توضیحات یک کارشناس درباره اتفاقات تازه ای که در رزمایش پیامبر اعظم 9 افتاد

یک کارشناس روابط بین الملل گفت:رزمایش پیامبر اعظم 9 یک نمایش تازه ای از قدرت جمهوری اسلامی ایران در دریا بودو نمایش بسیار مهمی که توانست چندین مرتبه درجه نیروهای مسلح و نظامی ما را ارتقا دهد و به درجه های بالاتر بیاورد.

سوگل نورمحمد: رزمایش گسترده و بزرگ «پیامبر اعظم(ص) 9»از6 تا  13 اسفند توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پهنه آب‌های خلیج فارس و تنگه استراتژیک هرمزبرگزار شد.سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این رزمایش با مشارکت نیروهای زمینی، دریایی و هوافضا  توانمندی‌های موشکی، دریایی و همچنین تاکتیک‌های رزم زمینی را به نمایش گذاشت.

 باتوجه به انعکاس گسترده این رزمایش در رسانه های انگلیسی زبان باید، دید که این مانور چه مقدار توانسته موقعیت دفاعی ایران را در میان کشور های خلیج فارس و در مقابل غربی ها نشان دهد، در این زمینه خبرآنلاین با جعفرقناد باشی کارشناس مسائل خاورمیانه به گفت وگو پرداخته که مشروح آن را می خوانید.

اهداف رزمایش پیامبر اعظم 9 برای نظام جمهوری اسلامی ایران چه می تواند باشد؟

چندین اهداف در این رزمایش دنبال شده است، این گونه مانور ها  همواره یک عملیات چند منظوره حساب می شوند. این رزمایش با توجه به شرایط زمانی و شرایطی که سپاه در آن قرار دارد در مجموع دستاورد هایی که داشته اهداف زیادی را دنبال کرد.هر رزمایش مانند این مانور،کوشش ها و تمرین های  نیروهای نظامی می باشد که آموزه های خود را در عرصه عمل به آزمون بگذارند تا نیروها مهارت های لازم را کسب کنند.  هدف دوم آزمایش یک سری سلاح های جدید، که بسیار قابل ملاحظه بود. از جمله موشک های کروز،موشک های زمین به هوا  و ... رابه کار گرفتند ،هر کدام از این ها ضرورت داشت که در عرصه عملیات و رزمایش آزمایش شوند، تا آنها بتوانند توانمندی های موشک هارا آزمایش کنند. البته از همه سلاح ها مهمتر، موشک های کروز بود که مسافت 270 کیلومتر برد داشت که به هدف اصابت کرد. همچنین  ازدیگر موشک هایی رونمایی شدکه از زیر دریا شلیک می شدند، که هنوز نه نام آنها اعلام شده و نه محل آزمایش. سومین هدف ،یادگیری و تمرین انسجام در بین نیروهای هوایی،دریایی و زمینی بود چرا که در هر عملیاتی در زمین و هوا و دریا نیروها باید با هم در ارتباط باشند تا از نظر اطلاعاتی همه عملیات ها با هم انجام شود .

برگزاری این گونه رزمایش ها چه دستاورد هایی را برای کشور دارد؟

مسئله مهمی که در هر رزمایشی دنبال می شود نمایش قدرت است . رزمایش پیامبر اعظم 9 در واقع یک نمایش تازه ای از قدرت جمهوری اسلامی ایران در دریا بود. نمایش بسیار مهمی که  توانست چندین مرتبه درجه نیروهای مسلح و نظامی ما را ارتقا دهد و به درجه های بالاتر بیاورد.  با توجه به این قابلیت هایی که دراین صحنه از خود نشان دادند، یعنی توانستند در دقایق کوتاه صدها موشک از یک نقطه شلیک کنند وبا به کارگیری قایق های پرشتاب در این رزمایش ،به جرات می توانم بگویم چنین قدرت نظامی در دنیا نمی توان یافت. در شرایط حاظر این مانوریکی از سلسله مانور های پیامبر اعظم بود و با توجه به اینکه در دوره ای که ما در تحریم های شدید و تحرکات عربستان به سر می بریم و با وجود همه این بحث ها مانور یک معنای خاصی پیدا کرد. اینکه اقتدارایران و توانمندی هایمان را در دفاع از کشور و ایجاد موانع بر سر راه دشمنان تثبیت کرد. این توانایی ها می تواند ضامن خیلی ازاقدامات ما در صحنه های سیاسی و اقتصادی باشد، ما نمایش دادیم که همانطور که آنها مانع راهبرد های اقتصادی ما می شوند ما هم می توانیم و چنین توانمندی هایی را دارا هستیم .مقامات نظامی ماو رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که این مانور پیام صلح را در بر داشت و اگر هم زمانی نیروهای بیگانه از خلیج فارس بیرون بروند قدرت ایران هست که بتواند آن را حفظ کند و ضرورتی ندارد که نیروهای بیگانه در حوزه خلیج فارس حضور داشته باشند. با وجود چنین اقتداری در منطقه حضور بیگانگان بسیار بی فایده می باشد و یک مزاحمتی برای منطقه محسوب می شوند.

با توجه به بازتاب گسترده رسانه ای این رزمایش عکس العمل غربی ها چگونه بوده است؟

متاسفانه غربی های یک صف بندی را در منطقه به وجود آورده اند تاعربستان را در مقابل ایران قرار بدهند و یا باعث رقیب تراشی هایی در منطقه شوند،که هر حرکت نظامی یک معنای خاصی را بدهد ولیکن ما در مقابل کشور های اسلامی همواره در طی این 30 سال ثابت کرده ایم که هیچ گاه خصومت و تحرکات نظامی با آنها نداریم .ما درزمانی که همین کشورهای عربی  خلیج فارس میلیاردها به صدام کمک کرده اند، در عرصه نظامی هرگز تهدید نظامی نسبت به آنها نداشته ایم. این کارنامه و عملکرد روشن گذشته ما می تواند آینده را هم نشان دهد و لذا آن چیزی که خصومت و تصویر بد ایران را در مقابل کشور های عربی نشان می دهد خواست غربی ها می باشد.اما در این بین همواره آمریکایی ها نگرانند. هر توانمندی ما یعنی نوعی بازدارندگی در برابر آنها. البته گفته شده که آمریکایی ها بعد از دیدن این رزمایش احساس کردند که استراتژی دریایی شان و نیروی زمین شان را باید کلی تغییر اساسی دهند برای اینکه بر آسیب پذیری  ناوهایشان پی بردند. آمریکایی ها همواره سعی می کردند خود را نماد برترین قدرت در جهان نشان بدهند.اما با وجود این رزمایش،َنشان داده شد که بسیار آسیب پذیر اند و می شود با شیوه ها و جنگ های نا متقارن ناوهای آمریکایی را آسیب زد. لذا در شرایط حاضر غربی های از دو چیز نگرانند، یک این که آنها کارایی و استراتژی و راهبرد ای را که در نیروهای دریایی و زمینی شان داشتند از کار افتاده ودیگر کارآمد نیست .دوما هر نوع قدرت بازدارندگی که برایشان ایجاد می شود آن را مانعی برای خود می داند. باتوجه به اقتداری که در نیروی نظامی دارا هستیم،تهدید ایران از سوی آمریکا و اسرائیل تبدیل به یک خبر مضحکی برای رسانه های جهان شده است.

29215

 

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 403144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =