معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در وبلاگ خود نوشت:

بعد از مشکلات تنفسی پیش آمده برای تعدادی از هموطنان اهوازی در هفته اخیر و جلسات استانی و هماهنگی های ستادی که در این مورد داشتیم، شب گذشته (10 آبان) جلسه فوق العاده ای در سازمان برای بحث در مورد آخرین نتایج بررسی‌ها و اقدامات صورت گرفته با حضور معاونین وزارت‌خانه های نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران استانی خوزستان برگزار شد.

در این جلسه که تا ساعت 10 شب به طول انجامید، در مورد علل متعدد احتمالی این حادثه صحبت شد؛ از پدیده گرد و غبار گرفته تا آلاینده های ناشی از فلرهای نفتی یا وجود برخی اسپورهای قارچی و عوامل حساسیت زای گیاهی.

نتیجه اینکه قرار شد وزارت نفت در جهت تکمیل طرح آماک، جمع آوری گازهای همراه نفت، سرعت لازم را به خرج دهد و همچنین موضوع فراوری نفت ترش در اهواز متوقف شود. از سوی دیگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش دقیق وضعیت مراجعه کنندگان به مراکز درمانی را از جهت تشخیصی، نوع علایم و عوامل دخیل که بتواند منشاء اصلی بیماری را مشخص کند ارایه دهد. چرا که سال گذشته و در پی بروز بیماری های قلبی و تنفسی همزمان با بارندگی ها در اهواز سازمان محیط زیست ایستگاه های سنجش آلودگی هوا را در این شهر تکمیل کرد و علاوه بر آلاینده های متداول هیدروکربن های خاص نیز پایش شده است.

علت سنجش هیدروکربن ها در شهر اهواز بررسی اثرات آنها بر سلامت مردم بود، اما در این پایش مشخص شد که میزان هیدروکربن ها چندان بالاتر از استاندارد نبوده و به نظر نمی رسد که مشکلات قلبی و تنفسی مردم این شهر از آلاینده های هیدروکربنی باشد. بنابراین لازم است بخش های درمان و بیمارستان های علوم پزشکی به علاوه متخصصان سم شناسی با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند تا علت اصلی بروز این مشکلات در اهواز مشخص شود. امسال هم البته تعدادی ایستگاه پایش و سنجش خریداری شده تا ترکیباتی از جمله گازهای متداول هیدروکربن ها، بنزن و تولوئن را اندازه گیری کنند.

در جلسه دیشب همین طور قرار شد کارگروه ویژه ای برای بررسی و پایش مستمر وضعیت آلاینده ها با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و هماهنگی های لازم بین دستگاهی صورت گیرد. موضوع تثبیت خاک و مالچ پاشی 200 هزار هکتار از اراضی منطقه با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست توسط وزارت نفت نیز دنبال خواهد شد.

47503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 398003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
    3 0
    برخلاف گدشته الان بیشتر ریز گرد ها منشا داخلی دارد. دشتهای ما به سرعت با از بین رفتن منابع اب زیر زمینی تبدیل به بیابان می شود وطوفانهای صحرا همیشه برای حیات بشر مضر بوده است اگر سریع درمصرف اب چه کشاورزان وچه مردم صرفه جویی نکنند . بسیاری از مناطق ایران غیر قابل زیست می شود
  • بی نام IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
    4 0
    بعد 15 سال خسته نباشید....یعنی اگه باز به این شدت خاک تو ریه های ما نمیرفت منت نمیزاشتیم همین جلسه هم برگزار کنید....فکر نمیکنید وقت عمل رسیده؟ فکر نمیکنید دیگه وقت شعار و جلسه نیست؟
  • بی نام IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
    4 0
    آقای وزیر بهداشت بجای اینکه به فکر کوتاه شدن قد ایرانی ها باشی بهتره بفکر سلامتی بچه ها معصوم خوزستان باشی
  • علی A1 ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
    2 3
    فقط تهران رو عشق است
  • بی نام A1 ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
    4 0
    خوب جلسه .جلسه پشت جلسه .ای داد بی داد .بر ما مردم عجب گرفتاری شدیم .البته پیشبینی می کردند .بزرگان ؟
  • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۲
    2 0
    آقای وزسر بهداشت وقت این کارها را ندارند... انتخابات ریاست جمهوری آینده...
  • بیدستان IR ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۳
    1 0
    ایران کشوری است که در منطقه‌ای خشک و بیابانی واقع شده. وضعیت آب در ایران پایدار نیست. مدام از سوی مسئولان بر چیزی به نام «بحران آب» تاکید می‌شود. اما بعضی از کارشناسان و متخصصان می‌گویند، چیزی که باید به آن کلمه بحران را بچسبانیم، مدیریت آب در کشور است. اما رییس حفاظت محیط زیست، می‌گوید این خشکسالی است که در آینده‌ای نزدیک کشاورزی را در کشور از بین می‌برد و‌ آب‌های زیرزمینی‌ هم ناپدید خواهد شد. کاوه مدنی، متخصص مدیریت منابع آب در لندن می‌گوید: ایران در گذشته هم چندان سرشار از بارش و فراوانی آب نبوده. پس چطور می‌توان شرایط آینده را پیش‌بینی کرد