۱۲ نفر
۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۷

جام جم آنلاین نوشت:

ماءالشعیر از ترکیب آب، مالت (جوانه جو)، رازک، شکر، گاز دی‌اکسیدکربن و برخی مواد طعم‌دهنده تهیه می‌شود. امتیاز ماء‌الشعیر نسبت به نوشابه این است که ماده اصلی و پایه آن عصاره مالت بوده که حاوی ویتامین‌های گروه B و پروتئین است.

  اما اگر تولیدکنندگان غیرمتعهد، این نوشیدنی را به جای جو یا مالت با اسانس آبجو همراه شکر و آب تهیه کنند هیچ نوع خاصیتی نداشته و حتی به اندازه نوشابه یا بیشتر از آن زیان‌آور است. حال چرا می‌گوییم زیانبارتر، زیرا ماء‌الشعیری که با اسانس تهیه می‌شود بدون شک مزه‌ای مصنوعی و آبکی دارد و به همین دلیل برای مخفی کردن این طعم نامطلوب از دوز بالای مواد طعم‌دهنده‌ای چون هلو، آلبالو، لیمو و ... به همراه میزان بیشتر شکر استفاده می‌شود که این امر به بالا رفتن کالری دریافتی و دوز شیمیایی محصول و در نهایت مشکلات ناشی از آن منجر می‌شود.

متاسفانه شناسایی محصولاتی که با اسانس تولید می‌شود تنها با آنالیز و آزمایش میسر است و مصرف‌کننده نمی‌تواند پی به وجود آن ببرد.

این را هم بدانید که شکر ماء‌الشعیرهای طعم‌دار در مقایسه با انواع ساده و تلخ آن بیشتر است و می‌توان گفت ماءالشعیر و نوشابه از نظر مقدار کالری و انرژی، تفاوت چندانی با هم ندارند و مازاد انرژی دریافتی در بدن به صورت بافت چربی ذخیره می‌شود.

تلخی نشان‌دهنده مرغوبیت نیست

گاهی برخی افراد رنگ تیره و تلخی زیاد ماء‌الشعیر را دلیل بر استفاده بیشتر از عصاره مالت یا جو دانسته و بر این باورند که این نوشیدنی خالص‌تر بوده و مرغوبیت بیشتری دارد و گاهی هم تلخی زیاد را دلیل بر میزان بالای الکل ماء‌الشعیر می‌دانند اما باید بدانید شدت طعم تلخ ماء‌الشعیر اغلب به دلیل رازک و نوع جو و مالتی است که به آن می‌افزایند و درجه رنگ ماءالشعیر نسبت به شرایط متفاوت تولید و فرمول آن می‌تواند متنوع یعنی تیره یا روشن باشد.

معمولا میزان الکل در ماءالشعیرهای تولید داخل و انواع وارداتی صفر است و تلخی این نوشیدنی به الکل ربطی ندارد. معمولا گاز ماء‌الشعیر از نوع دی‌اکسیدکربن و مشابه نوشابه است و می‌تواند میزان جذب کلسیم را پایین آورد.

با توجه به اینکه درباره تأثیرات مفید ماء‌الشعیر از جمله زیاد کردن شیر مادران شیرده و کمک به دفع سنگ‌کلیه تبلیغات زیادی می‌شود، این نوشیدنی رقیب نوشابه شده و مقبولیت زیادی پیدا کرده است اما باید بدانید در هر شرایطی مصرف آب و آبمیوه طبیعی ارجحیت دارد و سپس دوغ و کفیر به دلیل میزان بالای پروتئین و در نهایت ماء‌الشعیر به دلیل ویتامین‌های گروه B اولویت‌بندی می‌شود.

این نکته مهم را هم به خاطر بسپارید که مبتلایان به بیماری نقرس و اسید اوریک بالا در مصرف ماءالشعیر افراط نکنند، چون می‌تواند موجب تشدید و عود بیماری شود.

 

1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 371275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    744 4
    اگه لطف کنین و فقط بگین چه چیزی تو این کشور سالم و واقعیه ممنون میشم
    • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      469 8
      مرگ موش تنها چیزیه که کارش رو درست انجام می ده، چاره ای نداریم جز خوردن مرگ موش
    • حسن A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      220 7
      یکی یکی بگم یا همشو یجا؟؟ کلا ما همیشه خوب و سالمیم تو ایران بقیه بد هستن :
    • بی نام A1 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      97 2
      بینام دوم خبر نداری موشها الان گربه میخورن اگه مرگ موش واقعی داشتیم که وضع این نبود
    • بی نام A1 ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      61 4
      کاری ندارم که الکل داره یا نه اما از وقتی روغن پالم مطرح شد طعم ماالشعیر ها مخصوصن گندم 180 درجه تغییر کرد
    • بی نام A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      33 8
      اگه چیزی بود که می گفتند
    • بی نام A1 ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      34 1
      نمی دونم چی سالمه ولی به عنوان یک متخصص تغذیه دام می دونم گوشتی که مصرف می کنیم بسیار سرطانزا است چرا؟ به علت مصرف بی رویه آنتی بیوتیک مصرف آنتی اکسیدان های مصنوعی مصرف ضد انگل ها و .. که دوره منع مصرف رعایت نمی شه بنده معتقدم تا زمانی که پول به عنوان ارزش در جامعه حساب بشه هیچ چیز سالم نیست
    • بی نام A1 ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      2 2
      داره ميگه هيچي
  • مازنی IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    159 2
    کسی که صحبت از صفر می کنه یا راجع به ماء شعیر چیزی نمی دونه یا با مفهوم صف آشنایی نداره, این محصول که خوبه تقریباً در هیچ غذایی درصد الکل صفر نیست, می شه گفت بسیار کم ه که البتّه در مورد ماء شعیر و غالب نوشیدنی ها حتّی نوشابه و آبمیوه این درصد قابل اندازه گیری ه
    • بی نام A1 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      50 1
      دقیقا. این محصولات مگر اینکه پاستوریزه شده باشند تا هیچ باکتری مفیدی در آنها نمانده باشد در غیر این صورت حاصل فعالیت میکروارگانیسم های مفید فعال در آنها همیشه مقداری الکل است که البته اندک است
    • بی نام A1 ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      52 1
      بله برنج هم الکل دارد. ولی فکر نمی کنم الکل هیچ کدام به نیم درصد هم برسد. خیلی خیلی ناچیز است.
    • بی نام EU ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      17 1
      ماءالشعیر در ایران از ترکیب آب، ، شکر، گاز دی‌اکسیدکربن و برخی مواد طعم‌دهنده تهیه می‌شود.....خبری از مالت جوانه جو و هر چیز معمول که در سراسر دنبا وچود داره نیست....برای تلخیش خدا میدونه چه کار میکنند...
    • بی نام A1 ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      27 0
      موز هم الکل داره
    • بی نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      14 1
      کسی میدونه معنای لغوی ما الشعیر چیه که از این لغت عربی استفاده میشه؟
  • بی نام IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    238 3
    من كه نخورده مستم
  • بی نام US ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    151 2
    تیتر چه ربطی به مطلب داشت؟
    • بی نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      22 1
      معمولا میزان الکل در ماءالشعیرهای تولید داخل و انواع وارداتی صفر است البته راست ودروغش را نميدونم
  • بی نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    77 0
    یاد موضوعی افتادم که بی ارتباط نیست. کسی آمده بود آمپول بزنه و می گفت محل تزریق را الکل نزن، اشکال شرعی داره. بهش گفتم اینجا هم اشکال علمی داره و اگه محل تزریق آبسه ایجاد بشه نظام پزشکی پدرم رو درمیاره. برو یه جای دیگه آمپول بزن.
  • امیر IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    68 0
    دیر گفتین من مست شدم
  • بی نام RO ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    47 0
    من به این نتیجه رسیدم که تو این کشور اگر مواد غذایی جلوی چشمت درست شد اعتماد کن وگرنه شک نکن که کلکی تو کاره
  • بی نام A1 ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    40 1
    ماشعیر بدون الکل هم مگه داریم؟
  • علی ابهر IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    18 1
    به نظرمن این محصول به دردزدن به لاستیک میخوره،چون لاستیک ماشین رو شفاف میکنهنه چیز دیگه.......
  • بی نام A1 ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    52 1
    آبجوهای بدون الکل مارک های معروف دنیا مثل فرانتسیسکانر کاملا متفاوت از ماالشعیرهای ایران هستند. شکر ندارند و گازشان هم اصلا مثل گاز نوشابه نیست. تنها نوشیدنی هم هست که انسان با خوردن آن احساس سیری می کند. اما ماالشعیرهای ایران مزه شربت سرفه می دهند. هیچ شباهتی هم به آبجو ندارند. در ضمن به آنها که فکر می کنند ماالشعیر تلخ الکل دارد باید بگویم الکل بیشتر تند و سوزاننده است تا تلخ محض اطلاع تا در سفرهایشان یک وقت اگر اشتباها خوردند بفهمند آن چیست
    • بی نام IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      40 6
      اطلاعاتت کامله ماشالا
  • alireza A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    30 0
    دوستان از تولید داخلی و هر آنچه بهمون جای اصل غالب می شه حمایت کنید لطفاً : شیر سالم داریم ، کره گیاهی سالم ، سوسیس و کالباس مرغوب ، روغن های خوارکی مرغوب که صنعتی نیستند اصلاً آبمیوه های صد درصد طبیعی و خالص آبلیمو صددرصد خالص مهمتر از همه برنج هندی که اصلا سمی نیست آرد مرغوب داریم واسه نانوایی ها عسل اصل شیرکاکائو غلیظ که اصلا نشاسته نداره و کلی چیزای دیگه ...................
  • بی نام IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    29 0
    اب هم که گفتن اب معدنی سرطان زاست اب میوه ها هم که نیازی به نظر ندارن همه طبیعی
  • علی A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    60 0
    من فکر کنم همین سیگار رو بکشم ضرر کمتری داشته باشه تا لبنیات ، ماء الشعیر، بستنی، تن ماهی ، کنسرو، نون ، گوشت مرغ، پفک و چیپس ، بیسکوییت، برنج و... اصلا فکر میکنم اداره استاندارد یه جور سازمانه که کارش مطمئن شدن از فروش بالای محصولات و تضمین به خود مردم داده شدن اونها هست. داداش میگم یه کاری کنین دیگه این محصولاتی که مشکل دارن رو نگین بگین کدوما رو میشه استفاده کرد.
    • سهیل IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      32 0
      از قدیم گفتن سلامتیه سیگاری که صادقانه روش نوشته سرطان زا نه آبمیوه ای که خالی بندی روش نوشته صد در صد طبیعی
  • بی نام A1 ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    11 0
    اینا مهم نیست مهم اینه اگه کسی شجاعت کنه و اسم شرکت های متخلف رو ببره در حق ملت بزرگی کرده. مثل اون لبنیات پالم دار معلوم نشد چه شرکت هایی بودن چون میدونن اون شرکت ها کمرشون میشکنه
  • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    3 0
    برای جلوگیری ازفعالیت باکتریهای داخل مالشعیر مواد نگهدارنده زیاد استفاده می شود.
  • ش ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    17 0
    كلا روزه بگيريم طول سال بهتر نيس؟
  • بی نام IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    4 0
    اصولا مایع الشعیر استاندارد برای اینکه خوراکی برای انسان باشد و مدتی ماندگار باید درصدی الکل حتما داشته باشد که مقداری از این الکل در خود جو و سبوس آنست و مقداری هم باید پس ازتخمیر جو به آن اضافه شود و در غیر اینصور ماء الشعیر نوعی قارچ سمی میزند که اگر ملتفت نباشید کشنده است درست مثل مرگ موش
  • سها A1 ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    10 1
    همه چیزمان شبیه همه چیزمان است.
  • گمنام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    7 0
    هر دم از این باغ بری میرسد....
  • بی نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    2 9
    نقرس؟ یعنی همون قند دیگه
  • مهرداد US ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    16 0
    وقتی یک قوطی ماالشعیر آلمانی یا هلندی داخل لیوان میریزید با یک لیوان وطنی مقایسه کنید هم از نظر طعم و هم از نظر کف موجود خوتان متوجه میشوید کدام بهتر است... در ضمن در ساخت کالباس و سوسیس هم از پالم استفاده میشود.. یه وقت شک میکنیم که اداره استاندارد هم از سهامداران نباشد..
    • بی نام A1 ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
      21 7
      من از بچه های آلمانی که نحوه ی تولید آبجو بی الکل رو که پرسیدم متوجه شدم کلا با ما الشعیر فرق داره. آبجو بدون الکل آلمانی همون آبجو الکل داره که با سانتریفیوژ درصد الکل رو کم میکنن و از نظر اسلام نجسه چون تغییر ماهیت نداده مثل سرکه. اما ماالشعیر باید تنها آب جو خیس خورده باشه که حالا گاز هم واسه کفدار کردنش بهش اضافه میکنن و اصلا الکل نداره. به نظر من نویسنده اطلاعاتش کم بوده. تحقیق بیشتر لازم داشته.
  • بی نام A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۳۱
    5 2
    معمولا میزان الکل در ماءالشعیرهای تولید داخل و انواع وارداتی صفر است ممنون که اشاره ریزی کردید