تحلیلگران اقتصادی معتقدند که «هر وقت که درآمدهای ارزی در اقتصاد کشور هزینه شده، متاسفانه اثر تورمی به جای گذاشته است و به همین دلیل صندوق توسعه ملی ایجاد شد تا یک بخشی از درآمدها اصلا در اقتصاد هزینه نشود.»

دولت باید پول‌های بلوکه شده را چگونه خرج کند؛ این سوالی است که کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی راه‌های متعددی را مطرح می‌کنند و پیشنهادات گوناگونی در این رابطه به دولت دارند تا ورود این پول‌ها به اقتصاد، بار تورم‌زایی برای کشور نداشته باشد.

رضا بوستانی، کارشناس اقتصادی در این رابطه می‌گوید: «در اقتصاد ما دولت به درآمدهای نفتی دسترسی داشته و هر وقت درآمد از این منبع زیاد شد، این سوال پیش آمد که دولت با این پول‌ها چه کاری انجام دهد.»

وی به خبرآنلاین می‌افزاید: «دو نهاد صندوق ذخیره ارزی و توسعه ملی برای کمک به مدیریت درآمدهای ارزی ساخته شد. در واقع صندوق ذخیره ارزی راه‌اندازی شد تا درآمدهای دولت از بخش نفتی را دریافت کند، ولی بعد به این نتیجه رسیدیم که کافی نیست و صندوق توسعه ملی ساخته شد.»

این کارشناس اقتصادی تصریح می‌کند: «صندوق توسعه ملی در واقع برای این ساخته شد که یک قسمتی در درآمدها اصلا هزینه نشود؛ چراکه هر وقت که درآمدهای ارزی در اقتصاد کشور هزینه شده، متاسفانه اثر تورمی به جای گذاشته است. در واقع هر زمانی که بخواهیم یک مبلغ زیادی پول ارز را به ریال تبدیل کنیم، دچار مشکل می‌شویم، چون اقتصاد ما توان جذب این مقدار دلار را ندارد و بنابراین باید به موجودی صندوق توسعه ملی افزوده شود.»

بوستانی با بیان این‌که باید یک هماهنگی بین صندوق توسعه ملی، دولت و بانک مرکزی وجود داشته باشد، عنوان می‌کند: «سیاست‌های مالی دولت اگر قرار باشد که از طریق ارز تامین شود، به‌طور قطع بر بازار ارز تاثیر می‌گذارد.»

وی بیان می‌کند: «وقتی پولی در صندوق توسعه ملی قرار گرفت، اگر ریال بود در بازار ایران هزینه شود، ولی اگر دلار باشد، قدرت خریدش در بازار خارجی است. بنابراین با دلارهای این صندوق باید دارایی‌های خارجی را خریداری کنیم، چون این حجم از منابع مالی به قدری زیاد است که حتی اگر مقدار کمی از آن هم وارد اقتصاد شود، قطعا اقتصاد کشور را دچار نوسان می‌کند.»

22539

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 440509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رامین BE ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    خداکنه جلوی اختلاص این پول رو بگیرن. ما که نگرانیم. شما رو نمیدونم
  • بی نام IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    0 0
    لطفا با این پول فقط به کشورهای دیگر وام داده شود و از محل سود آن پشتوانه پول ملی تقویت شود با این راه ارزش پول ایران بدون هدر دادن سرمایه ها از پوند و دینار کویت هم بالاتر خواهد رفت . این یعنی عمل به روشهای علم اقتصاد غیر از این روش این پولها به باد فنا خواهد رفت این جمله را کسی می گوید که شاهد رانت در خیلی از شرکتهای بزرگ ایرانی بوده است.
  • علی EU ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    1 0
    باید به این نکته هم توجه داشت که عدم انضباط مالی دغدغه ی اصلی اقتصاد ماست؛ کارشناسان ما باید مکانیزمهای ایجاد و بهبود انضباط مالی دولت رو ارائه بدهند، نا گفته پیدا است که صندوق ملی توسعه و صندوق ذخیره ارزی باید نقش اصلی خودشان را ایفا کنند اما چگونه؟ نظارت خاصی وجود دارد بر عملکرد دولتدرمورد صندوق مذکور؟ قانون محکم و ضمانت اجرایی برای آن وجود دارد؟..
  • ل A1 ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
    0 0
    این پول بهای تک تک خون هایی هستش که ریخته شده وخواهدریخت این پول حق تک تک ملت ایران هستش وچطوری با اختلاص میخواد خورده بشه رو نمیدونم حداقل جوری بین خودتون تقسیم کنید که کاری به یارانه های مردم بدبخت نداشته باشید واقعا که