء کیفیت در آموزش و تربیت ، ساماندهی نیروی انسانی و کیفیت بخشی به آموزش و پرورش است. با طرح قبلی، معلم هر روز در حال تکاپو بود و در نهایت دانشگاه فرهنگیان دیده شده بود که مسئول تزریق نیروی انسانی در آموزش و پرورش بود و انحصاری این کار را انجام می داد، نیروهای دانشگاه فرهنگیان هم از بدنه آموزش و پرورش دیده شده بود یعنی سقف را نبسته بود که وقتی یک نفر وقتی وارد سیستم آموزش و پرورش شد تا آخر معلم بماند. من خودم هم معلم بودم و می دانم که معمولا بیشترمعلمان در چند سال اول انگیزه دارند اما بعد انگیزه ندارند چون حقوق بالایی ندارند. اما این طرح که الان معاون اول رئیس جمهوری هم ابلاغ کردند ربطی به طرح رتبه بندی معلمان ندارد و قانون خدمات کشوری است که هرکس براساس رتبه ای که دارد فوق العاده می گیرد. ما به مسئولان آموزش و پرورش تذکر دادیم که نام آن را رتبه بندی معلمان نگذارند بلکه بگویند هدف رسیدن به معیشت معلمان است و یک امتیازاتی برای آن گذاشتیم تا درصدی تعلق بگیرد، البته به معلمان دوره مقدماتی چیزی تعلق نمی گیرد.

تقی آبادی: همانطور که استحضار دارید نظام رتبه بندی ابلاغ شد اما به نظر من نظام طبقه بندی است چون نظام رتبه بندی نیاز به موصوبه مجلس دارد. در این طرح دولت به استناد تبصره یک ماده 65 قانون خدمات کشوری که مصوب سال 86 است و بند الف ماده 50 قانون برنامه پنجم، یک مصوبه داخلی گرفته است که این مصوبه در دولت قبل هم بود که باید برای معیشت مردم فکری کرد و نظام صلاحیت معلمان ایجاد شود.

تا قبل از سال 94، وزیر همیشه اعلام می کرد که این طرح بعد از بررسی در کمیسیون اجتماعی هیات دولت به مجلس ارائه می شود. آیا مصوبه ای که الان ابلاغ شده باز هم باید به مجلس ارائه شود؟

سلطانی صبور: همانطور که گفتم این همان قانون خدمات کشوری است و چیز جدیدی نیست که نیاز به موصوبه مجلس داشته باشد، کل حرف و جان کلام این است که به معلمان درصدی اضافه می شود. من گفتم که این طرح با اهداف رتبه بندی و سند تحول کاملا متفاوت است اما اینکه چرا به این نام خوانده می شود چون جزو مطالبات فرهنگیان است و یک پیش زمینه قبلی هم داشت. اگر طرح قبلی انجام می شد شاهد یک تحول گسترده آموزشی بودیم و خلاقیتی ایجاد می شد. متاسفانه اجرا نشد درحالیکه جزو مطالبات ما و فرهنگیان است. ما وقتی در مجلس اعلام کردیم که در این باره یک طرح دوفوریتی می دهیم دولت به استناد اصل 75 قانون اساسی که برای دولت بارمالی ایجاد می کند، مخالفت کرد.

سلطانی صبور عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس

همانطور که اشاره کردید به هرحال الان یک درصدی قرار است به حقوق معلمان اضافه شود اما باز هم به نظر فرهنگیان مخالف هستند و اعتراض دارند. چرا؟

تقی آبادی: نظام رتبه بندی از زیر مجموعه های نظام تحول آموزشی است اما معلمان خیلی خوشبین به این طرح نیستند چون اطلاعاتی که از سوی آموزش پرورش ارائه می شود با آن چیزی که معاون اول رئیس جمهور اعلام می کند متفاوت است. وزیر اشاره داشتند که مطابق این مصوبه، پنج رتبه خواهیم داشت که پایه، مقدماتی، ارشد، خبره و عالی است اما قبلا چهار گروه مربی معلم، استاد یار معلم، دانشیار معلم و استاد یار معلم بود مانند دانشگاه و قرار بود 70 درصد حقوق اساتید دانشگاه را معلمان بگیرند. باید بدانیم کارمند اداری با کارمند آموزشی متفاوت است و تکلیف معلمان را باید مشخص کنیم چون گاهی معلم با نیروی اداری خود را مقایسه می کند و حق مسکن، ناهار، ایاب و ذهاب می خواهد. اما شآن آموزش و پرورش، آموزشی است و در سند تحول هم این موضوع بود که باید خلاقیت و انگیزه در معلم ایجاد کرد. بنابراین معلمان خیلی خوشبین به این طرح نیستند.

سلطانی صبور: به نظر من هم این طرح تغییری در کیفیت آموزش و پرورش ایجاد نمی کند اما درصدی به حقوق آنها اضافه می شود و از تبعیض ها کم می شود که این خوب است.

آقای سلطانی، طرحی که برای رتبه بندی معلمان در زمان آقای حاجی بابایی اعلام شد، یک بار مالی برای دولت داشت و خودتان هم اعلام کردید که دولت مخالف کرد. به نظر شما اگر طرح وزیر سابق اجرا می شد مانند بسیاری دیگر از طرح ها در اجرا مشکل پیدا نمی کرد؟

سلطانی صبور:

من ابتدا هم توضیح دادم که ما در کمیسیون آموزش طرح آقای حاجی بابایی را نپذیرفتیم چون ابهاماتی داشت و یکی از ابهامات هم نبود انطابق با واقعیتها است اما طرح می توانست در آموزش پرورش تحول ایجاد کند و ما هم از دولت جدید خواستیم روی این طرح کارعلمی با مرکز پژوهشها انجام دهد و بعد از بررسی یک لایحه حرفه ای و درست به مجلس ارائه دهد. آموزش و پرورش اکنون یک میلیون و 35 هزار نفر نیرو دارد، تعداد دانش آموزان هم حدود 13 میلیون نفر است. ترکیه با همین تعداد دانش آموز حدود 750 هزار کارمند آموزش و پرورش دارد. پس می توان یک ساماندهی در آموزش و پرورش انجام داد و نیروی انسانی را کم کرد ، یکی از دلایلی که وزیر رای آورد همین شعار ساماندهی نیروی انسانی بود.وقتی نیروی انسانی ساماندهی شود منابع هم مدیریت می شوند و می توان خیلی از مشکلات را حل کرد. اینکه عنوان می شود آموزش و پرورش بودجه ندارد درست نیست چون مشکلات تنها با تزریق بودجه حل نمی شود. البته باید بدانیم که آموزش و پرورش نمی تواند تمام مشکلات را حل کند اما اگر همین امسال وضعیت دولت چنان مطلوب باشد که بتواند 10 هزار میلیارد تومان هم تزریق کند، آیا مشکلات حل می شود؟ اصلا آموزش و پرورش با تزریق منبع مالی نمی تواند مشکلاتش را حل کند و نیاز به پالایش و ارتقای نیروی انسانی دارد. ما در رتبه بندی دنبال ارتقا کمی و کیفی آموزش و پرورش و به روز کردن آن هستیم.

مثالی می زنم ، در قم عده ای مدرسه ای تشکیل دادند و دانش آموزان را برای دوره ابتدایی تربیت می کنند که به خاطر مسائل مالی امکان کلاس بالاتر ندارد اما با همین شیوه آموزش ، دانش آموزان می توانند تا 19 سالگی لیسانس هم بگیرند.پس نظام آموزشی ما مشکل دارد. موضوع حفظ کرامت معلم هم با تکیه بر معیشت است اما رتبه بندی خلاصه به این نمی شود و نیاز به آلایش و پالایش دارد. حتی در وضعیت فعلی هم با همین منابع امکان اداره آن وجود دارد و می تواند برای خودش درآمدزایی کند. من مثالی می زنم، بالاخره همه در طول عمرشان نیاز به گواهی تحصیلی دارند و گاهی حتی دو یا سه بار هم می گیرند ، پست برای خدمات پول می گیرد اما در آموزش و پرورش این گواهی تحصیلی رایگان است. یا صندوق ذخیره فرهنگیان، الان 6 هزار و 400 میلیارد تومان منبع مالی دارد اما کدام معلم از آن بهره درست برده است؟ من خودم عضو بودم اما استفاده ای نکردم. بنابراین ویراش درونی بسیاری از مشکلات را حل می کند. خود وزیرهم اعلام کردند که ما 58 هزار نیرو مازاد داریم، باز اعلام کردند 50 هزار نیرو کمبود داریم که کاملا درست است چون در برخی جاها کمبود نیرو و در جای دیگر مازاد نیرو داریم و امکان جابه جایی هم نیست مثلا در پاکدشت 4 هزار نیرو کم داریم و در تهران کلی مازاد نیرو.یعنی به 108 هزار نفر حقوق اضافی پرداخت می شود، همین یک قلم اگر مدیریت شود چقدر می تواند در هزینه ها موثر باشد؟ مشکلات آموزش و پرورش اگر قرار است حل شود نیاز به عزم ملی دارد و باید مشکل اول نظام باشد. الان سلامت مشکل اول شد وبا برنامه ریزی الان رضایت نسبی وجود دارد.البته این طرح مشکلاتی را دارد مثلا باعث تبعیض زیادی میان معلمان و پزشکان شد.الان اگر یک دولت بیاید و همه وزرا از گذشته تا الا هم جمع بشوند تمام مشکلات آموزش و پرورش باز هم حل نمی شود چون باید مسئله اول دولت شود.

تقی آبادی: اگر منابع مالی و انسانی درست مدیریت شود امکان اجرای طرح وجود دارد چون همان طور که اشاره شد می توان از خود آموزش و پرورش با کیفیت دادن به کارهای کوچک مشکل منابع را حل کرد.

همانطور که آقای سلطانی هم گفتند، الان عنوان می شود که این طرح بیشتر معیشت معلمان را در نظر دارد تا ارتقای کیفی و کمی در آموزش وپرورش را. نظر شما در این باره چیست؟

تقی آبادی: بحث کیفیت را نباید به معیشت گره زد اما موضوع اقتصاد معلمان و رضایتمندی آنها هم مهم است. سال آخر وزارت آقای حاجی بابایی، بودجه مصوب آموزش و پرورش 16 هزار میلیارد تومان بود، سال اول وزارت آقای فانی 5 هزار میلیارد تومان به این رقم افزوده شد. امسال هم مجلس 9 هزار میلیارد تومان تصویب کرد بنابراین بوجه خوبی دارد.

تقی آبادی

اما باید توجه کرد که اولا آقای حاجی بابایی همیشه عنوان می کرد که تمام اعتبارات را دولت پرداخت نمی کند و همیشه مطالباتی داشتند و بعد اینکه 90 درصد این بودجه صرف حقوق معلمان می شود.

تقی آبادی: عدم مدیریت در منابع انسانی و مالی در آموزش و پرورش مربوط به دوره و دولت خاصی نیست. باید وزیری باشد که بتواند مدیریت انسانی و مالی داشته باشد. با تغییر نظام آموزشی، متاسفانه تعداد زیادی به معلم این پایه اضافه شد اما تعدادی هم در مقطع متوسط مازاد شدند. متاسفانه این مشکل در زمان آقای حاجی بابایی به وجود آمد که به جای استفاده از معلمان دانشگاه فرهنگیان از خارج نیرو استخدام کرد، بنابراین به نظرم در هیچ دوره مدیریت درست وجود ندارد. به نظر من اگر مشکل معیشت معلمان حل شود کیفیت هم بالا می رود چون یک انگیزه خوبی برای آنهاست.

در این شرایط، طرح جدید را تا چه حد در مدیریت انسانی و منابع موثر می دانید .چون معلمان دوره مقدماتی که باز شامل این طرح نمی شوند و تفاوت پایه حقوق ها هم زیاد است؟

تقی آبادی: سخنگوی دولت، 1350 میلیارد تومان اعتبار برای این طرح عنوان کردند و وزیر هم اعلام کرد که تغییرات حقوقی 160 هزار تومان تا 600 هزار تومان خواهد بود. اگرمتوسط را 300 هزار تومان در نظر بگیریم، بارمالی 3 هزار و 240 میلیارد تومان است پس بودجه این طرح کافی نیست. معاون وزیر آموزش و پرورش اقای بطحایی، اضافه حقوق را از 180 تا 200 هزار تومان اعلام کردند، بنابراین آمار متفاوت است؛ الان معلمان بلاتکلیف هستند.اگر این رقم را هم در نظر بگیریم باز هم بیش از 2 هزار میلیارد تومان بار مالی دارد . در این طرح 15، 25، 35 و 50 درصد افزایش حق شغل معلمان داریم که اگر سقف 50 درصد باشد الان معلمان 900 هزار تومان افزایش حق شغل دارند که می شود 450 هزار تومان، بنابراین ابهامات فراوان است.

سلطانی صبور: حدود 2500 هزار نفر از فرهنگیان شامل این طرح نیستند و افزایش به آنها تعلق نمی گیرد، ایشان درست می گویند.

یعنی با این منابع امکان اجرا شدن ندارد؟

سلطانی صبور: مجلس مصوبه ای دارد که آستان قدس رضوی و آن دسته از موسسات و بنگاه‌های اقتصادی زیر مجموعه‌های نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان امام و سایر دستگاه‌های اجرایی که تا تصویب این قانون، مالیات پرداخت نکرده‌اند، موظف به پرداخت مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده هستند این رقم 1700 هزار میلیارد تومان می شود که قرار است از مهر ماه اخذ شود و به آموزش و پرورش داده شود، اما در این مصوبه قید شده که این پول باید برای مطالبات مردم پرداخت شود. طبق بیان آقای بطحایی در آموزش و پرورش این مطالبات 2 هزار و 700 میلیارد تومان است چون این مطالبات از سال 65 جمع شده و برخی هم به قدری ریز هستند که معلمان دنبال آن نمی روند البته عمده آن مطالبات بازنشستگی است که پرداخت نشده است.

آقای سلطانی صبور، برخی معلمان در کامنتهایی که برای خبرآنلاین، گذاشتند سوال کردند چرا آموزش و پرورش قانون خدمات کشوری را اجرا نکرد تا الان این مشکلات نباشد؟

سلطانی صبور: باید معاونت نیروی انسانی در سازمان مدیریت آن را اجرا می کرد چون منایع مالی در اختیار آنجاست.

اگر همانطورکه اشاره کردید آموزش و پرورش دغدغه دولت و نظام شود، آیا می توان برای حل منابع مالی از حساب ذخیره ارزی استفاده کرد؟

سلطانی صبور: الان هم می توان از این صندوق استفاده کرد، اما باید ریشه ای مشکل را حل کرد وقتی به 108 هزار نفر حقوق مازاد پرداخت می کنید، باید اصلاح شود. در یک منطقه ای ما 400 نفر نیروی دفتری داشتیم یعنی ابلاغ سوری داشتند و بدون هیچ کاری حقوق می گرفتند باید این مسائل را حل کرد. براساس آمار متفاوت، در استان تهران 73 درصد نیروی انسانی زن داریم تا 80 درصد هم اعلام شده است، این تعادل را به می ریزد و ارائه خدمات مشکل دارد.اگر الان پول هم تزریق شود تا رضایت نسبی به وجود بیاید مشکل حل نمی شود چون نیاز به خانه تکانی بزرگ دارد. نظام رتبه بندی را برای همین ما خواسته بودیم و دانشگاه فرهنگیان را هم نباید تنها برای آموزش و پرورش استفاده کنیم بلکه در دانشگاهها می توانند استاد هم شوند. تا وقتی این مسائل اصلاح نشود اگر تمام بودجه کشور را هم بریزند می بلعد.

تقی آبادی: به نظر من اولویت دولتها تا کنون فرهنگی نبوده است، شعار سال گذشته هم فرهنگ بود اما دولت رویکرد اندکی در این باره داشت و بیشتر اقتصادی و سیاسی بود. اگر قراربه حل مشکل آموزش و پرورش داریم باید عزم ملی باشد و اولیت بدهیم در اینصورت بیشتر مشکلات جامعه هم حل می شود.

این طرح قرار است از مهر ماه اجرا شود اما تکلیف بازنشستگان در طرح مشخص نیست و در مورد معلمی که مثلا در مرداد بازنشسته می شود ابهام وجود دارد.

تقی آبادی:معلمان ما در انقلاب و جنگ خیلی دفاع کردند پس باید قدمی برای رضایت آنها برداشت. بعد هم رقمی که اضافه می شود ابهام دارد ؛همانطور که می دانید بعد از لغو بیمه تکمیلی با بیمه ایران، آتیه سازان حافظ این کار را انجام داد اما موفق نبود و 120 هزار میلیارد تومان آموزش و پرورش بدهی دارد و خدمات خوبی هم ارائه نشد. الان 4 بسته پیشنهاد شده که تنها در بسته اول370 درصد افزایش پرداخت دارد اما همان خدمات بیمه طلایی است با این تفاوت که آن زمان معلم 13 هزار تومان، آموزش و پرورش 13 هزار تومان پرداخت می کرد اما الان معلم 40 هزار تومان الان پرداخت می کند و دولت 13 هزار تومان . الان معلمان افزایش حقوق 200 هزار تومانی دارند اما باید یک خانواده 4 نفری 200 هزار تومان برای بیمه تکمیلی بدهند. تبعیض حقوقی هم بین معلمان و سایر اقشار زیاد است.

سلطانی صبور: واقعیت این است کسانی که شعار فرهنگی دارند با کسانی که باور فرهنگی دارند تناسب ندارند، یعنی همه می دانند که باید شعار فرهنگی بدهیم اما تعداد کسانی که می دانند فرهنگ اساس و باور جامعه است کم هستند. به نظر من ریشه مشکلات اقتصادی و همه آسیبها بیشتر مشکل فرهنگی دارند و سال قبل مقام معظم رهبری موارد خوبی را عنوان کردند. علامه جعفری گفتند اگر یک هزارم گونه هایی که به خاطر فقر خیس شد برای فرهنگ خیس می شد ما مشکل فقر هم نداشتیم.باید فرهنگ اولویت اول باشد تا مسائل حل شود.اما جواب شما این است که بازنشستگان فراموش شده اند، یک بازنشسته حقوقش کم می شود و هزینه درمان هم دارد بنابراین باید بیشتر توجه شوند.البته نباید توقع ها را هم بالا ببریم و آرمانگرایی عمل کنیم بلکه با واقعیتهای آموزش و پرورش باشیم

شما تصور می کنید تا چه حد مشکل معیشت معلمان حل شود؟

تقی آبادی: کاری که دولت انجام می دهد بسیار خوب است اما همه معلمان رضایت ندارند. اگر دولت نظام رتبه بندی را از طریق مجلس مرحله ای اجرا می کرد بهتر بود چون الان تبعیض برطرف نمی شود.

سلطانی صبور: در خبرگزاری فارس میزان آماری از افزایش حقوق اعلام شده بود که که نمی دانم تا چه حد درست است. قوه قضاییه 400 تا یک میلیون تومان؛ دارایی ، بانک ، شهرداری ، بهزیستی و گمرک 500 تا یک میلیون تومان؛ وزارت راه و کمیته امداد 500 تا 800 ، نفت یک تا دو میلیون ، مناطق آزاد یک تا یک و نیم میلیون؛ آموزش و پرورش 200 تا 400 هزار تومان. خود این ارقام خیلی تبعیض آمیز است و همین معلمان را ناراحت می کند. اما دولت تلاش می کند و خسته نباشند و به هرحال این طرح خوبی است و درصدی به حقوق معلمان اضافه می شود اما پاسخگوی معیشتی معلمان نیست و با طرح رتبه بندی هم متفاوت است. جامعه فرهنگیان در میان تمام شغلها رتبه اول دارند و مردم هم این را قبول دارند پس باید کرامت آنها حفظ شود.

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 412553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معلم IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    به عنوان یک معلم با تمام وجود با طرح رتبه بندی مخالفم. چرا کسی صدای ما رو نمی شنوه؟ چند بار باید تکرار کنیم این طرح با همین عناوین و شرایط ساده تر همین الآن هم وجود داره و طرح جدید فقط شرایط گرفتن رتبه رو سخت تر می کنه و در نتیجه باعث کاهش حقوق ما در دراز مدت میشه. چرا کسب اینو نمی پرسه؟ سایر وزارت خونه ها 1 میلیون ما 200 تومن، تازه اگه بهمون تعلق بگیره؟ ما باهاتون شوخی نداریم، هیچ کس تاکید می کنم هیچ کس حق ظلم به کسی رو نداره. هیچ کس با هیچ بهانه ای نمی تونه به کسی ظلم کنه. نداریم دلیل خوبی برای ظلم نیست و زیر پا گذاشتن قانون نیست. باید حقوق ما همسان با سایر ادارات بشه و شما وظیفه دارین این کارو بکنین، وظیفه ی شماست، پس به جای بهانه فقط حق ما رو بدین. خبرآنلاین لطفا منتشر کنین.
  • بی نام RO ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    53 5
    مصاحبه ای پوچ و خالی از نظر کارشناسی واقعی
  • گم نام فرهنگی IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    51 2
    جمله ای که درآخرنوشته ای باواقعیت جامعه انطباق ندارد جامعه فرهنگیان درتمام شغل هارتبه ی نخست راداردو....چون آن قدروجهه معلم راپیش مردم بدنام کرده ایدکه به معلم حتی درروستاهاکه به معلم خوش بین تربودند به معلمان بادیددیگری نگاه می کنند درضمن اگرهمکاری درتهران نیروی مازادداردوابلاغ سوری داردچرابرخوردنمی کشودازنظرشرع و قانون حقوق دریافتی این همکاران حرام هست دیگراین که بیاییدقانونی تصویب کنیدکه فقط همکارانی که ابلاغ واقعی تدریس دارندوساعات موظف تدریس آن هاکامل می باشدازاین مزایابرخوردارباشند.ماشهرستانی هاوهمکارانی که دردورترین مناطق روستایی ومحروم بدون کم ترین امکاناتی تدریس می کنیم چه گناهی داریم من درمدرسه ای تدریس می کنم که آب آشامیدنی رابایدازشهرببرم وبرق هم نداردحالاامکانات دیگرپیشکش و..
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    68 1
    با 8 سال سابقه و فوق لیسانس با این طرح 80 هزار تومان به حقوقم اضافه میشه.مالیات حق بیمه صندوق بازنشستگی باید ازش کسر شود بعد چطور میگوئید که حداقل 160 هزار تومان اضافه می شود؟ اگر بودجه آ پ اینقدری هست که شما عرض می کنید و همه اش را صرف حقوق معلمان می کنند، باید به طور متوسط به هر فرهنگی 2.5 میلیون تومان برسدجمع و ضرب کنید معلم با 21 سال سابقه داره 1.5 میلیون تومان میگیره. که 150 هزار بابت صندوق و 100 هزار بابت ایاب ذهاب و ... از بین میره آخه درد را باید به که گفت اگر مجلس که نماینده ملت هست. اگر رئیس جمهور که نماینده ملت هست به فکر آن ها نباشدبخوانید به عمل ما باید چکار کنیم
  • بی نام A1 ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    66 10
    آیا افزایش حقوق برای بازنشستگان آموزش و پرورش هم هست؟
  • ناصر IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    67 7
    پس جای بازنشستگان فرهنگی در این طرح کجاست ؟
  • محمد اکبری A1 ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    81 12
    اصلی ترین مشکل آموزش و پرورش وزیر مقتدر و کاردانی است که متاسفانه جناب فانی فاقد این این مشخصات است کسی که نمی تواند مشکلات را شناسایی کند و راه حل ارائه دهد باید با کمال شجاعت اعلام نماید از عهده من بر نمی آید و ... واقعاً ایشان نمی توانند با صدور بخشنامه ای اختصاص هر گونه وجهی به عنوان حق الزحمه امتحانات و آزمون ها و ..که بخش اعظم این بودجه از وزیر گرفته تا مدیر کل ها و ریاست سازمانها و ریاست ادارات شهرستانها و نواحی و کارشناس مسئول ها و .... که هیچ دخالت و زحمتی در این امر متقبل نمی شوند ، صرف شده و ته مانده آن به بانی اصلی آن یعنی طراح و برگزارکننده و مصحح خواهد رسید ، ممنوع کنند . این هزینه هر چند مختصر ولی می تواند آغازی بر صرفه جویی و جلوگیری از ریخت و پاش در آموزش و پرورش باشد
  • محمد اکبری A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    44 17
    2 نا بسامانی های که در تعداد نیروها از یک سو مازاد نیرو و از سویی کمبود نیروها را بایستی سازماندهی و خاتمه داد . بازنشستگی بیش از موعود با ارفاق سنوات پاداشی اضافه و پرداخت کامل 30 روز از حقوق برای افراد متقاضی و مازاد بالای 25 سال " قبلاً چند سالی اعمال شد " از راهکارهای دیگر مدیریت منابع مالی و نیرو می باشد . برای چند سال آموزش و پرورش نیروی جدیدی را پذیرش نکند و اگر به معنای واقعی نیاز به نیرو و تخصص بود نسبت به استخدام اقدام شود . متاسفانه دولت ها هر چند صباحی که بحث اشتغال و بیکاری در جامعه بالا می گیرد سیل عظیمی از فارغ التحصیلان علوم انسانی را در آمار چندید هزار نفر را به آموزش و پرورش تزریق می کنند و این بودجه کم آموزش و پرورش هم بایستی با نفرات جدیدتر هم تقسیم گردد .
  • یه معلم زحمت کش فقیر A1 ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    59 1
    تمام مصاحبه را به دقت خواندم واینک نتایج:1 همه چیز ابهاماتی دارد وهیچ چیز معلوم نیست 2باید معلمان آلایش وپالایش شوند ونه دیگر کارمندان و یا مثلا نماینده های مجلس 3 یه درصدی اضافه میشه اونم نه به همه ولی معلوم نیست چقدر چون سخنگوی دولت ووزیر آموزش وپرورش و معاون وزیر و...... هرکدوم یه درصد متفاوت اعلام کردند
  • علی A1 ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    46 1
    خدا انصاف بدهد چرا بازنشستگان را درنظر نمیگیرید چون ازانها نمیترسید که اعتصاب کنند ولی ماهم خدا یی داریم از این دولت انتظار عدالت داشتیم ولی حیف..امیدی هم نداریم حقوق هارامقایسه کنید بین یک معلم شاغل تا بازنشسته با یک مدرک ببینید چقدر تبعیض است اصلا خبر دارید حتما نهباید جواب بدهید
  • محمد اکبری A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    64 2
    3 تعطیلات تابستانی و ایام عید و سرما و ...مستمسک ناخوشایندی برای بعضی از مسئولین و حتی مردم کوچه و بازار برای حقوق ضعیف فرهنگیان شده است. این بهانه و دست آویز متاسفانه هیچ گاه از سوی مسئولین وزارت پاسخ درست و منطقی داده نشده و این عدم پاسخ گویی باعث ابهام و مسایل شبهه انگیز اینچنینی ها شده است . اما در پاسخ این افکار و منطق باید یادآور شد که شروع و پایان سال تحصیلی در آموزش و پرورش دقیقاً مشابه با سال تحصیلی در وزارت علوم و سایر دانشگاه های آموزش عالی می باشد آیا کسی و ارگانی مدعی اساتید دانشگاهها برای تعطیلات سه ماه تابستان و ایام نوروز شده است ؟ این استدلال ها به قسمی است که مثلاً ما بگوییم حالا که جنگی نیست پس نیروهای مسلح مبلغ خیلی ناچیزی بعنوان حقوق دریافت کنند آیا شدنی و منطقیست؟
  • محمد اکبری A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    53 1
    نکته پایانی در مورد مکانیزم غلط حقوق کارکنان دولت در افزایش سالانه حقوق هاست . با کمال تاسف باید گفت مسئولین در اجرای افزایش درصد سالیانه،پیامدهای تبعیض بوجود آمده را ، نادیده می گیرند. با حساب سر انگشتی افزایش مثلاً 14 در یک حکم حقوقی 295 هزارتومان محاسبه شده است 28 سال سابقه و لیسانس که قابل ارائه می باشد در صورتیکه در وزارتخانه دیگری نظیر آموزش عالی این افزایش 14 متوسط 4 میلیون تومان محاسبه گردیده است ؟ یعنی افزایش سالیانه ای دقیقاً دو برابر حقوق یک دبیر با سابقه آموزش و پرورش . وسالهای بعد... این تبعیضها نه تنها باعث سرخوردگی و احساس یاس خواهد شد،باید ترسید این روال باعث کم کاری،عدم احساس مسئولیت ،کم توجهی به امر پرورش نسل آینده و ...شود و آنوقت باید برای آینده کشور دلواپس بود
  • حمید IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    61 1
    در این اینکه دغدغه مالی اولین اولیت ماست شکی نیست اما درجه بعدی که مهمتر هم هست بحث کیفیت بخشی است که در این طرح جدید جایگاهی ندارد. باور کنید با این نظام موجود بنده ای که تازه وارد شدم پس از سه سال دیگه اون انگیزه لازم رو در خودم نمی بینم و خواهشمندم رسانه ها پیگیر این موضوع باشند. هرچه در اموزش و پرورش کیفیت بخشی بیشتر باشد جرم و جنایت و طلاق و ... در جامعه کمتر و امید و فعالیت بیشتر میشه اما نمیدونم چرا مسئولین فقط تعطیلی معلمها رو می بینند. ما از این بی سر وسامانی خودمان چه از نظر مالی و چه کیفیت آموزشی واقعا ناراحتیم. ضمنا پیگیر نیروهای مازاد هنرستانها هم باشید به خصوص سرپرستان کارگاه که در رشته های خدماتی فقط در کارگاه رو باز میکنن و می بندند
    • سرپرست کارگاه A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
      3 0
      نمی دونم این کشف آخری رو از کجا آوردی من هم سرپرستم و هم انباردار و هم 16 ساعت تدریس دارم . جرزم به عنوان سرپرست داره در میاد . محل خدمتم بندر انزلی هستش .
  • بی نام A1 ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    45 2
    متاسفانه با وضعیت موجود در مدیریت آموزش و پرورش هیچ امیدی برای آینده این وزارت خانه نیست افرادی که در ادارات به کار گرفته می شوند صلاحیت تخصصی ندارند و فقط افرادی با گرایش های خاص سیاسی و توصیه شده توسط افراد خاص در پست های کارشناسی مشغول می شوند تنها راه بهبود کارها تعیین ملاک های تخصصی دقیق جهت واگذاری پست های مدیریتی توسط خود آموزش و پرورش بدون دخالت افراد سیاسی می باشد که در این صورت کورسویی از امید دیده خواهد شد.
  • معلم RO ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    44 1
    سالیان درازی می گذرد که از این نوع میزگردها تشکیل می شود در آن ها فقط به طرح مشکل می پردازند و مشکلات را می شمارند. حرفها، نظرات و پیشنهادات هیچ گونه ضمانت اجرایی ندارد. در نگاه اول باید بدانید که وزیر آ و پ از مصوبات دولت تمرد می کند. با فشار دیوان عدالت اداری مقداری از یک مصوبه اجرا می کند. جناب وزیر برای احراز رای اعتماد، به مجلسیان دروغ گفت و هیچیک از برنامه های کذای اش را اجرا نکرد. تنها فردی که در وزارت فانی ارزش ندارد معلم است. در نگاه دوم، به کارمندان بانک، نفت، تامین اجتماعی، مخابرات، دادگستری و قضات و... اضافه حقوق نجومی میدهند و بار مالی برای دولت ندارد اما به معلم که می رسد بار مالی دارد و دولت و مجلس و... صدای وامصیبتا سر می دهند. اگر تبعیض از ببن نرود،ما طور دیگری رفتار میکنیم
  • بی نام A1 ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    31 2
    واقعا بازنشسته ها رتبه ندارن؟
  • اکبری A1 ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    34 1
    رتبه بندی از اول مهر این تاریخ کذایی از کجا نشأت می گیرد خدا می داند . آیا سال نو چینی است ؟ وزیر خواب نما شده و به این تاریخ الهام شده است ؟ متاسفانه اگر بخواهند چندر غاز را هم اضافه کنند علناً شش ماه اول سال و یک ماه مقرری ماه اولش را سوخت می کنند و این همه تبلیغات منفی و هجمه و ... برای 5 ماه باقی مانده سال . اما برای هر ارگانی دیگر باشد نه بند و تبصره وجود دارد نه اما و اگر بدون سروصدا و در سکوت خبری و در اولین وقت ممکن . مگر فرهنگیان اول مهر افزایش سالیانه دارند یا قبلاً هر اول مهری افزایش داشته اند که به آخر آبان پاسکاری داده می شویم . قدیم پدری پول نداشت یا می خواست از خریدن دوچرخه برای بچه اش سرباز بزند به او وعده می داد اگر درست را خوب بخوانی و یکضرب قبول شوی و معدلت و چند سالی
  • علیرضا دهقان A1 ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    41 6
    سلام تا وقتی حقوق معلم افزایش درست و حسابی پیدا نکند وضع دانش آموز همین و به مرور هم بدتر خواهد شد. بنده با 18 سال سابقه کار و حکم 1600 حقوقم از یک نگهبان آپارتمان در حال ساخت که مثل من زحمت درس و 18 سال تدریس با هنرجویان را نکشیده است کمتر است. من تا وقتی که حقوقم حداقل 5 میلیون نشود تدریس نخواهم کرد. خواهشا منتشر کنید.
  • معلم A1 ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    41 1
    چرا من فوق لیسانس باید به فکر خروج از آموزش پرورش و جذب در آموزش عالی باشم متاسفانه هیچ قانون حمایتی از فرهنگیان وجود ندارد تمام افراد جامعه بر ناچیز بودن حقوق معلم اگاهی دارند و بر سختی کار با بچه ها آن هم در هر روز حداقل 90 دانش آموز با مشکلات مختلف نا امیدی در معلمان موج می زند اکثرا حاضریم تغییر سازمان بدهیم آموزش و پرورش هیچ چیزی ندارد بجز دادن القاب تو خالی و تبلیغات تو خالی تر
  • آیدا A1 ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    43 1
    می دونم جسارت اینو ندارید که کامنت منو نمایش بدین .ولی اشکال نداره .من واقعا برا خودم متاسفم که معلمم.و شرمنده و سر افکنده خونوادم هستم.
    • بی نام A1 ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۷
      2 0
      دستتان درد نکنه
  • دبیر A1 ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    34 3
    در زمان حاجی بابایی در حق معلم ظلم شد در مدارس از دفتر دارگرفته تا مدیر حق معاونت و مدیریت تعیین شد در زمان فانی هم بدتر وقتی در وزارت خونه ای برای معلم تحصیل کرده وزحمت کش ارزش قائل نمی شه از دیگر اقشار جامعه چه انتظاری باید داشت.
  • بازنشسته فرهنگی IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    36 2
    آیا بازنشستگان فرهنگی سال 87 و قبل از آن فرهنگی محسوب می شوند و آموزش و پرورش آنها را به عنوان فرهنگی قبول دارد ؟چرا این قدرکه به فکر شاغلین فرهنگی هستید به فکر بازنشستگان فرهنگی بالاخص بازنشستگان فرهنگی سال 87 و قبل از آن نیستید و آنها را معادل سازی و همتراز نمی کنید بازنشسته فرهنگی در حال حاضر نصف شاغلین فرهنگی حقوق می گیرد گناه کرده است که سی سال خدمت کرده است و زودتر بازنشسته شده است آن هم با آن امکانات کم و بازنشستگان فرهنگی همانند ریشه درخت می باشند و شاغلین تنه و شاخ و برگ هایش هستند درخت بدون ریشه مسلما خشک می شود و همه با هم نظام تعلیم و تربیت را ارزش می دهند شاغلین فرهنگی نیز نسبت به پیشکسوتان خوشان کم لطفی می کنند و همیشه می گویند حقوق ما کم است
  • محمد A1 ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    21 37
    آیا بقیه کارمندان دولت با 44 ساعت کار و 800 هزار تومان حقوق آدم و یا ایرانی نیستند؟ آیا صندوق ذخیره ارزی برای روز مبادا برای اداره کشور در نظر گرفته نشده؟ به خدا بس کنید.
    • بی نام A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
      49 7
      کدام کارمند دولت 800 هزار تومان حقوق می گیرد؟؟؟؟ پایین ترین دریافتی بین کارمندان دولت در اختیار آموزش و پرورش است.
    • بی نام A1 ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
      9 2
      میشه بگین تو این 44 ساعت چند دقیقه کار مفید میکنند؟
  • بی نام IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    38 1
    ازاین همه لاف زدن ها توسط نمایندگان ودولتی ها درموردمعلمان به خداخسته شدیم.
  • بی نام EU ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    33 2
    سلام .لطفا طرح رتبع بندی برای بازنشستگان 86 به بعد اجرایی شود .تا حقوق بازنشستگان افزایش یابد واینقدر شرمنده خانواده نشوند .
  • بی نام IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    40 0
    جایگاه بازنشستگان در نظام رتبه بندی کجاست
  • بی نام A1 ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    27 1
    انتخابات درراه است
  • حسین IR ۰۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    29 1
    وا اسفا چه می شنوم رتبه بر اساس در صد قبولی یعنی چی ؟ دانش آموز درس نخواند ما کسر حقوق شویم با تقی کار دارند یقه نقی را می گیرند همین الان مدیران برای درصد قبولی کذایی چانه می زنند
  • بی نام IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    49 3
    پدرم بازنشسته اموزش و پرورشه سی سال گچ خورده الان که باید استراحت کنه به خاطر حقوق کم و به خاطر داشتن دو دختر دم بخت و یه پسر باید همچنان کار کنه واقعا با این حقوق کم بازنشستگی میشه زندگی کرد؟؟؟؟؟؟؟
  • من IR ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    38 1
    کسی به فکر بازنشسته نیست.///////////////
  • فرهنگی A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    16 0
    یکی نیست از آقای وزیر بپرسه که اینقدر درمورد بسته های بیمه طلایی مانور میدی چرا درهمه بسته ها هزینه درمان ناباروری ونازایی گذاشتی تعداد انگشت شمار ذینفع شایدهم باشند ولی متأسفانه خیلی از نیازهای فرهنگی ازجمله دندانپزشکی را در سایر بسته ها حذف کردید شما فکر می کنید که فرهنگیان این را نمی فهمند که با این ترفند کاسبکاری را ه انداختید وآن اندک حقوق که درسال جدید اضافه شد ازاین طریق کسر می شود بعد هم انس وجن را خبر می کنید که برای فرهنگیان حقوق اضافه کردیم و4 بسته بیمه طلایی .... متأسفیم
  • معلم IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    18 1
    حالا جامعه از بیرون میشنوه و فکر می کنه ما خیلی پولداریم، شما بازنشسته های گرامی که 30 سال خدمت کردین و این وعده وعید های پوچ رو شنیدن چرا این وعده ها رو باور می کنین؟ سروران گرامی، اوضاع به همون بدی و شاید بدتر از دوران شماست، خیالتون تخت ناگفته نماند پدر خودمم بازنشسته ی فرهنگیه، حقوق دو نفرمون رو هم اندازه ی یه کارمند بانک یا دارایی نیست شرم آوره. لطفا منتشر کنین
  • علی A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۳
    11 0
    چرا متوجه نیستیم که فرهنگ و آموزش در این کشور جزو اولویت های یکی مانده به آخر است.
  • بی نام A1 ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
    12 1
    معلم ناامید هستم ومنتظر توجه دولت ومجلس ب معلمان
  • معلم بازنشسته IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
    7 1
    چرا شعر منو چاب نکردی
  • بی نام A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۴
    26 0
    یک کمی به ف ر بازنشتگان باشید
  • فرهنگی IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    21 3
    با سلام معلمان قبلا رتبه بندی شده اند ،شماهایی که دلواپس معیشت معلمان هستید.طرح نظام هماهنگ حقوق و پرداخت ها را اجرا نمایید.
  • بی نام A1 ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۳
    16 3
    مابازنشستگانی که امسال باز نشسته شدیم وحکم رتبه بندی عالی داریم چکار کنیم تکلیفمان چیست بزاریم در کوزه آبشو بخوریم؟
  • بی نام A1 ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۶
    15 3
    ما بازنشستگان چه گناهی کردهایم که نبادبد شامل رتبه بندی فرهنگیان سویم حتما" خیلی حقوق می گیریم و خودمان خبر نداریم.
  • حسین A1 ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    13 0
    سلام فرهنگیانی که 31 شهریور 94 باز نشسته می شوند و 30 سال خدمت صادقانه داشته اند آیا به خاطر یک روز یا بیشتر باید شامل رتبه بندی نشوند ؟ خواهشمندیم مسئولین دلسوز و وارسته و از متن جامعه بر خاسته به این مسئله توجه خاص داشته باشند.
  • بی نام A1 ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۸
    1 0
    بازنشستگان هم خدایی دارندنگران نباشید.