جشنواره‌ای که به صنعت نگاه هنری دارد / جشنواره‌های فیلم‌های صنعتی آغاز به کار کرد

دبیر جشنواره فیلم‌های صنعتی تاکید کرد این جشنواره مناسب‌ترین عرصه برای ارزیابی یکی از تاثیرگذارترین گروه آثار سینمایی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فیلم‌های صنعتی بخش مهمی از تاریخ سینمای مستند ایران را تشکیل می‌دهند و اهمیت فیلم‌های ساخته شده در این حوزه است که زمینه راه‌اندازی جشنواره فیلم‌های صنعتی را به وجود آورده است؛ جشنواره‌ای که سومین دوره آن امسال با دبیری مسعود نجفی برگزار می‌شود.

سومین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی«فردا»، امروز هفتم مرداد کار خود را آغاز می‌کند و برگزاری آن تا نهم مردادماه ادامه خواهد داشت. این جشنواره از سوی جهاد دانشگاهی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت معدن و تجارت و دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

نجفی در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در مورد این دوره از جشنواره گفت: «امسال سومین دوره جشنواره برگزار می‌شود. تغییر عمده این دور از جشنواره با دو دوره قبل اضافه شدن بحث فناوری است و فیلم‌هایی که به این حوزه می‌پردازد. همچنین امسال بخش عکس هم اضافه شده است. بخش عکس خیلی مورد استقبال قرار گرفته و 3000 فریم عکس به دبیرخانه رسید. بخش عکس شامل دو زیرمجموعه تک‌عکس و مجموعه است.»

دبیر جشنواره، در مورد تعداد آثار رسیده به دبیرخانه گفت: «امسال 409 اثر به دست ما رسید که عمده آثار مستند بود در نهایت 69 فیلم انتخاب شد و به جشنواره راه یافت.»

او با اشاره به اینکه هیات داوران کار ارزیابی خود را به پایان رسانده است: «هیات داوران هم فیلم‌ها را دیده‌اند و اکثر راضی بودند، دکتر پورحسین هم جزو هیات داوران هستند و کیفیت فیلم‌ها به گونه‌ای بود که پیشنهاد پخش آن‌ها را از تلویزیون دادند. همچنین در بخش پویانمایی بهرام عظیمی که داور است، چندان خوش‌بین نبود کاری در این حوزه ارائه شود، اما 30 کار به دبیرخانه رسید که در نهایت 15 فیلم مورد پذیرش قرار گرفت، 12 فیلم در بخش مسابقه و سه تا خارج از مسابقه.»

او یادآور شد:‌«در بخش داستانی بود که 27 فیلم رسید و در نهایت چهار فیلم مرتبط به دست آمد.»

نجفی در مورد معیارهایی که برای انتخاب فیلم‌ها در این جشنواره مدنظر قرار می‌گیرد، گفت: «معیار ما این است که فیلم‌ها صنعتی باشد و یا به بحث فناوری بپردازد. این جشنواره از معدود جشنواره‌های موضوعی است که موضوع آن مشخص است و تولیدات وسیع در سطح کشور دارد، اما این آثار پیش از برگزاری جشنواره صنعتی در جایگاهی درست مورد ارزیابی قرار نمی‌گرفتند، جشنواره‌های حقیقت و فیلم کوتاه فضای کافی برای این فیلم‌ها نداشتند، در این شرایط است که جشنواره فیلم‌های صنعتی موقعیتی مناسب برای ارزیابی این فیلم‌ها محسوب می‌شود.»

دبیر جشنواره با اشاره به اینکه شرایط فراهم شده برای جشنواره و برگزاری آن در تهران گفت: «خیلی تلاش کردیم جشنواره در شهری غیر از تهران برگزار شود، چون سال‌ها تجربه حضورم در جشنواره‌های مختلف ثابت کرده جشنواره‌های موضوعی در شهرهای دیگر با استقبال گسترده مخاطبان روبرو می‌شود. اما به هر حال شرایط برگزاری جشنواره در شهرستانی فراهم نشد و امسال شاهد برپایی جشنواره در تهران هستیم.»

او ادامه داد: «امیدوارم جشنواره در تهران با استقبال روبرو شود. همچنین سه کارگاه آموزشی خواهیم داشت که روز اول آقای رزاق‌کریمی کارگاه آموزشی خواهد داشت و روز سوم هم حمید فرخ‌نژاد کارگاه برگزار می‌کند.»

او همچنین یادآور شد امسال از کامران شیردل که جزو مطرح‌ترین فیلمسازانی است که مستندهای صنعتی ساخته در این جشنواره تقدیر می‌شود.

5858

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 440825

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلام IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
    0 0
    کاش سینما فیلم کوتاه و مستند و فیلمهای جشنواره های مختلف هم اکران میکرد. مثلا فیلمهای برترکوتاه با یک موضوع به اندزه یک فیلم سینمایی. بعضیاشون خیلی جالبن. کمک مالی هم میشد به صنعت سینما.