آکادمی علوم و هنرهای سینمایی فهرست کوتاه بخش فیلم‌های خارجی زبان هشتاد و هفتمین دوره اسکار را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این فهرست شامل 9 فیلم از کشورهای اروپایی (6 فیلم)، آمریکای لاتین (دو فیلم) و آفریقا (یک فیلم) است.

فیلم امروز به کارگردانی سید رضا میرکریمی که به‌عنوان نماینده ایران به اسکار 2015 معرفی‌شده بود، راهی به فهرست کوتاه این بخش نیافت.

«آیدا» از لهستان، «لویاتان» از روسیه، «حادثه ناگزیر» از سوئد و کمدی «قصه‌های وحشی» از آرژانتین به همراه «تیمبوکتو»  نخستین فیلم معرفی‌شده از موریتانی به رقابت‌های اسکار، فیلم‌هایی هستند که نامشان در فهرست کوتاه فیلم‌های بخش خارجی زبان دیده می‌شود.

امسال 83 فیلم از کشورهای مختلف برای رقابت در این بخش به اسکار معرفی‌شده بودند. این تعداد یک رکورد برای بخش فیلم‌های خارجی زبان محسوب می‌شود.

راه نیافتن فیلم «خواب زمستانی» به کارگردانی نوری بیلگه جیلان به این فهرست یکی از شگفتی‌های اسکار امسال است. این فیلم که نماینده کشور ترکیه بود، برنده جایزه نخل طلایی کن در سال 2014 است. «خواب زمستانی» در بیشتر فهرست‌های ده فیلم برگزیده سال هم حضور داشته است.

«دو روز، یک‌شب» ساخته ژان پیر و لوک داردن، برادران بلژیکی هم یکی دیگر از فیلم‌های تحسین‌شده سال 2014 است که نامش در این فهرست به چشم نمی‌خورد. زاویه دولان کارگردان کانادایی هم که با فیلم «مامان» امیدوار بود در سن 25 سالگی برنده جایزه اسکار شود، از این رقابت بازماند. او با این فیلم جایزه هیئت‌داوران جشنواره فیلم کن را به دست آورده بود.

امسال علاوه بر سید رضا میرکریمی که فیلمش نماینده سینمای ایران بود، دو کارگردان ایرانی دیگر هم در این رقابت حضور داشتند. بتین قبادی با فیلم «مردان» نماینده عراق در اسکار بود و جمشید محمودی با فیلم «چند مترمکعب عشق» نماینده سینمای افغانستان. این دو فیلم هم به سرنوشت فیلم «امروز» دچار شدند و راهی به مرحله بعد نیافتند.

نماینده سینمای آذربایجان هم  فیلم «نبات» به کارگردانی الچین موسی اوغلو بود که فاطمه معتمدآریا در آن به ایفای نقش پرداخته بود. این فیلم هم ا ز جضور در مرحله بعد بازماند.

فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی نماینده ایران در دوره گذشته اسکار بود، این فیلم هم نتوانست به فهرست کوتاه نامزدهای این بخش راه پیدا کند. فرهادی با فیلم «جدایی نادر از سیمین» اسکار فیلم خارجی‌زبان را برای سینمای ایران به ارمغان آورد. 

از بین این 9 فیلم، 5 فیلم به‌عنوان نامزد دریافت اسکار، روز 15 ژانویه 2015 (25 دی) معرفی می‌شوند. برندگان هشتاد و هفتمین دوره جوایز اسکار روز 22 فوریه ( 4 اسفند 1393) در مراسمی در سالن دالبی تیه‌تر معرفی می‌شوند.

9 فیلم فهرست کوتاه بخش خارجی زبان

عنوان

کارگردان

کشور

آیدا

پاول پاولیکوفسکی

لهستان

لویاتان

آندری زویاگینتسف

روسیه

حادثه ناگزیر

روبن اوستلوند

سوئد

قصه‌های وحشی

دامیان زیفرون

آرژانتین

تیمبوکتو

عبدالرحمان سیساکو

موریتانی

نارنگی‌ها

زازا اوروشادزا

استونی

جزیره ذرت

جورج اواشویلی

گرجستان

متهم 

پاولا ون در اوست

هلند

ناجی

آلبرتو آرولو

ونزوئلا

ورایتی / 19 دسامبر

5757

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 391033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ذاکر A1 ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    همان بهتر که باز ماند اصلن نباید می رفت اما کو گوش شنوا . رفتن در این قبیل مکان ها و حتی بردن جایزه هیچ ارزش و افتخاری نصیب ما نمی کند چرا که آنها یا شما را تحقیر می کنند یا اگر جایزه ای می دهند از زاویه سیاسی و تحقیر جامعه اجتماعی است نه چیز دیگر
    • بی نام IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      22 2
      از زاویه سیاسی و تحقیر جامعه اجتماعی؟ چی می‌گی؟
  • بی نام A1 ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    47 2
    بايد خانه پدري رو ميفرستاديد... همين چند روز پيش هفت كودك مرده در خانه اي در استراليا پيدا شد... فرزند كشي ريشه در جهالت داره و جهالت موضوعي جهان شموله
    • بی نام A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      13 2
      خانه پدری که اصلا اکران نشده. فکر کنم فیلم باید حداقل 2 هفته اکران بشه بعد شرایط ارسال رو به دست بیاره. وضعیت اکرانشم که دیگه گفتن نداره.
  • آرش A1 ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    77 1
    یه کم زودتر با آقای شمقدری هماهنگ میکردن، ایشون لابی میکرد و الان جزو 5 نامزد نهایی بودیم... حیف...
  • hasan IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    15 1
    چیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی میگی
  • محمدرضا صادق زاده IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    42 9
    ب نظر من یکی از بدترین فیلمهای چندسال اخیر بود، یعنی هیچ حرفی واسه گفتن نداشت. من اصلن نفهمیدم چرا باید این فیلم را بفرستن، بخاطر قضیه یه حبه قند یا چیز دیگه. واقعن متاسفم، ای کاش فیلم ماهی و گربه را میفرستادن که به نظر من به احتمال 90 درصد میتونست اسکار رو بگیره، حتی میتونست تو بخش بهترین فیلمنامه و کارگردانی هم کاندید بشه. فقط میتونم بگم برای هیئت انتخاب متاسفم
    • بی نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      17 3
      هيئت انتخاب بنظر من هم انتخاب اشتباهى داشته ولى شك نكن دوست عزيز كه از شما بيشتر حاليشونه. ماهى و گربه يه فيلم هنرى فرم گراى كشداره كه بدرد جشنواره هاى هنرى مى خوره نه اسكار. برندگان اسكار بهترين فيلم خارجى رو ديده باشى متوجه ميشى اعضاى آكادمى اسكار هرگز فيلمى رو كه داستان قوى و شخصيت پردازى درست نداشته باشه انتخاب نمى كنن، و هرگز تحت تاثير شيرين كارى هاى فرمى قرار نمى گيرن. كانديداى بهترين كارگردانى و فيلمنامه كه ديگه واقعاً جوك بود.
    • محمدرضا صادق زاده IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      3 4
      دوست عزيز، هيئت انتخاب بارها ثابت كرده كه خيلي حاليشه. اون جدايي نادر از سيمين هم شانسي فرستادن، از دستشون در رفته. ماهي و گربه فيلمنامش حرف نداشت، كارگردانيش هم كه معركه بود. من ننوشتم اسكاره بهترين كارگرداني رو ميبره، نوشتم ميتونست كانديد بشه. در ضمن يا شما خيلي خاصي يا بقيه از فيلم چيزي حاليشون نيست. ولي در كل هرفيلمي رو حساب كني به اسكار ميفرستادن شانس داشت به جز امروز، حتي معراجي ها شانسش بيشتر از امروز بود
    • بی نام A1 ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      1 3
      دوست بی نام این نظر شماست. ماهی و گربه فقط یه فیلم فرم گرای صرف نیست. فیلمنامه و قصه رو نباید به شکل کلاسیک براش معنی کرد. اتفاقا داستانک های فیلم خیلی هم در خدمت موضوع فیلمه. البته اینکه با سلیقه آکادمی نمیخونه قبول دارم. آکادمی خیلی فیلمای مدرن و پست مدرن رو تحویل نمیگیره برعکس محفل های اروپایی. و اینکه تاریخ اسکار هم بعضی اوقات به فیلمهایی که قصه و شخصیت پردازی درست ندارن جایزه داده. آرگو و دوازده سال بردگی و...
  • محمد IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    13 3
    کاش ماهی و گربه رو فرستاده بودن حیف شد
  • کوهیار A1 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    7 3
    مجید جان دلبندم اون بهمن قبادیه نه بتمن
    • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
      8 1
      كوهيار جان دلبندم بتين قبادى برادر كوچكتر بهمنه.
  • میلاد IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    10 3
    امسال هیچ فیلم مناسبی نبود ولی سال بعد خیلی خوبه خانه پدری و ماهی و گربه و پرویز شانس زیادی دارن.باید فیلم ها قبل از مهر اکران میشدن که فیلم های فوق همگی در پاییز اکران شده اند
  • علي A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    7 4
    دو ماه قبل دقیقا این خبر را پیش بینی می کردم و جاهای مختلف هم که بحث میشد میگفتم این انتخاب مناسب نبوده به دلایل گوناگون که در همان ایام عنوان کردم؛ ... پیشنهاد من فیلمهای "استرداد" یا "چ" بود که اگر حتی پذیرفته نمی شدند لااقل فیلم های بزرگ پرادکشنی هستند و در معرفی سینمای ایران موثر تر از فیلمهای مینی مالی چون "امروز" بودند.
  • وب کنفرانس IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    1 1
    خیلی حیفه که این تو این جشنواره نباشه
  • بی نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    7 2
    اگر ماهی و گربه میرفت شانس داشت. همه چیز سیاسی شده تو این مملکت