دنیای اقتصاد نوشت:

بررسی‌ها از آمار منتشر شده در دو گزارش، رتبه‌بندی مشاغل برتر در ایران و آمریکا را مشخص کرده است. بر اساس گزارش نخست که پایگاه خبری سی‌.ان‌.ان منتشر کرده است، لیست 100 شغل برتر آمریکا بر اساس عواملی مانند «میزان درآمد»، «رضایتمندی»، «فرصت‌های ترقی»، «استرس ناشی از کار» و «میزان دور کاری» رتبه‌بندی شده است. در کنار این گزارش سایت استخدامی ایران (ایران تلنت) نیز گزارشی از میزان «حقوق‌و‌دستمزد‌ها» در شغل‌های مختلف داخل ایران را منتشر کرده است که در آن به نکات قابل توجهی از جمله شغل‌های پردرآمد و تفاوت‌های دستمزد به لحاظ رده‌بندی سازمانی و میزان سابقه افراد در این مشاغل اشاره شده است. «دنیای اقتصاد» با مقایسه این دو گزارش بر اساس معیار درآمد 10 شغل اول هر دو کشور را بررسی کرده است. همچنین در بررسی‌های ایران به دلیل خلأ اطلاعاتی، گزارش‌ها بر اساس اطلاعات استخدامی رتبه‌بندی شده است.

در این گزارش ابتدا به بررسی شغل‌های برتر از نگاه «سی‌.ان‌.ان» می‌پردازیم:
 1- طراحی نرم‌افزار: همان‌طور که معمار، خانه‌ای را طراحی می‌کند. معمار نرم‌افزار هم نرم‌افزار را طراحی می‌کند و تیمی از مهندسان و توسعه‌دهندگان را هدایت می‌کند. وی مطمئن می‌شود که تمامی قطعات در کنار هم قرار می‌گیرند تا نرم‌افزار به‌طور کامل درست کار کند. با ورود فناوری جدید هر روز مسائل جدیدی به وجود می‌آید و هر روز را متفاوت از روز پیشین می‌سازد.
2- طراحی بازی‌های کامپیوتری : طراحی بازی‌های کامپیوتری همواره لذت‌بخش نیست و با مسائل فنی مختلفی روبه‌رو هستند. مانند کارگردانان، طراحان بازی مسوول خلاقیت‌های بصری بازی‌ها هستند و تیمی از طراحان و هنرمندان را برای درک این ویژگی‌های بصری هدایت می‌کنند. این صنعت نسبتا جدید و در نوع خود بدیع است.
3- واسطه‌گری منابع نفتی: در زمان رشد قیمت نفت و گاز، خریداران منابع برای مذاکرات نفت و گاز بین شرکت‌ها و صاحبان منابع دست به کار می‌شوند. آنان در اطراف شهر در جست‌وجوی کسانی هستند که حق منابع‌شان را بخرند و به شرکت‌های نفتی واگذار کنند. با وجود نوسانات قیمت نفت، نااطمینانی در پیش‌بینی بلندمدت برای صنعت نفت و نبود چشم‌انداز شغلی، اما همچنان این شغل پر طرفدار باقی مانده است.
4- مشاوره ثبت اختراع: مشاوران ثبت اختراع در جست‌وجوی اختراعات جدید هستند و تصمیم می‌گیرند که آیا این اختراع را ثبت کنند یا خیر. همچنین به پرونده‌های متقاضی‌های ثبت اختراع رسیدگی می‌کنند و مخترعان را به اداره ثبت اختراع در آمریکا معرفی می‌کنند. از مزایای این شغل مرتبط بودن با اختراع و ارائه ایده‌های ناب است.
5- مدیریت بیمارستان:مدیران بیمارستان با بخش‌های متفاوت و کارکنان همکاری می‌کنند. آنان با پزشک متخصص، بیماران و کارکنان محیطی آرام ایجاد می‌کنند و هر روز با چالشی جدید روبه‌رو هستند.
6- مدیریت بهبود روش‌ها: مدیران بهبود روش‌ها اهدافی را شناسایی می‌کنند که سازمان را کارآتر می‌سازد و به کارمندان نحوه رسیدن به این اهداف را شرح می‌دهند. بهبود روش‌ها به‌عنوان موثرترین راه برای بهبود بازده و بهبود کیفیت در شرکت‌ها شناخته شده ‌است. راه‌حلی که این مدیران برای بهبود شرکت ارائه می‌دهند معمولا بسیار کار سازهستند.
7-پرستاری کلینیک: این پرستاران ارتباط نزدیکی با کارکنان و بیمارانی که بیشتر در معرض خطر هستند، دارند این افراد غالبا در بیمارستان کار می‌کنند، پروتکل‌های جاری را ارزشیابی می‌کنند و سیاست‌های جدید را اجرا می‌کنند. این پرستاران روی بهبود مراقبت از مریض تمرکز می‌کنند و در بعضی زمینه‌ها مثل تومور شناسی و مدیریت درد تخصص کسب می‌کنند. آنچه در این شغل جالب است کشف و تحقیق روی بهترین روش‌های درمانی است.
8- توسعه پایگاه داده‌ها:این افراد با ارزیابی و طبقه‌بندی داده‌های مشترکان یک پایگاه داده می‌توانند از این بانک‌های اطلاعاتی در راستای هدف شرکت استفاده بهینه کنند. با فناوری که در حال تغییر است فرصت‌های بسیاری برای یادگیری موضوعات جدید وجود دارد.
9- تحلیلگری امنیت اطلاعات:  اطلاعات شخصی ما از پست الکترونیکی گرفته تا آنچه در سایت «فضای ابری» می‌گذاریم در دسترس همه می‌تواند قرار بگیرد و تحلیلگر امنیت اطلاعات از وقوع چنین حادثه‌ای جلوگیری می‌کند. همچنین اطلاعات را در دسترس افرادی که نیاز دارند، قرار می‌دهد و از آنهایی که از این اطلاعات سوء‌استفاده می‌کنند دور نگه می‌دارد. وقتی صحبت از حریم شخصی است همواره مشکل امنیتی وجود دارد؛ بنابراین بسیاری از شرکت‌ها در جست‌وجوی امنیت اطلاعات خود هستند.
10- مربیگری یوگا: شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد، اما مربی یوگا درس روح و بدن می‌دهد و برای هر کلاس برنامه‌ریزی می‌کند. برای مربیان یوگا بهترین بخش شغل تغییر روح و بدن افراد است. شایان ذکر است که این مبلغ برای مربیان تمام وقت و دارای مدرک دانشگاهی است.  به‌منظور مقایسه برترین مشاغل در آمریکا با مشاغل جذاب به لحاظ دستمزد در اقتصاد ایران می‌توان به گزارش سراسری حقوق و دستمزد کشور از سوی سایت استخدامی ایران اشاره کرد. این نتایج محصول ارزیابی دستمزد ماهانه 29 هزار نفر از جامعه متخصصان کشور است و طبق این آمار، بین حداقل و حداکثر دریافتی افراد در هر رده سازمانی تفاوت 200 درصدی قابل مشاهده است خالص دریافتی در هر گروه شغلی، برای سه رده کارشناس، سرپرست و مدیر و در هر رده شغلی، میزان دریافتی افراد به تفکیک سابقه کار مشخص شده است. اطلاعات ارائه شده، متوسط دریافتی در جامعه و همچنین بازه رایج آن را نشان می‌دهد. به‌عنوان مثال در سال 92 یک مدیر مالی در تهران با سابقه کاری بین 7 تا 15 سال، ماهانه به‌طور متوسط 30 میلیون ریال دریافتی داشته که این مبلغ در موارد مختلف بین 15تا 53 میلیون ریال متغیر بوده است. نتایج این گزارش نشان می‌دهد که دریافتی افراد برای یک سمت مشابه در شرکت‌های مختلف تفاوت‌های چشمگیری دارد به گونه‌ای که کارشناسان در شرکت‌های حسابداری و حمل‌ونقل کمترین دریافتی و در بانک‌ها و شرکت‌های نفت و گاز بیشترین دریافتی را دارند. در حاشیه این گزارش، متغیرهای اثرگذار بر سطح درآمد افراد نیز بررسی شده است؛ درحالی‌که سابقه کار و رده سازمانی دو شاخص اصلی و تعیین‌کننده سطح حقوق در شرکت‌ها محسوب می‌شوند. آمارها نشان می‌دهد که عوامل دیگری نظیر نوع شرکت، سطح تحصیلات و نوع دانشگاه نیز بر دریافتی افراد تاثیرگذار بوده‌اند؛ درحالی‌که اختلاف دریافتی کارشناس تحقیق و توسعه با مدرک فوق لیسانس و لیسانس حدود 33 درصد است ودر مشاغل کارشناسی فروش و مدیریت کنترل پروژه تفاوت ناچیزی بین دستمزد فوق و لیسانس وجود دارد.  این ارزیابی نشان می‌دهدکه تاثیر سابقه کاری در بین مهندسان عمران و معماری و همچنین مهندسان نفت و پتروشیمی در درآمد بیشتر از سایر مشاغل است و تفاوت دامنه در آمد در رده کارشناسی بین متخصصان فروش، بازاریابی و تحقیقات بازار بیش از سایر مشاغل است. با توجه به علاقه‌مندی‌های داوطلبان کنکور به برخی رشته‌های خاص می‌توان ملاحظه کرد که با وجود مهندسی برق و مهندسی عمران که در میان دانش آموزان جایگاه نخست را در انتخاب رشته دانشگاهی دارد، در این رده‌بندی جزو مشاغل پر در آمد محسوب نمی‌شود و از طرف دیگر در حالی که مهندسی نفت جزو درآمدزا‌ترین مشاغل است، اما جزو اولین علاقه‌مندی‌های داوطلبان نیست.  اکنون یکی از مهم‌ترین مسائل در انتخاب مشاغل چشم‌انداز آینده کاری است. وب‌سایت کانادین بیزنس میزان تقاضای مشاغل در کانادا را تا سال 2020 پیش‌بینی می‌کند. دراین پیش‌بینی برآورد شده است که نیاز به وکلا، مهندسان نفت و متخصصان مالی و حسابداری روند افزایشی خواهد داشت و از طرف دیگر تقاضا برای مهندس معماری، مهندس هوافضا و زمین‌شناس کاهش می‌یابد.

.

 

17302

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 402718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 42
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی RO ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    تو ایران دلال بیشترین درامد رو داره بعدش هم دکتر
    • سعید A1 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
      23 40
      بین ۱۰۰ تا دکتر یکی این درامد رو داره. از اون ۹۹تای دیگه فقط ۹ تاشون میتونن خرج عادی زندگیشونو در بیارن. ۹۰ تای دیگه اجاره خونشونو هم ندارن بدن. این که مردم فکر میکنن پزشکی شغل پردرآمد بی دردسریه تقصیر رسانه هاست. این طرز تفکر خطرناکه. الان پزشکی پرشده از افراد بیسوادی که با همین طرز تفکر تشریف آوردن پزشکی تا نونشون بیفته تو روغن. تازه فهمیدن این چیزا توهمه و این درآمدها مال یه عده معدوده که البته بیشترشون هم حقشونه. سختترین راه پول در آوردن تو ایران درس خوندنه. خصوصا پزشکی.
    • بی نام IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
      65 1
      اگه دقت کنیم می بینیم که تو آمریکا کارهایی که وظیفه تولید و نوآوری و طراحی رو دارن در رتبه های بالاتر هستن. اما ایران برعکس کسی که کمتر زحمت میکشه حقوقش بالاتره. تفاوت کشوزهای صنعتی با ما رو راحت میشه از اینجا فهمید. تو آمریکا و کانادا کار کردن و مفید بودن و تولید کردن حرف اول رو میزنه نه مدیر بودن و دستور دادن.مدیرهای ایرانی مدیر بودن رو فقط تو دستور دادن و... میدونن
    • سارا IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
      15 85
      من ماهی 4 میلیون تومن درآمد دارم. با اینکه 24 سالمه و مجرد هستم آخر ماه هیچی برام نمیمونه.
    • بی نام IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
      39 3
      از فوتبالیست‌ها غافل نشین :
  • بی نام A1 ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    44 13
    خنده داره من مهندس نفتم با 9 سال سابقه با حق شیفت و اضافه کاری و کار در جنوب 3 تومن میگیرم اونوقت دوستم توی اداره ثبت با همین سابقه ویه رشته علوم انسانی 3.5 میگیره.
    • بی نام FI ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
      14 7
      عرضش بوده برادر رشته انسانی اگر سخت تر از ریاضی نباشه آسون ترم نیست جنابعالی هم اگر عرضه داشتی الان وضعت این نبود
  • بی نام A1 ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    44 1
    اختلاف درامد ها را نمی بینند ولی قیمت بنزین وسایر را با امریکا مقایسه می کنند
  • 141414141414 IR ۰۴:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    21 87
    اين آمار اشتباست بازيها مقام اول تا دهم را دارند
  • بی نام IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    59 9
    توی ایران پزشکان فقط چند 10 میلیون تومان در ماه کارانه دارند.بعلاوه حقوق مقیمی شب 1 میلیون تومان در بیمارستان ها on call .حال اینها رو بزارید در کنار یک نیروی شرکتی که در ماه 700 هزار تومان حقوق می گیرد. هنوز هم وزیر بهداشت فعلی می فرمایند باید دریافتی این پزشکان رو افزایش داد تا زیرمیزی نگیرند.یعنی عملا زیر میزی رو تبدیل کردند به رو میزی. آقای وزیر بهداشت.کاش اولویت هایت رو تغییر می دادی و قبل از اینکه دریافتی پزشکان رو 300 درصد در میانه سال افزایش بدی اول به فکر ساخت و تجهیز بیمارستان ها و خرید آمبولانس و حمایت از داروهای خاص می بودی و نه اینکه برای پر کردن جیب پزشکا، تعرفه ها رو 3 یا چند برابر کردی.
  • مهندس GB ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    16 3
    متخصيصين پزشكي دندانسازداروساز داروخانه اي دارو فروش بازاريها بساز بفروشها
  • علی IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    22 1
    میانگین درآمد طراح نرم افزار در آمریکا حدود 35 میلیون ، در ایران حدود 3 میلیون........................ کاش درآمد مدیران ارشد دولتی آمریکا رو هم مینوشتید...
    • بی نام A1 ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
      1 1
      توی امريکا هرچه در آمده بيشتر باشه خرج ومهاجرت هم خيلي خيلي بيشتر حداقل اجاره خونه توی يه جای متوسط به پايين خانه يه خوابه 1000 دلار با احتساب شارژ هست باقی مخارج هم پيش کش مگه چند نفر در امريکا بالای 5000 هزار دلار مستمر دستمزد ميگيره درضمن هرجا دنيا هر قدر پول بدی آ ش می خوری اونجا شغل تمام وقت هشت الی ده ساعت کاری واقعی هست يعنی ساعت ناهار ونماز وجک وخنده ممنوع فقط کار. کار،کار ايران از اين لحاظ بهتره اگر توی ايرانم افراد واقعا سخت کوش وخلاف باشن پيشرفت می کنند. ولی متاسفانه همه همش درحال مقايسه نامتعارف هستيم.
  • رضا A1 ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    21 1
    فوتبالیست ها ، مربیان فوتبال ، کمک مربیان فوتبال ، سوت زن های فوتبال ، این وریای فوتبال ، اون وریای فوتبال ، هنرپیشه ها و ... کجان پس
  • لامعی A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    23 2
    آمارشون اشتباست مدیر عاملای بانک و دکترین بیشترین دستمزدومیگیرن خیلی بیشتر از 10میلیون و کارگرا کمترین حقوق دارن حتی با مدرک لیسانس
  • حميد A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    15 2
    والله من خودم يه مدير مياني يه شركتم . با وضعيت زندگي پدرم كه يه كارگر بود مقايسه ميكنم ميبينم عين وضعيت ايشون دارم زندگي ميكنم . علتش رو هم فكر كنم نه به دليل ميزان حقوق ، بله بخاطر افت شديد ارزش پول ايرانه . همين الان يه افغاني كشور افغانستان 50 برابر پول ما ارزش داره . اين يعني چي ؟ مسئولين بفكر بالا بردن ارزش پول مملكت باشن لطفاً .
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    18 1
    در ایران شغلهایی پردرآمدند که اسم مشخصی ندارند و صرفن ازداخل منزل وبایکیا چندخط تلفن صورت میگیرند
  • شاهدوست A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    25 1
    ما ميتوانيم در مورد بالاترين رقم اختلاسها در ايران نظر دهيم نه دستمزد.
  • رایان A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    15 4
    دلال دکتر معاون اول و....
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    8 2
    جالبه. تو آمریکا مربی یوگا یعنی دهمین شغل تو رده بندی میانگین درآمد ماهیانش از بالاترین درآمد مدیرعاملی توی ایران یعنی اولین شغل تو رده بندی بیشتره اونم نه یکی دو میلیون، 25 میلیون بیشتره
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    11 1
    راجه به ب.ز و م.ر.ر چيزي نگفته بودن؟
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    7 2
    ما که مهاجرت کردیم
  • مهدی IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    4 5
    در ایران ما هم برخی نرم افزار ها بازار خوبی دارن .برخلاف آمریکا به جای مهندس طراح،مهندس ارتباطات بیشترین درآمد را دارد.مثلا نرم افزاری که شما نمی توانی به دو ملیون هم به فروش برسا نی را با شرکتها و سازمانهای عمدتا دولتی قرارداد می بندد طوریکه خودتان هم مبلغ قرارداد را نتوانی هضم کنی.البته پر واضح است که همه مبلغ مال شما نیست ولی درصدی از آن هم مکفیست. در این نوع تجارت اصلا لازم نیست برنامه بی نقصی بنویسید چون فرصت دارید در طول مدت پشتیبانی که خود درآمد جداگانه ای دارد اشکالات را برطرف کنیددر این بیزنس گاه پروژه های کوچک شما با روشهای مهندسی ارتباطات به پروژه های ملی تبدیل می شوند و..همه اینها مدیون عصر ارتباطات و مهندسین ارتباطات است که گاه بعنوان مدیرعامل شرکت از آنها یاد می شود
  • بی نام A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    5 3
    مطمنین در ایران میانگین درامد مهندسا و بقیه اینقدر است؟ فکر کنم نصف این مقدار هم نباشد
  • بی نام A1 ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    10 1
    آمار مربوط به ایران کاملا اشتباه هست هم در نوع مشاغل و هم در میزان درآمد ماهانه
  • حامد A1 ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    23 1
    تو ایران اختلاس اول هستش
  • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    13 2
    وقتی یک پزشک درامد بالای. ۱۰میلیون در ماه دارد و در لیست نیست یعنی امار ارایه شده کاملا غلط است از طرفی قیاس در امد ایران با امریکا باز هم اشتباه است چرا که شغل های نامبرده امریکا اکثرا در بخش خصوصی قرار دارند اما شغل های نانبرده ایرانی امثرا در بخش دولتی هستند
  • محم IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    5 3
    با سلام من كارمند با حقوق يك ميليون بالاترين حقوق را دارم حتي از برادران نماينده هم بيشتر ميگيرم اگر باور نداري باور كنيد
  • بی نام A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    7 1
    راننده بانک مکزی و شمع فروشی رو هم اضافه کنین
  • ابراهیم IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    16 0
    تو ایران بهترین شغل خریدن یک جنساز هر نوع و صنف و فرو ختن آن به ده برابر قیمت خرید دلالی و کلاهبرداری است...پیش نیازهاشم رانت و پارتیه..درس و تخصص هم باد هواست باید گذاشت در کوزه...
  • amir RO ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    21 4
    دکترای متخصص که خون مردمو میگیرن و نماینده های مجلس بیشترین درامدو دارن
  • هادی A1 ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    11 0
    دلال ها رو از قلم انداختی.
  • احسان A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    27 2
    اختلاس کنندگان، وام کلان گیرندگان، قاچاقچیان مواد، قاچاقچیان کالا، واردکنندگان کالارانت گیران، دلالان ،بساز بنداز،پزشکان، مدیران دولتی، نماینده مجلس قضات
  • مصطفی IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    4 2
    جااااااااااااااااااان پرستار کیلینیک جان چقدر میگیره تو امریکا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    6 1
    هر پزشکی تو ایران به صورت متوسط 4 تا 5 میلیون دریافت میکنه. نمی دونم هدف این خبرگزاری چیه با این امارو ارقام. هرچند که میدونم این نظر رو پخش نمیکند فقط جهت اطلاع مدیر خبرگزاری بود....
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    5 1
    فوتبالیستها بین 40 تا 100 میلیون در ماه درآمد دارند
  • هادي A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    4 2
    لينك زير از سايت معتبر فوربس نشون ميده در ميانگين درامد شغلي آمريكا همه پزشكان رده هاي اول تا هشتم را پر كرده اند و بعد از آن تازه رييس شركت هاي الكترونيكي قرار ميگيرد. اما تو ايران متاسفانه دلالي و كارهاي آزاد خيلي درامدهاي هنگفتي داره و پزشكان هم در ايران درامد اصليشون رو دارن از بساز بفروش و دلالي درميارن نه از پزشكي http://www.forbes.com/pictures/efkk45hlhe/thebestpayingjobsinamerica/
  • فرنوش ES ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    11 2
    تو ایران اول وزرا بعد دکترهای متخصص
  • شهروند A1 ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    13 1
    جراحان و فوتبالیستها و نمایندگان و شورای شهر ها و دلالان و بازاریها بیشترین درامد رو دارند
  • ریما IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
    21 1
    اگه بخواییم به طورکلی بگیم در ایران درآمد یه رابطه عکس با میزان تحصیلات، تخصص، تعهد و زحمتکشی افراد داره...خبررررررررررررررررررررجان این یکی رو بزار لطفا
  • بی نام A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
    0 0
    اگه كسي شركت بزنه درامدش خوبه
  • بی نام A1 ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
    0 0
    مردم حق دارم خب