فارن پالسی گزارش داد که یک سوری به یک کامپیوتر متعلق به گروه داعش دست یافته که حاوی پرونده‌های مهمی بوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پایگاه اینترنتی فارن پالسی گزارش داد که یک سوری به کامپیوتری متعلق به گروه "دولت اسلامی" (داعش) دست یافته که حامل اطلاعات زیادی از جمله چگونگی استفاده از سلاح میکروبی و گسترش آن و همچنین 26 صفحه درخصوص استفاده از سلاح کشتار جمعی بوده است.

در پایگاه این مجله هم‌چنین آمده است: این اطلاعات شامل تصاویری از اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده، نوشته‌هایی در خصوص چگونگی ساختن بمب، دستوراتی مبنی بر سرقت خودروها و اطلاعاتی درباره اتخاذ اقداماتی برای ممانعت از بازداشت شدن بوده است.

این اطلاعات نشان می‌دهد که صاحب این دستگاه به خوبی از چگونگی به کارگیری سلاح میکروبی آگاه بوده و برای حمله‌ای احتمالی آماده می‌شده است.

فارن پالسی، همچنین اعلام کرد: اطلاعات نشان می‌دهد که صاحب این دستگاه یک تونسی به نام "محمد" بوده که شیمی و فیزیک خوانده است.

در همین حال پایگاه هافینگتون پست در یادداشتی به رویکرد اجتماعی این گروه تروریستی پرداخته و نوشته است: گروه داعش نشان داده که یک راهبرد پیچیده در شبکه‌های اجتماعی در پیش گرفته که در این راستا از ویدئوهای با کیفیت و کمپین‌های هشتگی در توییتر بهره می‌برد.

این اقدامات داعش در تضاد با ویدئوهای بی‌کیفیت اسامه بن لادن، رهبر کشته‌ شده القاعده هستند که در سال‌های زندگی پنهانی وی به طور دوره‌ای در شبکه‌های تلویزیونی منتشر می‌شدند.

پی.جی.کرولی که در دوره‌ اول ریاست جمهوری باراک اوباما معاون وزیر امور خارجه آمریکا بود، گفت: این اقدامات یک بازی قدیمی است که اکنون به شکلی جدید بازی می‌شود.

وی عنوان می‌کند که شیوه‌های داعش در عین پیچیدگی ممکن است به سبب بی‌رحمی نهفته در آن‌ها نتیجه عکس بدهند.

ویدئوی سربریدن خبرنگار آمریکایی که داعش اخیراً منتشر کرد می‌تواند نشان دهد که این گروه نسبت به باج‌خواهی‌هایش جدی بوده و می‌تواند همزمان با نبردهایش به منظور تشکیل خلافت در خاورمیانه، ترس و وحشت بیشتری بیافریند.

همچنین این ویدئو موجب تلاش فراوان پایگاه‌های اجتماعی از جمله یوتیوب و توییتر به منظور حذف تصاویر و ویدئوی این قتل و جلوگیری از گسترش آن شد.

فیلیپ اسمیت، یک پژوهشگر گروه‌های افراطگرا در دانشگاه مریلند گفت که وی شاهد افزایش فعالیت داعش و حامیان آن در ماه ژوئن در شبکه‌های اجتماعی بوده است.

راهبرد رسانه‌ای داعش نشان‌دهنده سمت و سوهای گوناگون این شبه‌نظامیان است.

گروه الحیات به عنوان شاخه‌ی رسانه‌ای داعش در ماه ژوئیه در رسانه‌های اجتماعی، ویدئویی با زیرنویس انگلیسی منتشر کرد که چند کودک را نشان می‌دهد که در کنار شبه‌نظامیان در حال افطار هستند. همچنین الحیات یک هفته بعد همزمان با عید فطر ویدئویی منتشر کرد که نشان‌دهنده یک اعدام دسته‌جمعی بود.

الحیات همچنین یک روزنامه اینترنتی که به زبان انگلیسی ترجمه شده را منتشر می‌کند. جی.ام. برگر، سردبیر پایگاه IntelWire.com که سال‌ها تلاش‌های افراط‌گران در شبکه‌های اجتماعی را تعقیب کرده،‌ اظهار می‌دارد که در شبکه توییتر هزاران حساب کاربری مرتبط با گروه داعش وجود دارد.

برخی از کاربران این شبکه مدعی هستند که جزو شبه‌نظامیان هستند و برخی دیگر نیز خود را حامی این گروه می‌دانند.همچنین برخی دیگر نیز می‌گویند که ارتباطی با این گروه ندارند و این به آن‌ها کمک می‌کند تا از شبکه‌های اجتماعی حذف نشوند.

این حساب‌های کاربری پیام‌های توییتری یکدیگر را مجدداً منتشر می‌کنند و پیام‌هایی را برای چندین حساب کاربری دولتی و همچنین حساب‌های کاربری مربوط به رسانه‌ها و حتی افراد مشهور که حاوی تصاویر سربریدن و تهدید علیه آمریکا است، می‌فرستند.

حامیان داعش همچنین گاهی اوقات رویکردی عامه‌پسندتر دارند. هنگامی که رابین ویلیامز، بازیگر مشهور هالیوود فوت کرد، یک حساب کاربری مربوط به داعش در توییتر به نام @Mujahid4life با انتشار پیامی گفت که هنگامی که بچه بوده عاشق فیلم "جومانجی" بوده است. این فرد همچنین درباره علاقه‌اش به فیلم‌های دیگر نظیر کارتون "شیرشاه" صحبت کرد. حساب کاربری وی اکنون حذف شده است.

چندی پیش تعدادی از حامیان داعش به زعم خود یک کمپین اینترنتی راه انداخته و با شیشه‌های شکلات "نوتلا" در مناطقی در سوریه و عراق که تحت اشغال داعش است، عکس انداخته‌اند.

اسمیت عنوان کرد: این الگوهای رفتاری در تالارهای اینترنتی سازماندهی و برنامه‌ریزی شده و سپس به عنوان یک راهبرد در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شود تا داعش را با غربی‌ها دوست و آشنا نشان دهد. این رویکرد دوگانه تناقض‌هایی شگفت‌آور دارد.

تقریباً همان هنگامی که حساب‌های کاربری مرتبط با داعش تصاویر مربوط به شکلات نوتلا را منتشر می‌کردند تصویر مربوط به یک کودک استرالیایی که سر بریده در دست گرفته، توسط حامیان داعش در توییتر منتشر شد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا سریعاً این تصویر را محکوم کرد و آن را بسیار شرم‌آور دانست و گفت این تصویر نشان می‌دهد که داعش تا چه حد از هرگونه استانداردی که می‌توان با آن حتی گروه‌های تروریستی را مورد قضاوت قرار داد به دور است.

وزارت امور خارجه آمریکا از طریق واحدی موسوم به "مرکز ارتباطات راهبردی مبارزه با تروریسم" به طور روزانه با تروریست‌ها و به‌ اصطلاح نیروهای جدید آن‌ها تعامل دارد. این مرکز در سال 2011 با یک فرمان اجرایی تشکیل شد.

آمریکا در ابتدا از تالارهای اینترنتی استفاده می‌کرد تا با تبلیغات داعش مقابله کند اما داعش اواخر سال گذشته میلادی تبلیغات خود را به توئیتر منتقل کرد و در دسامبر 2013 نخستین پیام توییتری خود را فرستاد.

در ماه ژوئیه وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که پیام‌هایش را که داعش را هدف قرار می‌دهند افزایش داده است همچنین مرکز ارتباطات راهبردی مبارزه با تروریسم چند روز پیش صفحه‌ای در فیسبوک ایجاد کرد.

به گفته "ویل مک‌کانتس"، یک مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا که به ایجاد این مرکز کمک کرده این تلاش‌ها بیش از آنکه شبه‌نظامیان متعهد را هدف قرار دهد کسانی که بی‌طرف هستند را هدف قرار داده و به دنبال آن هستند تا جلوی جذب آن‌ها توسط داعش و دیگر گروه‌های تروریستی را بگیرند.

مک‌کانتس خاطرنشان ساخت: یکی از چالش‌هایی که وزارت امور خارجه آمریکا پیش رو دارد این است که چطور ما بتوانیم به حد کافی نسبت به آنچه که می‌گوییم جلب توجه کرده و در عین حال از جلب توجه کسانی که نباید متوجه شوند اجتناب کنیم.

وی افزود: شما نمی‌خواهید با هر افراط‌گری تعامل داشته باشید زیرا نمی‌خواهید توجه آن‌ها را به خود جلب کنید.

وزارت امور خارجه آمریکا در یک حساب کاربری در توئیتر به نام "دوباره فکر کرده و منصرف شوید" به طور متناوب از هشتگ‌هایی که داعش به منظور جلب نیروهای بیشتر استفاده می‌کند، علیه آنها بهره می‌برد.

روز چهارشنبه هنگامی که کاربران توییتر پیام دادند که اعضای اقلیت ایزدی‌های عراق تسلیم داعش شده‌اند حساب کاربری "دوباره فکر کرده و منصرف شوید" پیام داد: هر چیزی که با آن از سر بریدن اجتناب شود ارزش دارد.

از سوی دیگر کاربران آمریکایی عادی در شبکه‌های اجتماعی با داعش مقابله می‌کنند. هنگامی که حامیان داعش در توئیتر تصویر یک پرچم داعش در یک تلفن همراه در مقابل کاخ سفید را منتشر کردند بسیاری از آمریکایی‌ها در واکنش به آن‌ها متقابلاً تهدید کرده و قدرت نظامی آمریکا را به رخ کشیدند.

هنگامی که تصاویر وحشیانه سر بریدن فولی در اینترنت منتشر شد، گروهی از کاربران آمریکایی به مردم گفتند که جلب توجه به داعش را متوقف کرده و به جای آن تصاویر مربوط به فولی را هنگامی که زنده بود منتشر کنند.

یکی از بزرگترین چالش‌های گروه‌هایی مثل داعش حفظ محتوای خود بر روی اینترنت است. پایگاه‌هایی نظیر فیسبوک در شرایط عضویت خود به طور مشخص فعالیت تروریستی را ممنوع کرده و همراه با توئیتر و یوتیوب تلاش می‌کنند تا محتوای تصویری مربوطه را حذف کنند.

اخیراً ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد این وزارت‌خانه ویدئوی سربریدن فولی را در شبکه‌های اجتماعی با استناد به محتوای تصویری آن و نه ارتباط آن با داعش به عنوان یک محتوای ممنوعه گزارش کرده است.

شبه‌نظامیان به شدت تلاش دارند از حذف محتوای خودشان جلوتر بوده و این محتوا را در سطحی گسترده توزیع کنند. به مجرد اینکه یکی از حساب‌های کاربری آن‌ها حذف شود، ویدئو و تصاویر مربوط به آن از قبل مجدد منتشر شده اند. شبه‌نظامیان همچنین پایگاه‌هایشان را تغییر می‌دهند.

برگر خاطرنشان ساخت، حساب‌های کاربری رسمی داعش از توئیتر حذف شده‌اند و وی شاهد بوده که 90 حساب کاربری مربوط به داعش ناپدید شده‌اند. با این حال وی اکنون می‌گوید که داعش به سراغ شبکه‌ی اجتماعی منبع‌ بازی مانند "فرندیکا" و همچنین شبکه‌ی مبتنی بر نرم‌افزار "دیاسپورا" رفته است.

روز چهارشنبه شبکه "دیاسپورا" پستی را منتشر کرد که می‌گفت حساب‌های کاربری مرتبط با داعش را حذف کرده و به نظارت بر این گروه ادامه می‌دهد.

52261

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 372651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    کی حوصله داره این متن رو بخونه ..... ولی من خوندم
    • بی نام A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
      6 11
      من نمی دونم فرق خشونت داعش با بقیه خشونتها در دنیا چی هست ؟ فقط چون اینها ریش دارند هرکه را بکشند جنایت هست ولی سالانه یک میلیون نفر در درگیریهای مسلح کشته می شوند پس گروه دوم انسان نیستند
    • ایمان IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
      9 3
      همین بی حوصلگی ها مارو به اینجا رسوند. عدم مطالعه درست و صرفا گوش دادن به دیگران یه عده رو "داعشی"کرده...
    • بی نام A1 ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
      7 0
      اما حوصله داریم که بیوگرافی فلان بازیگر رو تا ته بخونیم و کلی هم بررسی کنیم یا مثلا دعوا های داخلی رو
  • ی نفر RO ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    8 1
    منم ی راست اومد قسمت نظرات،ماشالاه تو هم ک خوندی ی تفسیر نزدی پاشحداقل ی نظری میدادی ما هم ی نگاهی کنیم.
  • بی نام FI ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    9 2
    کمپین پیچیده طرفداران داعش پیچیدگی خاصی نداره . اینها جوانانی هستند که به دنبال هیجان و ماجراجویی هستند و در عین حال مانند هر جوانی از فیلم های سرگرم کننده آمریکایی و از خوراکی های خوشمزه هم خوششان می آید. تناقض در ذات جوان بودن این افراد است و نه داعشی بودن آنها.
  • بی نام IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    خیلی مزخرف بود چراکه جزییاتی از این گروه کثیف بود حالا یه کامپیوتری یه جایی افتاده و چه... بررسی کنید چی شد که اینجور شد
  • اميرعلي IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    4 2
    خدا بخير كنه،تنها چيزي كه داعش نداشته سلاح كشتار جمعي بوده كه اونم حالا شايد داشته باشه اصلا فكر اينكه اين حيووناي آدمخور به سلاح كشتار جمعي دست پيدا كنن تن آدم رو ميلرزونه
  • بی نام IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    نخوندمش
  • علی IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    این تشکیلات وابستگیهای دارد و بدون آنها ادامه حیات برایش ممکن نیست: 1تشکیلات مالی که بدون ارتباط با بانکهای معتبر میسرنیست . 2تشکیلات خرید و انتقال تجهیزات مجهز نظامی که براحتی قابل شناسایی و ازبین بردن می باشد . 3 تشکیلات خرید وانتقال کالاهای اقتصادی و زیربنایی که آنهم قابل مسدود شدن است. 4 خطوط مواسلاتی از شامل دریایی ، زمینی ، هوایی که براحتی قابل شناسایی هستند. 5 امکان استفاده حداقل ازحریم یک کشور برای ارتباط با دنیای خارج که آنهم مشخص است .
  • بی نام A1 ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    منم خوندمخخخ
  • بی نام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 0
    کسی مجبورت نکرده بخونی.
  • بی نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    2 2
    ای خدا اینا دیگه از کجا پیداشون شد کاش ایران یه کار ی میکرد .
  • ساتان IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 1
    داعش مثل یه سرطان کشنده هر روز داره قوی تر میشه و آدم های بی طرف نادان رو به عضویت خودش درمیاره. اگر تفکر "داعش عددی نیست" رو ادامه بدیم شرایط حذفش بسیار پیچیده تر میشه.
  • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 4
    فقط شبکه های اجتماعی نیستن، تو پایگاه های خبری هم فعالیت جدی دارن. خصوصا تو بعضی از مثبت و منفی ها مربوط به کامنت ها حضور پررنگی دارن.
  • جواهر A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    4 3
    لعنت بر داعش
  • بی نام IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 3
    داعش جنگ روانی بزرگی رو شروع کرده که این غده سرطانی اگه زودتر از بین نره شاهد جنایات بزرگی علیه بشریت خواهیم بود
  • الهام A1 ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    3 8
    من موندم آخه چرا کشور عزیزمون ایران باید وسط این همه تروریست وحشی باشه؟ من که اصلا آدم مذهبی ای نیستم و از نظاممون هم گله زیاد دارم ولی خداییش وقتی شبا سر رو بالش میزارم میگم این مسوولای امنیت کشورمون عجب کار سختی دارن؟ فکر کن از چند جهت باید مراقبت کنن؟؟ اصلا خواب دارن شبا؟
  • adl US ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    4 1
    ای خدا تمام ظالمان را نابود گردان
  • بی نام IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    4 0
    توي كليد واژه شما نوشتيد «امارت اسلامي عراق و شام» در حالي كه «دولت اسلامي عراق و شامات» درست هستش
  • رضا IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    3 0
    دوستمون راست ميگه بابا فهميديم كه داعش بده ، قبول هم كرديم. متعجبم چرا خبرگذاريها اينقد تبليغش ميكنن. كاشف واكسن بيماري مهلك رو اسمشو اينقدر نميارن كه اسم اين ولدالزنا ها رو هي ميارن.