دنیای اقتصاد نوشت: تبعات اثر کاهش سه واحد درصدی نرخ سود سپرده‌های بانکی در بازار اجاره مسکن تشدید شد.

درحالی‌که نرخ سود سپرده‌های بانکی روزهای پایانی سال گذشته، از 20 به 18 درصد کاهش یافت، بازار اجاره مسکن در اولین روزهای شروع به‌کار خود در سال 95، دستخوش تحولاتی شد که به واسطه آن فرمول اجاره بها و تعیین نسبت بین مبلغ ودیعه و اجاره ماهانه آپارتمان‌های مسکونی با تغییراتی همراه شد.

بازار اجاره مسکن که امسال زودتر از سال‌های قبل - از اواسط اردیبهشت‌ماه - با افزایش حضور موجران و مستاجران در بنگاه‌های املاک مواجه شد تا قبل از شروع تابستان اگر چه با افزایش محسوس نرخ اجاره‌بها همراه نشد، اما تغییر نسبت رهن و اجاره روند تازه‌ای را برای بازار اجاره امسال آپارتمان‌های مسکونی رقم زد. درحالی‌که طی دو سال اخیر تا پایان سال گذشته، به‌دلیل افزایش نرخ بهره سپرده‌های بانکی موجران تمایل بیشتری به دریافت نسبت بیشتری از اجاره بها به صورت ودیعه داشتند امسال روند تعیین سهم اجاره ماهانه و ودیعه معکوس شد.

این در حالی است که با کاهش مجدد نرخ سود سپرده‌های بانکی به میزان سه واحد درصد دیگر - از 18 به 15 درصد - از اول تیرماه بیشترین پیامد منفی کاهش نرخ سود متوجه بازار اجاره بها شده است.کاهش مجدد نرخ سود سپرده‌های بانکی و به تبع آن کاهش نرخ بهره تسهیلات مسکن زوج‌های جوان خانه اولی (صندوق پس‌انداز مسکن یکم) عملا پیامدهای مثبتی را برای بازار معاملات مسکن به دنبال خواهد داشت که افزایش سرمایه‌گذاری و بالا رفتن میزان عرضه آپارتمان و همچنین افزایش حجم معاملات مسکن در نتیجه جابه جایی سرمایه از بازار پول به بازار مسکن همزمان با کاهش نرخ سود تسهیلات برای سمت تقاضای مصرفی ملک، مهم‌ترین این پیامدها محسوب می‌شود. «دنیای اقتصاد» نیمه اول خردادماه با انتشار گزارش تغییر فرمول تعیین اجاره‌بها از افزایش تمایل برخی موجران به دریافت سهم عمده اجاره‌بها به‌صورت اجاره ماهانه، ناشی از کاهش نرخ سود بانکی خبر داد. بازار اجاره مسکن تحت تاثیر کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی این‌بار با فرمولی برای تعیین اجاره بها مواجه شده که موجران در قبال تعیین بخش اندکی از اجاره بها به عنوان ودیعه، عمده مبلغ اجاره آپارتمان را به صورت اجاره بهای ماهانه از مستاجران مطالبه می‌کنند.

این موضوع که تا پیش از این کمتر در بازار مسکن دیده می‌شد این روزها به میزان زیادی در آگهی‌های اجاره مسکن شهر تهران دیده می‌شود طوری‌که در بسیاری از مناطق شهر تهران هم‌اکنون کمبود فایل‌های رهن کامل یا تعیین ارقام غیر معقول برای اجاره ماهانه در برابر رهن اندک، به دردسر تازه‌ای برای مستاجران تبدیل شده است. با این حال مشاوران املاک به مستاجران توصیه می‌کنند در صورتی که عجله‌ای برای تخلیه آپارتمان قبلی ندارند قدری صبر کنند، چراکه با ادامه بازار اجاره در فصل طلایی جابه‌جایی‌ها و افزایش تعداد فایل‌ها، به‌طور قطع موارد مناسبی از رهن کامل یا نسبت‌های معقول رهن به اجاره یافت می‌شود.

22539

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 551563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    77 5
    ببینید یا باید کل اقتصاد آزاد باشه یا همش دولتی باشه. از یک طرف دولت با دخالت در نرخ سود، بانکها رو مجبور به کاهش نرخ سود میکنه از طرفی صاحب خانه ها هر کاری دلشون بخواد میکنن... اگر اقتصاد دولتیه پس دولت در اجاره ها هم ورود کند همانطور که در نرخ سود ورود میکند اگر اقتصاد آزاده و باید بازار خودش را تنظیم کند پس دولت در نرخ سود هم ورود نکند تا بازار اونو تنظیم کند... متاسفانه جاهایی که به نفعشونه دخالت میکنن و جاهایی که به مردم فشار میاد هیچ دخالتی ندارند...
    • بی نام IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
      3 1
      قربونت برم گل گفتی دوست عزیز.
  • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    50 1
    رهن کامل متاسفانه 20درصدزیادشده.امااجاره ورهن15بیشترزیادنشده.
  • محمد US ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    5 3
    آقا جان خانه از پاي بست ويران است.دولت بجاي كارهاي زيربناي اقتصادي افتاده دنبال عوام فريبي و كارهاي چيپ مثل دخالت در سود سپرده ها و بدبخت كردن بيشتر مردم.دولت بايد به بانكها در خصوص سود سپرده ها آزادي عمل بده و از طرف ديگه بايد بانكها را بسوي سرمايه گذاري در توليد سوق بده.
  • بی نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    5 3
    ما زیر فشار اجاره خونه مردیم یکی بداد برسه .... پس کو مسکن مهر پردیس آقایان شما رای می خواهید دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    26 0
    در هر دو حالت اونی که آسیب میبینه طبقه کارگر و کارمنده.خدایا خودت به داد مردم برس
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
    6 0
    چرا تورمی که میگین تک رقمی شده روی اجاره تاثیری نداشته ... به صورت صعودی صاحب ملک اجاره رو می بره بالا .. دولت باید فکری به حال موجر و مستاجر بکنه .. چرا هیچ نظارتی نیست ؟
  • بی نام A1 ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
    10 6
    تا بازار مسکن از رکود در نیاید، درآمد سرانه بالا نمیرود و به طبع آن رکود در سایر بخشها سنگینتر میشود.
    • رصوی A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
      0 0
      سلام ، اولا قانون اساسی دولتها را موظف کرده که مسکن و بهداشت مناسب در اختیار مردم قراردهند ، این میتواند رهنی باشد اجاره ای باشد و یا فروشی . قانون در مورد مالکیت ملک ساکت است اما در مورد اینکه دولت مکلف به تامین مسکن مناسب است تاکید داشته حالا بجز چندسال اول انقلاب که دولت ها از نعاونی های مسکن واقعی حمایت کردند دیگر نوجهی به نامین مسکن مردم نداشته اند. دوم اینکه وضعیت بانکها برای دولت بسیار مهم تر از وضعیت مسکن مردم فرض شده است . و سوم اینکه شما چند ملیارد وام میدهید که هیچ تولیدی ندارد . در حالیکه اگر با این ملیارد ها وام کارخانه ها راه اندازی شوند مطمئن باشید که همه حقوق بگیران و طرف حساب های کارخانجات خودشان با درامد پایداری که دارند مشکل مسکن را حتی بدون دخالت دولت ها حل مینمایند.