چرا بلیتهای کنسرت شجریان فروش نرفت؟/ وقتی خوانندگان مجاز جای خوانندگان‌ لس‌آنجلسی را می‌گیرند

ایلنا نوشت: تندروها معتقدند شجریان محبوبیت خود را از دست داده و به همین علت بلیت‌های کنسرتش فروش نرفته است.

 محمدرضا شجریان مدتی پیش تصمیم به برگزاری کنسرتی در ترکیه گرفت و شرکت دل‌صدا مراحل برگزاری این کنسرت و فروش بلیت را عهده‌دار شد. شجریان پیشتر نیز تورهای متعددی در آمریکا و اروپا گذاشته بود که همواره با استقبال مخاطبان روبه‌رو شده بود ولی این‌بار کنسرت شجریان با اقبال چندانی رو به رو نشد؛ چرا؟

کدام هنرمندان در کشورهای مرزی کنسرت می‌گذارند؟

برگزاری کنسرت در کشور‌های مرزی ایران برنامه‌ای‌ست که از سوی بسیاری خوانندگان دنبال می‌شود. برگزاری اکثر این کنسرت‌ها به این علت است که امکان برگزاری کنسرت برای بسیاری از خوانندگان و نوازندگان در داخل کشور وجود ندارد که از جمله آن‌ها می‌توان به خوانندگان لس‌آنجلسی اشاره کرد.

خوانندگان لس‌آنجلسی همواره در طول سال‌های پس از انقلاب برای برگزاری کنسرت‌هایشان در کنار آمریکا و اروپا به سراغ کشورهای حاشیه خلیج فارس یا دریای خزر رفته‌اند و ترکیه هم یکی از مقصدها بوده است. این کنسرت‌ها معمولا در عید نوروز یا کریسمس رواج پیدا می‌کند و استقبال قابل توجهی نیز از بیشتر آنها به عمل می‌آید هرچند امروز این استقبال بسیار کمرنگ‌تر شده است. بعدها جریانی از خوانندگان پاپ کشور نیز مشخصا همین روند را پی گرفتند. بدنه‌ی این جریان را خواننده‌های مجاز کشور تشکیل می‌دادند. هنرمندانی مانند بنیامین بهادری، محسن یگانه، سیروان خسروی، علی عبدالمالکی و احسان خواجه امیری....

چگونه خوانندگان مجاز جای لس‌آنجلسی‌ها را گرفتند؟

بخش زیادی از هنرمندان پاپ در ایران کار خود را به‌صورت زیرزمینی آغاز کردند و آثار خود را از طریق اینترنت به مردم رساندند و همین مسئله باعث شهرت آن‌ها شد. در بسیاری از موارد این شهرت؛ ناشی از غیرقانونی بودن و تقلید کارهای خوانندگان لس‌آنجلسی بود. هرچند کیفیت موسیقی آن‌ها به اندازه‌ی خوانندگان لس‌آنجلس نبود اما ساده و خاطره‌انگیز بودن موسیقی‌شان تدریجا باعث شد به راحتی جایگاهی مستحکم میان مردم پیدا کنند.

برخی؛ این گروه‌ها را محصول دولت احمدی‌نژاد دانسته‌ و اعتقاد دارند آنها در این دوره مجوزهای قانونی فعالیت را دریافت کردند. اما برخی دیگر؛ به تاریخی فراتر از هشت سال ریاست جمهوری احمدی‌نژاد اشاره کرده و پایان جنگ و آغاز تحولات اقتصادی و رفاه اجتماعی را سرآغاز این جریان می‌دانند. بدیهی‌ست به مرور زمان بر تنوع و کثرت این کنسرت‌ها افزوده شد اما بیشتر این برنامه‌ها؛ تهران و برخی شهرهای خاص را شامل می‌شد و هنوز بسیاری از شهرستان‌ها با چنین اجراهایی دچار مشکل هستند. به همین دلیل این دسته از خوانندگان پاپ تورهای کنسرت خارج از کشور را آغاز کردند و کم‌کم جایگاهی در اروپا، آمریکا و کشورهای هم‌مرز با ایران پیدا کردند تا جایگزینی برای برخی کنسرت‌های لس‌آنجلسی باشند.

سلیقه‌ی ایرانیان خارج از کشور هم کنترل می‌شود

جالب اینجاست که این خوانندگان پس از کسب شهرت؛ از سوی رسانه‌های خارج از ایران هم حمایت شدند و توانستند در میان مخاطبان ایرانی خارج‌نشین محبوبیت پیدا کنند و حتی شماره‌ی مخاطبان آنها گاه بیش از کنسرت‌های مشابه خود در خارج از مرزهای ایران می‌شد. به طور مثال؛ کنسرت یکی از خوانندگان زن لس‌آنجلسی (گوگوش) در رویال البرت هال لندن برگزار شد. این کنسرت با شکست غیرقابل باوری رو‌به‌رو شد و بلیت‌های آن بسیار محدود به فروش رفت حال‌آنکه بعدها محسن یگانه؛ خواننده پاپ مجاز کشور؛ تور اروپا گذاشت و فروش بلیت‌هایش باور نکردنی بود.

چنین اتفاقی نشان می‌دهد از یکسو سلیقه‌ی مخاطبان ایرانی خارج از کشور قبل کنترل و تغییر است و از سوی دیگر لس‌آنجلسی‌ها پی بردند دیگر مخاطبان، موسیقی‌شان را مثل گذشته نمی‌پذیرند و دیگر تنها انتخاب مردم نیستند. جالب اینجاست که این تغییر سلیقه از اجراهای زنده پا را فراتر گذاشت و به سی‌دی‌ها و موسیقی‌هایی که در مکان‌های عمومی شنیده می‌شوند نیز کشانده شد. و باز جالب‌تر آنکه برخی از کلوپ‌های خارج از کشور؛ موسیقی پاپ مجاز ایران را ریمیکس کرده و با ریتم‌های پارتی در همین فضاها پخش می‌کنند.

فضای موسیقای تجربه شده در داخل کشور نیز نشان می‌دهد تمام رسانه‌ها و امکانات تبلیغاتی ازجمله صداوسیما، روزنامه‌ها، سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای در اختیار خوانندگان رایج موسیقی پاپ است. این حمایت مشخصا نوعی الگوسازی را به همراه دارد. همین حمایت از خواننده‌های پاپ نوظهور؛ سوپراستارهایی دست‌نیافتنی با درآمدهای میلیاردی ساخته است درحالیکه دیگر انواع موسیقی‌ به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

"بی‌بی‌سی" به محبوبیت شجریان صدمه نزد

به سوال اول برمی‌گردیم: چرا کنسرت‌ شجریان با شکست روبه‌رو شد؟ چرا بلیت‌های این کنسرت فروش نرفت؟ شجریان برندِ تبلیغاتی رئیس‌جمهور فعلی ایران بود و حسن روحانی از صدا و اسم او به عنوان سفیر فرهنگی نام برد و همین مسئله تبلیغ بزرگی در دوره‌ی کاندیداتوری وی بود. آخرین آلبوم‌ او فروش بی‌نظیری داشت. نام او باعث شد همایون شجریان هم خیلی سریع‌تر از آنچه فکرش را می‌کرد به شهرت برسد. شهرتی که عنوانِ پرمخاطب‌ترین کنسرت سال را متعلق به او کرد و امروز آلبوم‌هایش به سرعت به صدر پرفروش‌ها می‌رسد.

به‌طور قطع هیچ هنرمندِ با سابقه‌‌ای مثل شجریان با حضور در یک شبکه خارجی محبوبیت خود را از دست نمی‌دهد اما پس از این اتفاق؛ بلافاصله او از سوی اکثریت رسانه‌ها بایکوت شده و هیچکس نامی از او نمی‌برد و به بزرگترین خواننده‌ی آواز کلاسیک ایران اجازه‌ی برگزاری کنسرت در داخل کشور داده نمی‌شود. در مقابل یک جریانِ مشخصِ بدون تفکر و ریشه‌های ایرانی تبدیل به الگویی ساختگی شده و تمام امکانات را در اختیار می‌گیرد. این یعنی بدون شک مخاطبان نیز توسط همین جریان کنترل می‌شوند.

رسانه‌های تندرو این روزهای با موج‌سواری روی خبرِ لغوِ کنسرت شجریان علت آن‌را عدم محبوبیت وی می‌دانند چراکه او به بی‌بی‌سی رفته است. اگر واقعیت چنین است چرا شجریان اجازه‌ی برگزاری کنسرت در ایران را ندارد؟ چرا هر ساله مردم در شبکه‌های اجتماعی از جای خالی ربنای شجریان در سفره‌های افطار سخن می‌گویند؟ آیا اگر اسم شجریان به میان بیاید و کنسرت‌هایش در ایران برگزار شود بازهم او هنرمند مهجوری خواهد بود؟ آخرین کنسرت شجریان در لندن شاهد حضور گسترده‌ی مخاطبان بود و از آن کنسرت مدت زیادی نمی‌گذرد.

با نگاهی به مباحث مطرح شده؛ در لغوِ کنسرت شجریان بیشتر به نظر می‌رسد سلیقه‌ی مخاطبانی که به کنسرت می‌روند توسط جریانی خاص کنترل شده است. البته موضوع دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد؛ شرایط نامساعد و ناامن ترکیه است. طی چند ماه گذشته در این کشور بمب‌گذاری‌های متعددی رخ داده و همین مسئله باعث ایجاد وحشت میان ایرانیان شده است و چند خودرو ایرانی نیز در همین جریانات منفجر شده‌اند.

شجریان در سال 2011 کنسرتی در لندن برگزار کرد که با استقبال گسترده مردم مواجه شد. او پیشتر نیز تورهای آمریکا و اروپای خود را برگزار کرده که اکثرا شاهد بلیت فروشی قابل توجهی بودند. این یعنی این هنرمند هنوز طرفداران پروپاقرصی در میان هموطنان خود را دارد اگر مجالی برای اجرای برنامه به او داده شود.

۵۷۲۴۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 450498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • mim A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    محبوبیت استاد شجریان شاکله ای به استواری تاریخ و هنر ایران دارد پس چیزی نیست که سال قبل بوده و امروز نباشد شوربختانه عمده مخالفان ایشون اصلا از موسیقی درکی ندارند که بخواهند در باب چرایی شکست یا موفقیت ایشون سحن بگن، اینها فقط از عینک سیاست به همه چیز می‌نگرند حال آنکه این یکی دوساله حتی نمره عینک سیاسی شان را هم باید عوض کنند
  • محمد IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    86 8
    اصلا اطلاع رسانی مناسبی انجام نشده بود. در ضمن قشر فرهنگی و متوسط کشور دیگه پولی توی جیبش نیست که بخواد بره ترکیه.
  • ali IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    11 40
    مطلب منصفانه ای بود
  • علی A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    121 4
    دیگه وقتشه خیلی از مسایل با اغماض برخورد شود و وضعیت را به گذشته برگردانیم ، چون دود این قضایا که انقدرها هم بار سیاسی و قضایی ندارد فقط در چشم مردم میرود در صورتیکه فراموشی و رفع این مشکلات اثار بسیار زیباتری در جهت آرامش و اتحاد لایه های مختلف جامعه دارد
  • جاوید IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    دنیا پرستی آخرش همینه .شجریان رو چه به سیاست؟ سرشونو بندازن پایین کار خودشونو بکنن.وقتی برای دشمن خودشیرینی کنی آخرش همینه .عزیزم تندرو امثال شماها هستید که هر کسی رو که با تفکر دنیایی و مادی شما مخالف باشه بهش میگید تندرو .شجریان اعتبار خودشو زیر سوال برد .لذت های اونور آب موقتی و زودگذر هست .
    • بی نام IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
      16 3
      نادان
    • مصی A1 ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
      6 1
      استاد بزرگوار هرگز به ملت و میهن ایران پشت نکرد. او یک استوره است. کسی که می تواند هرجای دنیا با بهترین شرایط زندگی بی دغدغه ای داشته باشد اما در کنار مردم کشورش مانده و همراه با آنها سختی را تحمل می کند. شما هم در مورد مسایل سیاسی نظر نده اگر از سیاست چیزی نمی دانی. و همیشه در نوشته‌هایت فراموش نکن قبل از نام کلمه استاد را به کار ببر
  • بی نام A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    8 127
    این نشان می دهد که مردم ما بصیرت دارند و دوست از دشمن را تشخیص می دهند . این عدم تمایل انشاالله به شجریان درسی بدهد بلکه توبه کنند و به آغوش مردم بازگردند
    • بی نام A1 ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
      11 1
      ایشان در آغوش گرم مردم همیشه هستند و خواهند بود،، این شما هستی که اشتباهي تو آغوش شیطانی
  • سلیمان IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    30 5
    دلیلش این نیست. کسی که به ترکیه یا انتالیا میره اگه بخواد سنتی گوش کنه تو همین ایران گوش میکنه.
  • راحیل IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    54 4
    از شما با تمام قلبم ممنونم که انقدر دقیق هر دو طرف را به نقد کشیدید ....صف های طولانی کنسرت های استاد شجریان ...کنسرت بم ایشان و محبوبیت ایشان غیر قابل انکار و فراموش نشدنیه...استاد شجریان نامی ماندگار و قابل احترام برای مردم ایران است... به امید روزی که مجدد در ایران کنسرت برگزار کنند ..من فقط کنسرت های همایون عزیز را تونستم شرکت کنم و نقل کنسرت های استاد را از پدر شنیدم.
  • بی نام GB ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    58 3
    علت فروش نرفتن بلیت کنسرت استاد در ترکیه کم شدن مجبویبت ایشان نیست بلکه وضعیت سیاسی موجود در کشور ترکیه که بوجود آمده و هیچ ربطی به محبوبیت استاد شجریان ندارد .
  • بیداد A1 ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    43 2
    استاد محمّد رضا شجریان با گذشت زمان و بایکوت نابخردان از یاد نمی رود. هنر ایشان ذاتی و الهی است و دوستداران ایشان بیشمارند. شهرت خود را از جایی وام نگرفته اند که حال از ایشان بازستانند. بنده حقیر تا روزی که زنده ام دعاگوی ایشان بوده و از صدای بی نظیر ایشان نهایت لذّت را می برم. امثال استاد نه کم؛ که انگشت شمارند...
    • بی نام IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      16 4
      استاد شجریان هنر بی‌نظیری را در سینه‌ی خود جمع کردند اما از یاد نبریم که این هنر در کنار بزرگانی چون پایور، بهاری، لطفی، علیزاده، مشکاتیان و... پر و بال گرفته است.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    40 3
    شجريان هميشه جايگاهش بالاست، مردم پشتيبان او هستند و البته او هم در بدترين شرايط پشتيبان مردم بوده.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    3 39
    پس ناامنی ترکیه بهانه بود
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    14 53
    خواهشمندم این نظر را تا انتها بخوانید و قضاوت کنید. به نظرم، جناب استاد شجریان رفتارها و گفتارهای نامناسب در سالهای پیش داشتند که فکر میکنم نباید از زبان هنرمندی چون ایشان شنیده میشد. همان موقع هم بنده منتقد آن رفتار بودم. نتیجه صحبتهای ایشان آن بود که بی بی سی و مشابه‌هایش، از شخصیت ایشان سوء استفاده کردند و نتیجه این موضوع فایده‌ای برای «موسیقی ایرانی» نداشت و خوانندگانی مشخصا در پاپ رشد کردند که شاید الفبای کلام را هم ندانند و آواز لطمه دید. متأسفانه از اواسط دهه هشتاد جناب شجریان با جدا شدن از اساتید علیزاده و کلهر، مسیر سابق را نپیمودند و رفتارهای درستی نداشتند. نمایشگاه ساز یکی از این موارد بود که مورد انتقاد بسیاری از جمله اساتید لطفی و علیزاده بود و ایشان نقدها را مغرضانه خواند
    • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      5 16
      با کم‌رنگ شدن حضور استاد شجریان در عرصه‌ی موسیقی، آواز لطمه دیده است و فقدان استاد لطفی هم به این موضوع دامن می‌زند. کاش استاد شجریان دقیق‌تر رفتار می‌کردند.
    • کوچک IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
      4 1
      ببین عزیز یکی یکی پاسخ افاضاتت رو میدم. 1 با بی بی سی مصاحبه کرد موسیقی پاپ رشد کرد. چه ربطی داره آخه؟ 2 جدایی استاد از علیزاده و کلهر یک تصمیم جمعی و خواست همه این عزیزان بود. 3 نمایشگاه ساز رفتار نامناسب بود. تو خوبی؟ لطفی از اساس سنت گرا بوده و نوآوری و کار جدید رو بر نمیتابید. علیزاده هم پیشنهاد کرد از این سازها سالها رد ارکسترهای مختلف استفاده بشه تا عیارشون مشخص بشه. این کجاش انتقاد بوده. ضمن اینکه بعضیها از جمله لطفی معتقد بودن هر کس توی حیطه کاری خودش فعالیت کنه که به نظر من عقیده اشتباهیه. چون لویی پاستور یک شیمیدان بود اما همه از ایشون به عنوان یک پزشک یاد میکنن. کمی مطالعه کن عزیز.
  • محمد A1 ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    30 5
    آیا بجز فرزند استاد شجریان کسی هست که جای ایشان را در موسیقی اصیل ایران بگیرد واز طرفی این گروه اندک که نام می برید چه کسانی هستند.که مانع می شوند.
    • بی نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      3 9
      دوست عزیزم، واقع‌بین باشیم. بنا نیست که کسی جای استاد شجریان را در موسیقی بگیرد بلکه باید کسی باشد که بهتر از استاد شجریان باشد. همایون، فرزند ایشان توانایی فوق‌العاده‌ای در تکنیک دارد اما هنرمندان دیگری در حوزه‌ی آواز هستند و همایون از حوزه‌ی آواز در این چندین سال غافل بوده است. علیرضا قربانی، محمد معتمدی، پوریا اخواص، سالار عقیلی و بسیاری از هنرمندان هستند که در این حوزه توانمند هستند. حقیقت آن است که من در حوزه‌ی آواز و تصنیف، به محمد معتمدی خوشبین‌تر از همایون شجریان هستم در حالیکه همایون شجریان بسیار توانمند است اما نتوانسته مسیر مشخصی در موسیقی برای خود بیابد و به سمت پاپ گرایش داشته است.
    • بی نام A1 ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      2 27
      مگر پدر چه راهی را رفته اند که پسر تنها کسی باشد که ادامه اش دهد؟؟؟ مشکل کشوری چون ایران که در حال رشد و توسعه است آواز نیست و ما با آواز خوانی که با اصول دینی مان نیز مغایرت دارد به جایی نمی رسیم
  • حسین A1 ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    3 36
    به نظر من هم موضعگیری های ایشان در سال 88 سنجیده نبود
  • بی نام IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    2 28
    مجدا از مساعل سیاسی من شخصا آثار زنده یاد پاشایی رو بیشتر می پسندم
    • بی نام IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      13 3
      شما بهتر است مدعای شنیدن آثار استاد شجریان را نداشته باشید چون دو نفری را کنار هم گذاشته‌اید که از هر لحاظ تفاوت‌های بنیادی دارند.
  • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    4 12
    بنده مدافع رفتار صداوسیما درباره‌ی موسیقی نیستم اما زمانیکه استاد شجریان چندین بار نامه نوشتند، شکایت کردند و مصاحبه کردند که صدایشان از صداوسیما پخش نشود، منطقاً نمی‌توان انتظار داشت که ربنا همچنان پخش شود. بنده واقعاً این دعا را دوست دارم اما این موضوع را هم نباید از یاد برد. از گفتن این صحبت‌ها هم خوشحال نیستم.
  • بی نام IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    16 2
    مجوز کنسرت در ایران بهش بدید تا ببینید چقدر محبوبیت داره...... مثلن تخت جمشید یا پاسارگاد
  • omid A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    13 2
    اونایی که موسیقی رو میفهمن قدر این الماس و خوب میدونن اصلا موسیقی ایران و تو دنیا با استاد میشناسن نه خواننده های پاپ ، وقتی الگوی جوونای دهه 70 میگه بیاین بقبقو کنین چه انتظاری میشه از فرهنگ و موسیقی داشت.
  • نیما A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    14 1
    درود بر استاد شجریان
  • مازنی A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    11 1
    به نظر من کنسرت شجریان به احتمال زیاد به نسبت جمعیت ایرانی‌ای که بخواد اونجا باشه در ترکیه با استقبال کمتری مواجه خواهد بود برای همیشه البتّه با وضعیت فعلی زیرا کسی که به ترکیه می‌ره احتمالاً می‌خواد با خرج کم تفریحاتی رو داشته باشه که در ایران براش فراهم نیست یعنی از زمان اندکش باید حداکثر استفاده رو ببره پس کنسرت شجریان اولویت این مردم نخواهد بود حتّی اگه به آواز سنّتی هم علاقه داشته باشه به قول معروف می‌گن هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد مثل این می‌مونه که یکی از تبریز راه بیافته بره اصفهان بعد برای بستگانش نوقا سوغاتی بیاره
  • بی نام RO ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
    7 3
    با تمام احترامی که برای استاد قائلم. .کاش مانع پخش ربنا در صدا و سیما نمیشدن... موسیقی سنتی قطعا طرفداراش با قشر فرهیخته ارتباط زیادی داره... کسی که میره ترکیه برای لحظاتی خوش بودن.و .. نه اینکه بره ترکیه دنبال فرهیختگی و کمال باشه... چون موسیقی سنتی ذاتش رسیدن به کماله...
  • احمد A1 ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
    6 1
    به قول زنده یاد فرهاد فرهاد عموم مردم گرایش به ابتذال دارند.
  • بی نام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
    5 1
    دوستان عزیز استاد اجازه پخش صداشون از صدا و سیما رو نداده ولی ربنا را مستثنی دونستند و بارها اعلام کردند چون ربنا حافظه تاریخی مردم هست مشکلی با پخش آن ندارندلطفا بدون آگاهی صحبت نکنیم ضمنا تمام کارهایی که در حوزه موسیقی پاپ و سنتی و هر مدل موسیقی دیگه ارایه میشه در جای خود قابل احترامه و هیچ برتری وجود نداره این مخاطبان هستند که انتخاب میکنند و کج سلیقگی ها ارتباطی به هنرمندان نداره.. هموم مقدار که موسیقی کودکان مهمه به همان مقدار موسیقی سنتی هم مهمه .. در مورد همایون شجریانم فراموش نکنیم که موسیقی ایرانی در حال تغییره و شعر معاصر را نمیشه با فاکتورهای ردیف خوانی که در گذشته رایج بوده ارایه داد نیاز به طرحی نو هست و قاعدتا در شروع یک کار نو ایراداتیم ممکنه باشه..