باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: کاهش نرخ سود بانکی موجب شده تا صاحب خانه ها پول کمتر برای رهن دریافت و اجاره بهای بیشتری را مطالبه کنند.

فصل تابستان برای اجاره نشین ها به فصل نقل و انتقالات مسکن معروف شده و آمار میزان جابه جایی ها دربازار املاک کشور خود دلیلی بر این مدعاست.

براساس این گزارش بازار اجاره بها امسال با رنگ بوی متفاوتی در بین هوادارنش ظاهر شد چراکه با شروع نقل و انتقالات کاهش نرخ سود بانکی و تورم همزمان با هم اتفاق افتاد و از یک سو نگاه اجاره نشین ها به سمت تورمی که کمرش شکسته بود رفت تا دلشان خوش باشد به این بهانه میزان اجاره بها رشد چندانی نخواهد داشت اما از سوی دیگر کاهش نرخ سود بانکی ورق را برگرداند و افزایش نامعقول اجاره ها را به دنبال داشت چراکه صاحب خانه ها تمایل به دریافت اجاره بیشتری در مقابل  ودیعه رهن داشتند.

قیمت ها فقط به بالا رفتن تورم واکنش نشان می دهند

گفتنی است افزایش قیمت اجاره بها طی سالهای گذشته از تورمی که در جامعه وجود دارد متاثر بوده و امسال خیلی ها با تک رقمی شدن تورم حداقل انتظار داشتند که اجاره بها ثابت باقی بماند، اما بازار اجاره مسکن در مقابل این تک رقمی شدن مقاومت کرد.

مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت بازار اجاره معتقد است که میزان افزایش اجاره ها در حد نرخ تورم است وکاهش سود بانکی تنها ممکن است تناسب بین میزان اجاره و ودیعه را تغییر دهد.

وی معتقد است که بازار اجاره روندی مطابق با سال‌های قبل دارد و امسال پیچیدگی بیشتری نسبت به سابق ندارد و هر ساله نرخ اجاره بها حدود نرخ تورم بالا می‌رود که امسال نیز همان طور بوده و اجاره بها حدود 10 درصد افزایش یافت.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز در همین راستا گفته بود که دغدغه ای نسبت به افزایش اجاره بها در کشور رصد نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه افزایش اجاره بها ناظر بر کاهش نرخ سود بانکی نیست، افزود: بنده قصد دفاع از سیاست های دولت را ندارم و با رصد آمار، وضعیت به نحوی است که شاید اجاره بها در شهرهای بزرگ تنها تا 10 درصد رشد کرده باشد.

حرکت خلاف جهت بازار

اما در این میان غلامرضا کیامهرکارشناس اقتصادی دراین خصوص نظر متفاوتی دارد؛ وی معتقد است کاهش نرخ سود بانکی سبب شده که اجاره مسکن افزایش یابد و قشر مستاجر جامعه دچار آسیب شوند.

این کارشناس مسکن در ادامه عنوان کرد: هم اکنون بدلیل کاهش نرخ سود بانکی سرمایه گذاری در بانک برای صاحبان سرمایه به صرفه نیست و ترجیح می دهند پولهایشان را در بخش مسکن سرمایه گذاری کنند و پول کمتر برای رهن دریافت می کنند اما اجاره بهای بیشتری را مطالبه می کنند.

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 561235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سیا A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    35 4
    متاسفاه بعد از 38 سال انقلاب ، سرمایدار و سرمایه داری حرف اول این کشور را میزند، مستصعف ، مستضعفتر شده است. فقط شکل و قیافه سرمایه داران عوض شده است و بدتر هم شده است.
  • بی نام A1 ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
    5 11
    علی رغم تلاشها و دلسوزیها و خون دل خوردن های حضرت اقا اما گاها وجود برخی مدیران نالایق باعث شده که برخی مواقع شکاف سرمایه داران و مستضعفین بیشتر بشه, اما چاره مشکل چنگ زدن و پناه بردن به ریسمان محکم ولایت فقیه میباشد و مطمعن باشین با اتصال به این ریسمان الهی بر هر مشکلی غلبه خواهیم کرد
  • فرهاد A1 ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    6 7
    نسبت به شش ماه قبل قیمت ساختمان حدوداً سی درصد کاهش داشته که این روند کاهش ادامه هم داره و اجاره بها هم اکثر مناطق ثابت بوده و تنها یک سری از مالکان ودیعه را به اجاره تبدیل کردند این رو کسی داره به شما میگه که خودش تو کار زمین و ساختمانه مواظب باشید فریب افراد طمعکار رو نخورید تو بازار خودرو هم کمپین نخریدن راه افتاد ولی یک سری افراد ساده لوح رفتند دوباره خریدند و الان هم یک مدل ازش افتاده هم باید بیمش رو تمدید کنن و نهایتا برای سرمایه گزاری ضرره مگه اینکه کسی بخواهد مصرف کننده باشد که اون هم در آینده شرایط خرید بهتر خواهد بود
    • بی نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
      6 4
      30 درصد کاهش خخخخخ احتمالا منظورت افزایش بوده.
  • شیرانی A1 ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۱
    3 0
    با این اوضاع کساد و پایین امدن قیمتهای زمین و خانه اجاره هم کم میشه