انتقاد روحانی از برخورد مجلس با فرجی دانا/ضرب الاجل رییس جمهور برای اعلام بورسیه‌های غیر قانونی

رییس‌جمهور گفت: این دولت آماده است که در راه مبارزه با فساد هزینه‌هایی را که باید، پرداخت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در هشتمین همایش ملی نخبگان با اشاره به اهمیت وضعیت دانشگاه‌ها، گفت: یک بار وزیری را معرفی کرده‌ایم، گفتند رای اعتماد نمی‌آورد و ما گفتیم اهلا و سهلا، پس ما فرد دیگری را به عنوان سرپرست معرفی کردیم و گفتند او را به مجلس معرفی نکنید که رای نخواهیم داد. باز هم گفتیم اهلا و سهلا. پس سومی را معرفی کردیم و رای اعتماد گرفت، اما در کمتر از یک سال یعنی حدود 9 ماه به قضاوت رسیدند که باید کنار برود.

او با اشاره به این‌که بعضی‌ها گفته بودند وزیر علوم نباید به بورسیه‌ها دست بزند، گفت: کار ناقص وزیر دانشمند قبلی آقای دکتر فرجی‌دانا را توسط سرپرست محترم وزارت علوم، جناب آقای دکتر نجفی به زودی تکمیل خواهیم کرد و من امیدوارم تا پایان این هفته یا اوایل هفته آینده گزارش کامل موضوع بورسیه‌ها به اطلاع همه ملت ایران برسد.
رییس‌جمهور گفت: در بررسی بورسیه‌ها بعضی موارد به افرادی می‌رسیم که انتصاب‌ها با اخلاق و با استعداد و کار و تلاش و کوشش نبوده است که باید به این نقطه برسیم، اما می‌دانیم که مشکلات را باید قدم به قدم از پیش پا برداریم.
روحانی با بیان این‌که ممکن است دولت یازدهم هم مشکل داشته باشد، گفت: اگر در این دولت هم مشکل یا فسادی بود، با کمال صراحت و بی‌دغدغه هر فردی که باشد باید با فساد مقابله شود. البته می‌دانیم فساد چیزی نیست که یک روزه ریشه‌کن شود چون سال‌ها ریشه دوانده است.
رییس‌جمهور با بیان این‌که تنها می‌توانیم قول دهیم یکسری شاخه‌های فساد را بزنیم، اما درخت کهنسال آن که میوه حنظل دارد معلوم نیست چه وقت ریشه‌کن می‌شود، گفت: نباید ناامید شویم و باید دست به دست هم دهیم تا در یک جامعه سالم نهال نخبگی رشد یابد و تبدیل به درختی تنومند و پرثمر شود و جامعه ما از این درخت و میوه آن استفاده کند.
او با بیان این‌که فناوری و نخبگی در مجموع میوه علم است و علم میوه اندیشه است و اندیشه میوه جامعه آزاد بدون فساد و تلاشگر است، گفت: نخبگی همان‌قدر که افتخار است بار سنگینی بر دوش شما می‌گذارد و اگر مشکلات کشور حل نشود، نخبگان در کنار مسئولان مسئولیت دارند.
روحانی با بیان این‌که هدف نهایی ما قدرت ملی، ثروت ملی و منزلت است، گفت: در قدرت عامل بزرگ علم، فرهنگ، ایمان و معنویت است و در ثروت نیز در دنیای امروز اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند برای ما ثروت آورد و در منزلت هم نیاز به علم و تدبیر داریم.
رییس‌جمهور با بیان این‌که باید منزلت ملت ایران در افکار عمومی جهان به همان اندازه باشد که هم‌وزن فرهنگ و تاریخ و ایثار و فداکاری این ملت است، گفت: امیدواریم بنیاد ملی نخبگان که بار سنگینی بر دوش دارد در وظیفه خود برای کسب نخبگان کشور به خوبی عمل کند و برای کسب نخبه بین روستا و شهر فرقی نباشد و مبادا حق روستاییان در نظر گرفته نشود و آنها محروم شوند.
او با بیان این‌که ما استعدادهای فراوان در دست داریم، گفت: هیچ فرقی بین اقوام و مذاهب از جمله ترک و لر، ترکمن، بلوچ و عرب و همه اقوام ایرانی و همه مذاهب از جمله شیعه و سنی و زرتشتی و مسیحی برای نخبگی وجود ندارد یعنی نخبه، نخبه است و باید زمینه را برای رشد نخبگان و جذب آنها و بکارگیری آنها انجام دهیم.
روحانی گفت: امیدواریم به زودی محصولات و برندهای برتر ایرانی را در بازارهای دنیا ببینیم.
رییس‌جمهور گفت: بنیاد ملی نخبگان باید تلاش کند صدای نخبگان را به گوش مسئولین رسانده و اولویت‌های کشور را به گوش نخبگان برساند.
رییس‌جمهور با بیان این‌که جمع نخبگان جوان برای همه ما امیدبخش و امیدآفرین است، گفت: هر ملتی برای رسیدن به قله‌های آرزو و رویاهایش به نخبگان جوان امید دارد و نخبگان هستند که می‌توانند ملتی را در سطحی بالاتر برای نگاه به جهان قرار دهند.
روحانی گفت: این سخن درست است که ملت ایران و سرزمین ایران سرزمینی نخبه‌پرور است چون در کدام سرزمین این همه اندیشمند و بزرگ چون خوارزمی، ابوریحان بیرونی، رازی، سعدی، ابن‌سینا، فردوسی و مولانا و ... داشته باشد؟
او با بیان این‌که این ملت و سرزمین استعداد لازم برای پرواز را در اختیار دارد، گفت: استعداد تنها و هوش برتر به تنهایی ما را به هدف نمی‌رساند، چون هوش برتر توام با جهاد و تلاش و از خودگذشتگی و شهامت ما را به سرمقصود منزل می‌رساند.
رییس‌جمهور با بیان این‌که نخبه‌ای که شهامت در اظهارنظر و طرح کردن ایده خود به دلیل احتمال شکست را نداشته باشد ناموفق خواهد بود، گفت: چه اشکال دارد طرحی را مطرح کنیم و در پایان تحقیق به اشتباه بودن راهمان پی ببریم، چون فهم آن اشتباه خود پله‌ای برای پیشرفت است و زمینه‌ای برای حرکت و گامی نو خواهد بود. البته بنیاد ملی نخبگان و دولت باید خسارت اینگونه شهامت‌ها و شکست‌ها را به لحاظ مادی و معنوی جبران کند تا فرد بداند امکان برای ریسک وجود دارد و طرح خود را مطرح کند و به کرسی آزمایش بنشاند حتی اگر با شکست روبرو شود.
روحانی گفت: در کنار استعداد نیاز به جهاد و تلاش مستمر داریم و در کنار آن به شهامت و ریسک خطرپذیری برای شکست نیازمندیم چون در آن صورت می‌توانیم پله‌های موفقیت را بپیماییم.
رییس‌جمهور با بیان این‌که ایران تنها مرکز طلای سیاه نیست، بلکه مرکز طلای خاکستری است، گفت: ایرانیان با مغز و استعداد و تلاش‌شان در گذشته توانسته‌اند و امروز ثابت کرده‌اند که می‌توانند و طی 36 سال توانسته‌ایم در برابر انواع فشارها بایستیم، مقاومت کنیم و پیروز شویم.
او با اشاره به این‌که عده‌ای سوال می‌کنند در مذاکرات هسته‌ای پیروز می‌شویم، گفت: پاسخ من این است که ما پیروز هستیم چون اینکه نمایندگان یک ملت در برابر شش قدرت بزرگ بنشینند، استدلال و بحث کنند و سخن آنها را رد کرده و سخن خود را به کرسی بنشانند یعنی قدرت چانه‌زنی سیاسی دارند و این به معنای پیروزی یک ملت بزرگ به نام ایران عزیز است.
رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که ما همین امروز پیروز هستیم، ادامه داد: فردا هم به حول و قوه الهی نه تنها در صحنه مذاکرات هسته‌ای، بلکه در بسیاری از صحنه‌ها پیروز خواهیم بود، اگر جهاد و تلاش و اعتماد به نفس و خودباوری در کنار ما باشد.
او با بیان این‌که همه چیز از خودباوری و ایثار و فداکاری شروع می‌شود، گفت: تنها علم‌دوستی کافی نیست و ما نیازمند میهن‌دوستی هستیم یعنی ما نیاز به انسان‌دوستی و اخلاق‌گرایی داریم و هر روز باید خودمان را آماده کنیم تا تمام استعداد، وقت و فرصت‌مان را فدای ایران عزیز و ملت بزرگ ایران کنیم و در برابر این فرهنگ و تاریخ بلند ادای وظیفه کنیم چون در این صورت پیروز بزرگ در این صحنه خواهیم بود.
روحانی با بیان این‌که آرا و نظرات نخبگان می‌تواند برای ما مسیر هدایت و گاهی تصحیح راه باشد، گفت: نخبه فقط در علوم تجربی و فناوری نیست، بلکه در مدیریت، هنر، فرهنگ، ادب، ورزش و مسائل اجتماعی نیز ما نخبگان بزرگی داشته‌ایم؛ چرا که گاهی یک طرح خوب و دقیق به اندازه ده‌ها فناوری نو می‌تواند به یک کشور کمک کند.
رییس‌جمهور ادامه داد: ما مسیری را آغاز کرده‌ایم و برای طی مسیر همان مقدار که علوم تجربی باید به کمک ما بیاید به کمک علوم انسانی نیاز داریم.
او با بیان این‌که اگر اهداف و آرمان‌ها برای یک ملت در ابهام باشد در مسائل اجتماعی و فرهنگی نمی‌توانیم توسعه پیدا کنیم، گفت: توسعه یکجانبه ما را به هدف نمی‌رساند، بلکه توسعه باید همه‌جانبه باشد یعنی علم و اخلاق، مادیات و معنویات، مسائل اجتماعی و سیاسی و همه موضوعات مورد نیاز یک جامعه باید توسعه پیدا کند پس اگر بهترین علم و فناوری را داشته باشیم، اما در خیابان احساس امنیت نکنیم بی‌ارزش است.
روحانی گفت: اگر خدای ناکرده روزی فرا برسد که نیروی امنیتی که کارش تامین آرامش جسمی و روانی افراد است تبدیل به نیروی ترس و دلهره و اضطراب شود آیا آن جامعه و تلاش در آن جامعه برای ما ارزشمند خواهد بود؟
رییس‌جمهور گفت: اگر در جامعه‌ای نتوانیم حرف حق‌مان را بدون دغدغه بزنیم آن جامعه ما را به سعادت نمی‌رساند و باید بدانیم که این کشور از آن مردم است.
وی با طرح این سوال که راس حاکم باشد یا رای حاکم باشد، توضیح داد: عده‌ای هستند که در راس امورند و ممکن است نخبگان را در مسیر قرار دهیم یعنی رئوس علمی و نخبگی کشور، اما ما در جامعه حکومت رئوس و حتی حکومت نخبگان و از آن طرف حکومت عوام را قبول نداریم چون ما یک چیز یعنی مردم‌سالاری را قبول داریم.
روحانی با بیان این‌که واحد مردم‌سالاری و آرای این ملت، شهروند است، گفت: هر شهروند در تاثیرگذاری در مسیر کشور و سیاست و حکومت باید هم‌وزن و همسان شهروند دیگر باشد، اما برخی تلاش می‌کنند تا رئوس را جذب کنند و آن رئوس آرای بیشتری جذب کنند و از این آرا بیشتر رئوس جدیدی سر کار آیند و آنها نیز آرای جدیدی کسب کنند. البته این تعامل در دنیا وجود دارد، اما باید بدانیم که ما تابع آن دین و قرآنی هستیم که به ما می‌گوید امور اجتماعی حکومتی و اداره کشور باید با مشورت، رای و نظر مردم باشد، چون صاحبان کشور آحاد ملت هستند و این را همه باید با زبان، دل و عمل‌مان بپذیریم تا دیگر فرار مغزها را شاهد نباشیم.
رییس‌جمهور با بیان این‌که برخی می‌گویند فرار نخبه اشکال ندارد و مهاجرت اگر دوطرفه باشد بی‌اشکال است، گفت: اما فرار مغز، زبان و استعداد و از بین رفتن فرصت و خسارت بزرگ برای یک ملت است.
او با اشاره به دیدار خود با ایرانیان مقیم در آمریکا، گفت: در آن جلسه مطرح کردم که یک مقام آمریکایی اعلام کرده بود هر ملتی به آمریکا آمده، باری بر دوش ما گذاشته به جز ملت ایران؛ چرا که آنها باری از دوش ما برداشته‌اند و این ممکن است برای آمریکایی‌ها افتخار باشد و از یک دیدگاه برای ما نیز افتخار باشد که ایرانی هر جا که هست عزیز و سربلند و مورد احترام آن جامعه است اما از یک طرف مایه تاسف است که بدون هزینه سرمایه‌های ما را دیگران ببرند.
رییس‌جمهور با اشاره به دیدار خود با جمع ایرانیان کارآفرین در نیویورک، گفت: شاهد بودم بسیاری از شرکت‌های بزرگ آمریکایی و سرمایه‌داران بزرگ آن از ایرانی‌ها هستند اما نکته مهم این است که در خارج از کشور ایرانی که عاشق ایران نباشد ندیده‌ام چون عشق به میهن، فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی بسیار کارگشاست.
روحانی در پایان گفت: نخبه بودن، از خودگذشتگی برای کشور، فرهنگ اسلامی و ملی و اعتلای کشور است.

2929 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 381514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    دلواپسان،دلواپس تر مي شوند
    • امیر تبریز اوغلی A1 ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      9 79
      و فتنه گران فتنه گر تر
  • h ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    اميدوارم اخرش با ٢٠٠ هزار تومن جريمه تموم نشه
  • بی نام US ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    367 7
    امیدوارم این مسئله به خوبی پیگیری بشه اما یک نکته چرا در کشوری مثل ژاپن یک وزیر به خاطر پخش چند بادبزن خودش میره استعفا میده ولی در کشور ما متخلفین وزیری رو که افشا گری کرده برکنار میکنند ، چرا ما فکر میکنیم برملا نشدن تخلف ها نظام رو قویتر میکنه یا باعث عدم خدشه به اون میشه در صورتی که مردم اگر بدونند که نظام با هر گونه تخلف و سو استفاده به شدت برخورد میکنه احساسرضایت میکنند ، علت در عدم وجود احزاب و رسانه های مستقل است ، چرا ما با این کار کشور رو بیمه نکنیم ، چرا طیف مسئولین ما در این سی و چند سال فقط بین 3000 نفر چرخیده آیا به نظرتان این گردش قدرت بین همین افراد محدود مشکلاتی از قبیل سیاسی بازی و باند گرایی به وجود نمیاره به نظرم ما باید از حالا این ساز و کار معیوب رو اصلاح کنیم
  • بی نام A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    203 8
    جناب رييس جمهور از اينكه در موضوع بورسيه هاي غيرقانوني، در مقابل دلواپسان كوتاه نمي آييد ممنونم.
    • عزيز IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      15 65
      اگه پرونده كرسنت و 20 مورد مدير عاملى نعمت زاده رو هم دستور پيگيرى فرماييد مچكر ميشيم
  • بی نام A1 ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    فقط دنبال حاشیه
    • توکلی A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      80 8
      موضوع تضییع حقوق جامعه فرهیخته کشور و انحطاط بیش از پیش آموزش عالی است، کجای این حاشیه است؟ اما در عجب از جنابتان هستم که این همه پیام و گفتار را از رییس جمهوری ندید گرفته اید و تا گفت بالا به گوشتان رسیده، هیهات و واویلا راه انداخته اید
  • بی نام IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    50 3
    این طور که به نظر می آید در بحث بورسیه ها فقط توانمندی مطرح می شود ولی حتی اگر فردی توانمند علمی هم بوده باشد بدون شرکت در یک آزمون نباید مجاز به پذیرش باشد چون خیلی ها ی دیگر این شانس را نداشته اند که بدون کنکور و آن هم به صورت بورسیه ادامه تحصیل بدهند. این هم خود رانت بوده است بنابراین تقاضا این است که هر گونه بی عدالتی در این مورد مد نظر قرار گیرد و رانت گیرندگان نامشان اعلام شود چون اینها دم از درستی و عدالت می زنند ولی اگر منفعت خودشان باشد همه چیز را توجیه می کنند
  • حسن A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    72 5
    البورسیه ، وما ادراک مالبورسیه
  • بی نام A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    92 7
    درود بر روحانی
  • بی نام A1 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    جناب روحانی شما هرچی فتنه گر و حامی فتنه است را برای وزارت علوم معرفی میکنی میخوای رای اعتماد هم بیاره؟ شما خودتون هم خوب میدونید که برکناری فرجی دانا به خاطر مسئله بورسیه ها نبوده بلکه این جنجالیه که از طرف اصلاح طلبان فتنه گر تو بوق کردند , فرجی دانا یک ادم بی اختیار بود که از طرف توفیقی و امثالهم دوره شده بود و داشتند دانشگاه را مانند اوایل انقلاب به اتاق احزاب تبدیل میکردند .
    • محمدرضا IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      56 5
      باشه
    • توکلی A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      51 6
      چون شما اینگونه می فرمایید
    • انصافی A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      56 2
      خداییش من جناح خاصی را حمایت نمیکنم و با افراطی گری شدیدا مخالفم ولی چون ی استاد رشته مهندسی هستم دکتر فرجی دانا را یک دانشمند با اخلاق و متعهد می دانم و متاسفانه بعضی از نمایندگان مجلس که از رانت استفاده کردند و حق دانشگاهیان نخبه را ضایع کردند این خسارات را به ملت وارد کردند.
    • بی نام A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
      18 1
      پس به خاطر همین بند اول متن استیضاح مربوط به بحث بورسیه ها بوده دیگه؟؟؟ مثلا میگن دلایل استیضاح: 1 ماجرای بورسیه ها... بعد نتیجه میگیریم که استیضاح هیچ ربطی به بورسیه نداشته خیلی هم منطقی
  • مهربان توسی A1 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    83 2
    انشاا... در مسیر اعتدال و احقاق حقوق ملت موفق باشید
  • بی نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    18 2
    امیدواریم با مماشات نباشه
  • ناشناس IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    71 13
    روحانی دوست داریم
  • بی نام A1 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    15 1
    به نظر میرسه بنیاد ملی نخبگان شده مرکز تهیه ایده برای تولید کننده های غربی چه بر سر ربات پرنده نجات غریق آوردن؟ اگه جناب رئیس هلال احمر از شرکت خارجی پورسانت نگرفته ومانع تولید اون شده... بنیاد ملی باید پیگیری میکرد وبه جای دیگه ارجاع میداد یا از جناب رئیس توضیح میخواست...باقی طرحها هم آینده بهتری ندارن بیخود خرج همایش نکنین . دلواپسارو دلواپس تر نکنین
  • بی نام A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    12 1
    ببینیم و تعریف کنیم
  • بی نام IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    12 51
    پس معلوم شد که بحث 3000 بورسیه حرف مفتی بیش نبوده چونکه فعلا گفتن 2100 بدون مشکله و 460 نقر هم مربی دانشگاهن . یه معذذذذذذذذذذذذذذرت خواهی بزرگ که بدهکارن هیچ .جواب ابروی ریخته عده ای رو چه خواهند داد
  • بهارا A1 ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    5 40
    هدف کنار گداشتن فتنه گر یا بهتر بگم بازیگر چون فرجی دانا کاره ای نبود امر و فرمان ده توفیقی میلی منفرد بودن
  • بی نام IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    14 1
    فساد در بورس بیداد می کند...نمونه آخریش حق تقدمهای آهنگری تراکتور سازی در نماد"خاهنح"که هم تو قیمت زد و بند کردند و هم در محاسبه قیمت نهایی جهت پرداخت به ملت...سهم 110 تومنی خلق الله رو دارند برمیگردونند 29 تومن..یعنی حدود 80 تومن تو هم سهمی....این هم در دوره شما...بسم الله ببینیم چه میکنید...تخلفات بورس تائید کرده...حالا چطوری ماست مالی بشه خدا میدونه....
  • حسین قراگوزلو A1 ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    15 0
    با سلام، با توجه به مدیریت دولتی ایران که سراسر پر از عیب و نقص است و در قالب همین مدیریت باعث ناهنجاری ها استفاده از موقعیت شغلی و تشکیل باندها و سوء استفاده های مختلف مالی و معنوی ، جذب افراد چند شغله ، نامرتبط و خویشاوند و دوست و رفیق و اجحاف به نخبگان جوان و سایر جویندگان کار و برکناری با تجربگان و دلسوزان و حتی فرار آنان از محل اشتغال با بازخریدی یا بازنشستگی پیش از موعد ، رانت خواری ها ،رشوه ها ،زمین خواری ها ،عدم رقابت سالم در بازار ، انحصاری کردن تولید ،صادرات و واردات و...... در مجموع انحصارگرایی ، باعث شده که روابط مخدوش و پر از ریا ، دروغ و انواع فساد شود. مردم از این وضعیت خسته و ناراحت و آزرده اند. رزمنده گمنام و برادر شهید
  • محمد A1 ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    20 1
    آقای رِئیس جمهور.... مردم کسانی که ازموقعیت خود برای خود وطرافیان استفاده می کنند. ناراضی هستند. و می خواهند بدانند.اینها چه کسانی هستند. چرااعلام نکردید.؟ شما حالا چرابعداز اینکه مقالاتی ازموقعیت زندگی بستگان حتی سیاستمداران اطراف شما درخارج ، رسانه ای شده عکس العمل نشان میدهید؟ بهترنبود این کارراقبلا انجام می دادید. تا اینکه اینطوری عکس العمل نشان می دهید؟
  • مهران IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
    17 1
    از نظرات آقاي رئيس جمهور بابت پذيرش ريسك توسط مسئولين در بحث علمي تشكر مي كنم اميدوارم اين اتفاق به صورت عملي اتفاق بيفتد.