ظریف در داووس: افراطی‌گری ریشه در اشغال، سرکوب و محرومیت از حقوق دارد

وزیر امورخارجه درنشست "چشم انداز ژئوپلتیک" در داووس گفت: این توهم که می توان با استفاده از داعش بازی کوتاه مدت تاکتیکی انجام داد و از داعش به عنوان ابزار فشار علیه دیگر دولتها استفاده کرد باید متوقف شود.

به گزارش خبرآنلاین محمد جواد ظریف درنشست «چشم انداز ژئوپلتیک » در داووس گفت: غربی ها باید از خود بپرسند که چرا تعداد زیادی از افراطیون از جوامع غربی می آیند؟

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه درنشست "چشم انداز ژئوپلتیک" در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس که با حضور وزیر دفاع آلمان، وزیر امور خارجه کره جنوبی، وزیر امور خارجه ویتنام و مدیر اجرائی شرکت هنکل آلمان برگزار شده بود، در پاسخ به سوالی درخصوص رقابت بین شیعه و سنی در منطقه خاورمیانه تاکید کرد: مشکل منطقه خاورمیانه، مشکل شیعه و سنی نیست، بلکه مشکل بین افراطی گری و نیروهای منطقی‌تر و میانه رو در منطقه است. متاسفانه گروههائی نظیر داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای افراطی در عراق و سوریه که ادعای دفاع از جمعیت سنی را دارند، و سنی های زیادی را کشته اند.

او با اشاره به اینکه بخشی از مخاطبان این نشست افکار عمومی غرب است گفت: غرب باید در موضوع افراطی گری، خود را مورد بررسی قرار دهد. غربیها باید از خود بپرسند که چه چیزی اشتباه بوده است که تعداد زیادی از افراطیون و نه اکثریت آنها در خاورمیانه از جوامع غربی می آیند. اینها نسل دوم و سوم شهروندان جوامع اروپائی هستند که باعث افراطی گری در این منطقه شده اند و این سوال مطرح می شود که چگونه آموزش دیده اند، آنها در جوامع غیر دموکراتیک آموزش ندیده اند ، آنها در جوامع غیر دموکراتیک بزرگ نشده اند، آنها در غرب بزرگ شده اند و متاسفانه به سوریه و عراق آمده اند. این یک سوال جدی است.

وزیر امور خارجه در ادامه گفت: مشکل منطقه ما افراطی گری است و افراطی گری ریشه در اشغال، سرکوب و ریشه در محرومیت از حقوق دارد و ما نیاز داریم تا با آن برخورد کنیم، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم این امر یک بحران جدی در منطقه است.

وزیر امور خارجه در خصوص سوالی در خصوص اینکه چه اقداماتی باید برای متوقف کردن داعش انجام داد با توجه به اینکه مجری برنامه برای داعش از لفظ "دولت اسلامی" استفاده کرده بود پاسخ داد: من از بکار بردن لفظ "دولت اسلامی" برای گروه داعش بیزارم چون این گروه نه اسلامی است و نه دولت است. من ترجیح می دهم عنوان داعش را برای آنها بکار ببرم، در عربی و در فارسی نام داعش استفاده می شود اما در غرب از آن استفاده نمی شود.

محمد جواد ظریف در خصوص نحوه مقابله با داعش گفت: اقداماتی در این رابطه باید انجام شود که مهمترین آن توقف حمایت از داعش است، متاسفانه از داعش حمایت می شود و این گروه کمک دریافت می کند و از آنها به عنوان مهره در بازیهای ژئواستراتژیک با هدف اشراف بر منطقه استفاده می شود، این امر باید متوقف شود .

او گفت: این توهم که می توان با استفاده از داعش بازی کوتاه مدت تاکتیکی انجام داد و می توان از داعش به عنوان ابزار فشار علیه دیگر دولتها استفاده کرد باید متوقف شود، اقدام نظامی علیه داعش هم فقط بمباران آن نیست و ما به یک استراتژی چند بعدی به هم پیوسته در این رابطه نیاز داریم.

وزیر امور خارجه همچنین درپاسخ به سوالی گفت: که به نظر من دو مشکل می تواند به عنوان چالش امنیتی جدید در سال 2015 ظاهر شود که اول بازگشت سیاستهای جنگ سرد و بازگشت به رقابتهای ژئوپلتیک دوره جنگ سرد است ممکن است ما به دهه 1980 و 1990 برگردیم اما محتوای مسائل منطقه و جهان تغییر کرده است.

او گفت: افراطی گری و نحوه برخورد با افراطی گری یکی دیگر از چالشهای اصلی است ما افراطی گری را در خاورمیانه و اروپا می بینیم، چه باید کرد؟ نمی توان با افراطی گری از طریق نادیده گرفتن افراد مبارزه کرد، این یک پدیده خیلی خطرناک است. بویژه اینکه در اروپا توهین به ارزشها و توهین به اسلام یک رویه شده است ،این امر باعث افراطی گری و باعث محرومیت افراد از حقوقشان می شود.

 


45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 397090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =