۰ نفر
۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۵

می گویند سونامی سرطان در دراه است ، می گویند این روزها بر تعداد کودکان بستری شده در بخش سرطان هر روز افزوده می شود و می گویند آلودگی هوا و حالا هم گه گاه مطرح شدن آ لودگی آب و بعضی غذاها از جمله مرغ و سبزیجات به این سونامی دامن می زند .اما بازهم اصلی ترین متهم آلودگی هوا است.

متهمی که 18 سال است پرونده آن برای بررسی روی میز است اما همچنان دریغ از پارسال ؛بحث طرح کاهش آلودگی هوا از سال ۷۴ آغاز شد و با برنامه ریزی و اقدامات اولیه در برخی مقاطع مسکوت ماند. تا این که در سال ۸۶ باز در قالب برنامه جامع ۷ یا ۹ محوری، موضوع بهبود کیفیت هوا مطرح شد پس از آن برنامه جدید دیگر ی درسال ۸۹ رونمایی و اسفند ۹۰ مصوبه ای بسیار ناقص به هیئت وزیران ابلاغ شد.
تلاش ها تا پایان سال ۹۱ برای جلب نظر مجلس درباره آلودگی هوا به جایی نرسید و مصوبه دولت،  این بار در قالب طرحی توسط ۵۹ نفر از نمایندگان به مجلس ارائه شد و قرار بود با اولویت در صحن علنی مطرح شود تا پس از تصویب با پیش بینی اعتبار جدید در بودجه امسال ملاک عمل دستگاه های متولی در آلودگی هوا قرار گیر در مجلس ماند.
این طرح مانده تا وضعیت به همین شکل ادامه یابد ومصوبه سال ۹۰ یعنی طرح جامع کاهش آلودگی هوای ۸ کلان شهر تهران، اهواز، اراک، تبریز، مشهد، شیراز، کرج و اصفهان که در ۳۳ محور به تصویب هیئت دولت رسید همچنان در حد حرف باقی بماند
تا بازهم فصل پاییز که می رسد چشم ها و گلوها شروع به سوزش کند ،سردردها و سرگیجه ها شروع شود سردرد، تنگی نفس و حال تهوع با چند روز حضور در بسیاری از شهرهای ایران گریبانمان را بگییرد و در صورتی که حضور چند روزه به اقامت دائم بدل شود آن احساس‌های ناخوشایند و گذرا به بیماری‌های مزمن و پایدار بدل می‌شوند. و تا دوباره یادمان بیاید که هوا آلوده است و البته این تنها ظاهر امر است، از آمارهای بالا رفتن سکته های قلبی و سرطان های ریه وناراحتی های چشمی و ....هم که دیگر نمی توان به سادگی گذشت .
تهران در میان کوه ها قرار گرفته این بحثی است که امکان تغیری در آن نیست اما سوخت خودروها را که می شود تغییر دارد .ماجرای بنزین پتروشیمی را از یاد نبرده ایم بنزینی که بسیاری بر عیر استاندارد بودن سوخت آن تاکید کردند ،بنزینی که خود پتروشیمی اذعان داشت که تنها ماده اولیه تولید بنزین است نه بنزینی که بتوان آن را با خیال راحت در باک ماشین ریخت و سوزاند .تا نتیجه آن این شود که هرروز بر بیمارهای سرطانی ما افزوده شود.
یا لنت های ترمز را که می شود استاندارد کردرشیدی مسئول کنترل کیفیت هوای تهران می گوید حتی اگر همین امروز تولید لنت‌های آزبستی متوقف شود دو تا سه سال طول می‌کشد تا میزان آلودگی موجود در هوا کاهش یابد.ما حدود دو سال پیش لنت‌های ترمز چند نوع اتومبیل را مورد آزمایش قرار دادیم که دارای آزبست بودند و جدیدا آزمایشی صورت نگرفته است با این حال میزان آلودگی آزبستی هوا تغییری نداشته است.
به‌نظرمی‌رسد بیشترین میزان آلودگی موجود در هوا مربوط به آزبستی است که در لنت‌های ترمز اتومبیل‌های ساخت داخل به‌کار می‌رود که با وجود هشدار، کارخانه‌های تولید‌کننده همچنان از آن استفاده می‌کنند و چندین سال نیز طول می‌کشد که لنت‌های تولید شده با این شرایط تمام شود.
از این ها که بگذریم حداقل قانون را که می توان تغییر نداد! تغییر قانون معاینه فنی خودروها از یک سال به 5 سال هم قانونی بود که به اصطلاح این گل را به سبزه هم آراسته کرد .و با وجود هشدارهای بسیار مبنی بر افزایش 25 درصدی آلودگی هوا با این قانون گویا عزمی برای تغییردوباره آن و بازگشت به وضعیت قبلی وجود ندارد.
و باز ما می مانیم و سردردهای مدام ،چشم های سوزان ،قلب های بیمار و نفس های که در این هوا به شماره می افتند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 318603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    11 1
    منافع بسیاری ظاهرا در این آلودگی ها خفته!!
  • شهلا A1 ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    8 1
    واقعا درست می گویید. اگر سودجویی را کم کنند و تن به برخی تغییرات داده شود تا از تولید و مصرف مواد سمی خودداری شود، می توان تا حدودی کیفیبت هوا را بهتر کرد. این آلودگی همه را درگیر می کند فقیر و غنی ندارد. استاندارد کردن تولیدات یکی از راههای نجات از این آلودگی است.
  • بی نام A1 ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    5 0
    آلودگی هوا متهم نیست بلکه مجرمی است مهدور الدم ولی امان از بی عیرتی
  • بی نام IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    6 1
    انباشته شدن امکانات در پایتخت و مراکز استانها و فرهنگ پایین برخورد با مردم شهرها و روستاهایی که امکانات پایینی دارن و تحقیر آنها که گاها در تلوزیون هم شاهدش هستیم باعث ترغیب مردم به مهاجرت و دامن زدن به این ناهنجاریهای زیست محیطی میشه ...
  • بی نام A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    3 1
    احسنت
  • بی نام A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    17 0
    بی کفایتی مسئولین... بی کفایتی مسئولین... بی کفایتی مسئولین... بی کفایتی مسئولین...
  • سجاد A1 ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۹
    4 0
    باید یا ساخت یا سوخت
  • آرش IR ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    7 1
    باز هم درورد به اين خانم محترم كه داره يادمون ميندازه چه اتفاقاتي داره سرمون مياد اونم دانسته و به دست خودمون!!!!!!
  • میثم تمار IR ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    3 0
    شما این مطلب رو نوشتید تا مسئولین کارآمد بخوانند یا من شهروند نوعی ناکارآمد ؟ از خوند این مطالب فقط نگرانیم زیاد میشود که نکند من هم به سرنوشت پدرم (سرطان)دچار شوم. با سپاس از شما
  • فریبا IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    11 0
    تر خدا یک نفر پیدا بشه و به این مشکل آلودگی هوا کمک کنه همه ما ایرانیها داریم بیمار می شیم آخه چرا؟
    • افشین A1 ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۱
      1 8
      "یک نفر پیدا یشه وبه این مشکل آلودگی هوا کمک کنه"! این که نوشتی دقیقا منظورت چیه؟
  • عبداله A1 ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    4 0
    چون در اطراف تهران كوههاي زيادي باعث مشكل تجمع آلاينده ها شده اند بنابراين ميتوان با استفاده از دودكش خورشيدي مقدار زيادي از آلودگي هواي تهران كاست و اصطلاحا تهديدها را به فرصت تبديل كرد. اگر كسي از مسئولين تمايل به طرح اين راه حل داشته باشد ميتوان توضيحات بيشتري ارائه كرد.
  • سعید A1 ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    7 0
    شرکتهای تولید کننده‌ی خودرو مثل خون آشام ، خون ملت را میمکند و تمام بزرگان و علما و متفکرین و ... هم کاری نمیکنند . البته نمیتوانند هم کاری کنند چون قدرت اجرایی ندارند . آنها هم که قدرت اجرایی دارند کاری نمیکنند چون منافع خودشان در میان است. . . در این میان ، بیماران ، چه تنها و بی یاورند . به امید روزهای پاک .
  • شهروند A1 ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۳۰
    1 0
    وقتی شهرداری مرتب جواز ساخت میدهد هم جمعیت زیادی به اهران سرازیر می شوند هم با دادن مجوز به ساختمانهایی که از نظز گاز و استفاده از بخاری و شوفاژ زیاد شده و هوا آلوده میگردد و به تبع آن وقتی جمعیت بیشتر می شود ماشین ها هم بیشتر می شود سوخت بیشتری مصرف می شود و هوا همچنان آلوده و آلوده تر می شود فکر میکنم بد نیست با این همهخانه خالی شهرداری دیگر تا مدتی اجازه ساخت و ساز ندهد!چون این جمعیتی که سرازیر میشوند هم مصرف آب هم سوخت را بالاتر میبرد و طبیعتا هوا هم آلوده تر می شود!