۲ نفر
۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹

اقتصادنیوز نوشت: یک کارشناس بازار آتی پیش‌بینی کرد که قیمت دلار در سال آینده به مرز 4 هزار تومان برسد.

امیر محمد خدیوی با تاکید بر این که پیش‌بینی می‌شود روند افزایشی نرخ دلار ادامه پیدا کند،‌ اظهار کرد: با توجه به میزان تفاوت نرخ تورم آمریکا و ایران پیش‌بینی می‌شود نرخ دلار در حدود 10 درصد افزایش قیمت را به ثبت خواهد رساند اما به دلیل آنکه دلار یک کالای استراتژیک و حساس است دولت نمی‌تواند به یکباره این افزایش قیمت را لحاظ کند.

وی ادامه داد: اگر نرخ دلار در بودجه سال آینده در حدود 3100 تا 3150 تومان در نظر گرفته شود یک فاصله‌ای بین دو نرخ دلار مبادله‌ای و آزاد نیز ایجاد خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: اگر دولت همین رویه آکادمیک خود را ادامه دهد، نرخ بودجه سال آینده 3100 تومان و نرخ دلار آزاد در حدود 3600 تومان خواهد بود، از سوی دیگر نرخ دلار بودجه برای سال 96 در حدود 3400 تومان و بازار آزاد در حدود 3900 تا 4000 تومان پیش‌بینی می‌شود.

این کارشناس بازار آتی تاکید کرد: دولت آقای روحانی توان آن را دارد که نرخ دلار را کاهش دهد اما خوشبختانه با توجه با نگاه دخالتی دولت در امور اقتصادی، با کاهش نرخ دلار به واسطه تبدیل ایران به یک کشور صادراتی مخالف است.

او یادآور شد: با توجه به لغو تحریم‌ها هیچ مشکلی برای عرضه و فروش دلار برای دولت وجود ندارد و در رابطه با سرمایه‌گذاری در این بازار باید گفت، این بازار با توجه به سودهای تضمینی و قابل توجه بانک‌ها فاقد جذابیت است.

وی با بیان این که همگان در انتظار به سر می‌برند، گفت: هدف گذاری کنترل تورم در شرایطی انجام شد که قیمت فروش نفت بر پایه 100 دلار بود، اما در حال حاضر قیمت نفت کاهش قابل توجهی را به ثبت رسانده، از این رو باید هدف‌گذاری تا حدودی تغییر کند.

خدیوی با تاکید بر این گرفتاری کشور تنها معطوف به سیاست‌های پولی نیست، افزود: سیاست‌های پولی دولت تا حدودی به صورت نامناسب اتخاذ شده است و این تصمیمات در پی مشکلات بانک‌ها تعیین شده است، از سوی دیگر سیاست‌های دولت در شرایط فعلی آ«چنان مناسب نیست به طور مثال در پی کاهش قیمت سنگ آهن دنیا بهره مالکانه دولت‌ها را لغو کرده اما این نرخ در این افزایش یافته است.

او در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود بانکی مناسب است،‌ گفت: کاهش نرخ سود بانکی عاملی خواهد بود تا حجمی از سپرده‌های مردمی از بانک‌ها خارج شود، بانک‌ها به دلیل آنکه بخشی از منابه خود را در پی خرید املاک و افزایش مطالبات معوق منجمد می‌بینند،‌ توان خروج بخشی از نقدینگی را ندارند.

وی راه حل خروج اقتصاد از این شرایط را هزینه کرد دارائی‌های بلوکه شده در بودجه عمرانی، پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها و پیمانکاران دانست و بیان کرد: با ارائه مقداری از دارائی‌های بلوکه شده فعالیت‌های اقتصادی شاهد رونق خواهد بود و در پی رونق فعالیت‌های اقتصادی اشتغال ایجاد خواهد شد.
22535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 465956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۶
    17 1
    ارزش پول ملی در گرو ارزش مردمان یک سرزمین و ارزش تولیداتشونه ، توضیح بیشتر بی احترامی به شعور خوانندگان محسوب میشه
  • بی نام CA ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۶
    13 0
    دولت آقای روحانی توان آن را دارد که نرخ دلار را کاهش دهد اما خوشبختانه با توجه با نگاه دخالتی دولت در امور اقتصادی، با کاهش نرخ دلار به واسطه تبدیل ایران به یک کشور صادراتی مخالف است.با افزایش نرخ دلار لابد وضع اقتصادی ملت بهتر می شود باور کنیم فقط نفت ما ارزش بالای صادراتی دارد که پولش به جیب دولت می رود و مردم بهره ای از افزایش دلار نخواهند برد.
  • بی نام A1 ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۶
    24 1
    چرا فکر می کنن اگر سود بانکی رو کاهش بدن سرمایه مردم خارج میشه و به سمت تولید کشیده میشه؟.سرمایه ها به سمت ارز و طلا کشیده میشه و در نتیجه قیمت دلار بالا میره. تولیدی که بازدهی نداره و ریسک سرمایه گذاریش بالاست، سرمایه کمی به سمتش کشیده میشه.ابتدا باید بسترهای سرمایه گذاری تقویت بشه و مردم بدونن که تولید بازدهی داره اونوقت سرمایه ها از بانک ذر میاد میره سمت تولید در غیر این صورت میره سمت دلار و طلا.
  • بی نام RO ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۷
    69 3
    اولا، دولت قبل نرخ دلار را سه و نیم برابر.کرد چون صاذرات نفت ایران یک سوم شد و اگر دولت در پی سودجویی از جیب مردم نبود قیمت دلار با عادی شدن صادرات نفت ایرانرفع کامل تحریم های نفتی باید به کمتر از ۱۵۰۰ تومان برسد.دوما اولا کشور ما در صادرات آنقدرها هم قدر نیست و محصولات منحصر به فرد و یا قابل رقابت چندانی برای عرضه در جهان نداریم،آن اندک محصولات هم که صادر می شود نیاز به مواد اولیه ای دارد که تولیدکنندگان کشور مجبورند آنها را از خارج وارد کنند،پس گران بودن دلار به ضرر اغلب واردکنندگان است چون قیمت تمام شده تولیدشان را بالا می برد و از چرخه رقابت قیمتی در بازار های جهانی خارج می شوند.اینکه از نظر کیفیت خارج هستند که اظهر من الشمس است.با گران کردن و گران بودن دلار،قدرت خرید همه مردم کاهش سه