ایسنا نوشت:

هرچند مسئولان تنظیم بازار در ایامی که به دلیل برگزاری مراسم‌های عزاداری از پرمصرف‌ترین دوره‌های برخی از اقلام غذایی به شمار می‌رود، همواره وعده کنترل قیمت‌ها و توزیع مناسب کالا با قیمت مصوب را می‌دهند اما در نهایت این عرضه‌کنندگان و گردانندگان بازار هستند که قیمت‌ها را تعیین می‌کنند.

با بررسی روند قیمتی مواد غذایی در یک‌سال گذشته می‌توانیم مشاهده کنیم که قیمت این اقلام نوسان زیادی را تجربه کرده است. در ایامی مثل ماه‌های محرم، رمضان و ایام عید نوروز در پی افزایش تقاضا در برخی اقلام، افزایش قیمت را داشته‌ایم. البته این شرایط تقریبا هر سال تکرار می‌شود و دور از انتظار نیست.

با توجه به اینکه ایام مناسبتی، خود بهانه‌ای برای افزایش مجدد قیمت‌ها در بازار مواد غذایی است نظارت و کنترل بر بازار نیز باید بیشتر شود تا سودجویان نتوانند وارد بازار شوند و از حجم تقاضای بالا به نفع خود استفاده کنند و قیمت ها را افزایش دهند.

در این زمینه رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی بر نظارت کامل بر بازار تاکید کرد و گفت: عمده محصولات پر مصرف این ایام برنج، حبوبات و روغن هستند که بالاترین مصرف را دارند.

به گفته محمد آقاطاهر مراکز فروش عمده مواد غذایی و مراکزی که اقدام به توزیع محصولات مواد غذایی می‌کنند در چهار راه مولوی، خیابان مولوی، خیام، صاحب جم، میدان محمدیه، خیام شمالی و جنوبی، انبار نفت و رباط کریم قرار دارند و به نظر نمی‌رسد کمبودی در زمینه عرضه محصولات پر مصرف داشته باشیم.

او با بیان اینکه همکاران ما برای روزهای آغازین محرم به ویژه دهه اول تمامی مایحتاج مردم و هیات‌ها را به میزان کافی تامین و آماده کرده‌اند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، گفت: با توجه به حجم تقاضا، بنکداران ساعات کاری خود را افزایش داده و روزهای تعطیل نیز فعالیت می‌کنند که کمبودی در این ایام نداشته باشیم.

همچنین طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هیات‌ها، مساجد و حسینیه‌ها نیز می‌توانند ضمن به همراه داشتن اصل و تصویر پروانه‌های صادره از سوی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد به ستاد‌های توزیع نذورات مراجعه کنند و اقلام توزیعی از جمله برنج وارداتی از نوع 1121 هندی را کیلویی 3900 تومان، گوشت قرمز منجمد داخلی را کیلویی 16 هزار تومان، مرغ منجمد داخلی را کیلویی 5800 تومان، شکر فله را کیلویی 2100 تومان، روغن نباتی جامد حلب 16 کیلویی را 61 هزار و 700 تومان بخرند.

با توجه به اینکه بیشتر نذوارت در این ایام خورش قیمه است، میزان خرید حبوبات به ویژه لپه در این ایام به طور قابل توجهی افزایش می یابد که طبق گزارش میدانی ایسنا از بازار لپه ایرانی گران‌تر از نوع خارجی آن است و دیرپز یا زودپز بودن آن نیز در قیمتش تاثیرگذار بوده و نوع دیرپز آن ارزان‌تر است. همچنین بیشتر مشتریان خواهان حبوبات بسته‌بندی‌ هستند زیرا حبوباتی که بدون بسته‌بندی و به طور باز عرضه می‌شوند نیاز به تمیز کردن دارند و حبوبات بسته‌بندی نیز 900 گرمی هستند.

به گفته یکی از فروشندگان، لپه آذرشهر (ایرانی) بهترین نوع است که طرفدارن زیادی دارد و قیمتش نسبت به دیگر انواع لپه بیشتر است.

او گفت: عدس ایرانی نیز طعم بهتری نسبت به نوع وارداتی خود دارد ولی عدس وارداتی هنگام پخت فرم خود را حفظ می‌کند اما عدس ایرانی اینگونه نیست. از طرفی مردم بیشتر تمایل به خرید حبوبات بسته‌بندی دارند ولی برای مراسم ها و نذوارت از حبوبات باز استفاده می‌شود که به صرفه‌تر است.

همچنین تفاوت قیمتی در مغازه‌ها در مورد برخی اقلام مثل قند و شکر نیز وجود دارد که خرده فروشان دلیل تفاوت قابل توجه قیمت را در کیفیت، مرغوب یا نامرغوب بودن، ایرانی یا خارجی، تازه بودن، جنس و ... عنوان می‌کنند.

طبق گزارش میدانی از بازار مصرف، میانگین قیمت اقلام پرمصرف در این ایام بدین شرح است:

 

نوع محصول

وزن

قیمت محصولات

برنج ایرانی درجه یک

یک کیلوگرم

8500 تومان

روغن مایع

800 گرمی

4900 تومان

روغن جامد

5 کیلوگرمی

21 هزار و 500 تومان

گوشت گوسفند شقه بدون دمبه

یک کیلوگرم

28 هزار تومان

گوشت گوساله مخلوط

یک کیلوگرم

30 هزار تومان

گوشت گوسفند شقه با دمبه

یک کیلوگرم

26 هزار تومان

سیب‌زمینی

یک کیلوگرم

2100 تومان

پیاز

یک کیلوگرم

1600 تومان

چای خارجی

بسته‌بندی 400 گرمی

17 هزار تومان

قند

بسته‌بندی 450 گرمی

2000 تومان

شکر

بسته‌بندی 900 گرمی

3000 تومان

خرما

یک کیلوگرم

7600 تومان

عدس

بسته بندی 900 گرمی

6000 تومان

لوبیا قرمز

یک کیلوگرم

7100 تومان

لوبیا چیتی

بسته بندی 900 گرمی

10 هزار تومان

لیمو عمانی

بسته بندی 110 گرمی

3600 تومان

زرشک

بسته بندی 200 گرمی

5000 تا 5500 تومان

نخود

بسته بندی 900 گرمی

5500 تومان

زعفران درجه یک

یک گرمی

7000 تومان

لپه ایرانی

یک کیلوگرم

7000 تومان

لپه خارجی

یک کیلوگرم

5000 تومان

مرغ تازه

یک کیلوگرم

6000 تومان

 

45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 382496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
    1 1
    قیمتها واقعا منصفانه نیستن بعضیها خیلی گران است نمونه اش سیب زمینی فوقش 1100تومان است
  • هاشم IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
    0 1
    ما که 2 درصد ثروتمندیم. مردم به فکر خودشون باشن.