مقام ارشد واتیکان با علمای حوزه علمیه قم دیدار و گفت و گو کرد

کاردینال پیتر تورکسون، رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان شب گذشته 17 بهمن ماه با علمای حوزه علمیه قم دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از حوزه نیوز، کاردینال پیتر تورکسون، رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان شب گذشته 17 بهمن ماه در قم حضور یافت و با علمای حوزه علمیه قم دیدار کرد. خلاصه ای از گفت و گوهای عنوان شده در این دیدارها را در ادامه می خوانید.


آیت الله مکارم شیرازی: ادیان برای مقابله با تکفیر متحد شوند/ ارتباط حوزه علمیه قم و واتیکان باید گسترش یابد

آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با کاردینال پیتر تورکسون رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان که در مدرسه امام سجاد(ع) برگزار شد، با ابراز خوشبختی از تقویت روابط حوزه علمیه قم و واتیکان، به نکات زیر اشاره کرد:

* امیدواریم این دیدارها دریچه ای برای حل مشکل جهان بشریت از سوی رهبران ادیان الهی باشد. جنگ ها، اختلافات، مفاسد اخلاقی، مشکلان اقتصادی و سیاسی از مهم ترین مشکلات دنیای امروز هستند که همکاری ادیان می تواند در رفع آنها موثر باشد.

* ارتباط ما با واتیکان تازگی ندارد و امیدواریم با افزایش رفت و آمدها، شاهد تداوم ارتباطات و نزدیکی حوزه علمیه قم و واتیکان باشیم.

* سال گذشته علمای اسلام و امسال سفرای کشورهای اسلامی در کنگره خطر جریان های تکفیری در قم حضور داشتند و در این اجلاسیه تاکید شد که باید تلاش کرد تا جوانان مسلمان فریب جریان های تکفیری را نخورند و ریشه اعتقادی این جریانات سوزانده شود.

* بنده نیز در این کنگره تاکید کردم تنها از طریق نظامی و سیاسی نمی توان به مقابله با این جریان ها پرداخت، بلکه باید از نظر اعتقادی و منطقی و فرهنگی ریشه تکفیر را سوزاند تا دنیا از شر این خطر بزرگ نجات یابد.

* ما خوشحال هستیم که واتیکان به مسئله صلح و عدالت اهمیت می دهد و وزارتخانه ای را تحت این عنوان تشکیل داده است.

* سه مشکل در دنیای امروز وجود دارد که حوزه علمیه قم و واتیکان باید برای آنها تدابیری بیاندیشند. الحاد و بی دینی، فاصله گرفتن از ادیان الهی و انکار ذات پاک الهی یکی از مشکلات مهم دنیا محسوب می شود و آزادی نامشروعی را به افراد می دهد تا غرق در انواع کارهای خلاف شوند.

* دومین مشکل دنیای امروز، گروه های افراطی و تکفیری هستند که در دنیا سبب ناامنی مهمی شده اند و آتش هایی را روشن کرده اند که به سراسر دنیا خواهد رسید و باید ادیان برای رفع این مشکل، دست به دست یکدیگر دهند. سومین مشکل دنیای امروز گسترش مفاسد اخلاقی است. فضاهای مجازی روبه روز گسترده تر می شود، ما نمی خواهیم و نمی توانیم جلوی فضای مجازی را بگیریم اما تا جایی که می شود باید این فضاهای اجتماعی را اصلاح کرد تا تولید مفاسد اخلاقی نکنند.

* معارف ادیان الهی به قدری قوی هستند که می تواند مانع گسترش بسیاری از مفاسد اخلاقی شود.

 

آیت الله مقتدایی: از همکاری حوزه با واتیکان حمایت می کنیم/ تشکر از اقدام پاپ علیه تکفیری ها

آیت الله مرتضی مقتدایی، نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نشست کاردینال تورکسون رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان در جامعه مدرسین به نکات زیر اشاره کرد:

* ما معتقدیم که تعامل و گفتگو با پیروان ادیان الهی بسیار مفید و بلکه ضروری است به ویژه در این دوران که افراطی گری زیاد شده و تکفیری ها به نام اسلام خشونت روا می کنند و مردم را به اسلام بدبین می کنند.

* تعامل و همکاری بین دولت ایران و واتیکان سابقه طولانی دارد. بیش از 20 سال قبل برای شرکت در یک کنگره بین المللی قضایی به ایتالیا سفر کردم و تصادفا روز حضور ما در رم با سخنرانی عمومی پاپ وقت در میدان سن پیترو همزمان شد و ما در سخنرانی مزبور شرکت کردیم و از همان دوران برخی تعاملات بین ایران و واتیکان و قبل تر از آن نیز وجود داشت، اما می توان گفت امروز تعامل و گفتگو بین حوزه علمیه قم و واتیکان، جلوه دیگری به خود گرفته و امیدوارم حضور شما در قم و گفتگوهایی که صورت می گیرد، زمینه را برای همکاری های بیشتر فراهم کند.

* خطر گروه های افراط گرا از دغدغه های مشترک در راه صلح و عدالت است. گروه های افراطی و تکفیری نه فقط برای جهان اسلام، بلکه برای بشریت خطر محسوب می شوند و اینها به مسجد و حسینیه و کلیسا حمله می کنند و افراد بیگناه را می کشند. ما باید برای مقابله با این افراط گری ها با یکدیگر همکاری کنیم.

* تا کنون دو کنگره بین المللی خطر جریان های تکفیری تحت اشراف آیت الله مکارم شیرازی برگزار شده و شنیده ایم که پاپ فرانسیس هم در نامه ای به نشست گروه 20 خواستار تحت فشارگذاشتن حامیان تکفیری ها در خاورمیانه شده است.

* این اقدام مایه خرسندی و تشکر ماست؛ باید این اندیشه نزد مرجع تقلید شیعه و رهبر کاتولیک های جهان را توسعه داد و گام های جدی تر در مبارزه با افراط گری برداریم. ما با تمام وجود از این تعامل و همفکری حمایت می کنیم و امیدواریم اینگونه جلسات ادامه پیدا کند و راه های عملی برای مبارزه با فقر و فساد دنبال شود.


کاردینال پیتر تورکسون: از حضور در جمع علمای شیعه احساس غرور می کنم/ با همکاری قم و واتیکان راه حل های دینی برای تحقق صلح و عدالت ارائه کنیم

کاردینال پیتر تورکسون رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان شب گذشته در نشست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دیدگاه های خود را درباره صلح و عدالت و ضرورت دستیابی به نگاه های مشترک بیان کرده و به نکات زیر اشاره کرد:

* تشکر می کنم که حوزه علمیه قم مرا دعوت کرد تا در جمع علمای شیعه باشم و فرصت خوبی برای من است و در خود احساس غرور می کنم. اخیرا رئیس جمهور ایران نیز به واتیکان آمد و با هم دیدار داشتیم و خوشحال شدیم که یک چهره دینی رئیس جمهور ایران شما شده است و چنین اموری می تواند مردم جهان را به سوی دین و معنویت دعوت کند. حضور در جمع شما مرا به یاد حضور در جمع علمایی می اندازد که مردم را به خدا دعوت می کنند.

* ما معتقدیم که ادیان آسمانی باید برای زندگی مردم برنامه داشته باشند. اگر ایمان نتواند نمود عملی و کارکردی در جامعه داشته باشد، آن دین، مرده است. باید باورمندان به دین بفهمند غیر از ارتباط با خدا برای زندگی مردم هم می توانند کاری کنند. ما در دفتر صلح و عدالت واتیکان موضوعات مهمی چون جنگ و صلح، تجاوزها، تروریسم، استکبار، حقوق بشر، زندان ها، فقر و برده داری نوین را دنبال می کنیم و با نمایندگی های خود در شهرهای مختلف جهان همچون ژنو، بروکسل، وین و... تلاش داریم تا علیه اقدامات ضدبشری قدم هایی برداریم تا حضور دین، بیشتر شود.

* دلیل حضور من در جمع شما این است که به کمک شما پنجره ای برای همکاری های بهتر این دو دین جهانی یعنی اسلام و مسیحیت باز کنیم.

* وقتی دین به بشر هدیه می شود، یک نگرشی به او می دهد و هر کسی یک نگرشی دارد اما هر نگرشی یک ماموریتی را به دنبال خواهد داشت. اگر دین به ما نگرش دینی داده، بنابراین ماموریت دینی نیز به دنبال آن خواهد آمد. ماموریت دینی ما این است که راه حل دینی برای معضلات امروزی ارائه کنیم. باید ببینیم از اسلام و مسیحیت، چه راهکارهای عملی برای مشکلات دنیا داریم. بیایید یک تفاوتی در دنیا ایجاد کنیم. سازمان ملل راه های بشری دارد و روش خود را دنبال می کند؛ ما به عنوان نمایندگان دینی، راه حل های دینی ارائه دهیم.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 507632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =