دعوت زنگنه برای بازی برد-برد در پروژه های صنعت نفت ایران/ قراردادهای جدید نفتی رونمایی شد

وزیر نفت معتقد است با توجه به شرایط منطقه ای، قراردادهای جدید نفتی می تواند منافع دوطرف یعنی ایران و شرکت های طرف قرارداد را تامین کند.

سالن اجلاس سران يكبار ديگر ميزبان رويداد بين المللي ديگري در حوزه نفت و گاز است؛ بيژن نامدار زنگنه، وزير نفت كه اين روزها وزارتخانه متبوعش محل رفت و آمد ديپلمات هاي اقتصادي است، در مراسم رونمايي از قراردادهاي جديد نفتي خواستار حضور شركت هاي داخلي و خارجي در پروژه هاي نفت و گاز است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر چه زنگنه تاكيد دارد كه اين قراردادها كامل نيست، اما معتقد است با توجه به شرايط منطقه اي اين قراردادها مي تواند منافع دو طرف يعني ايران و شركت هاي طرف قرارداد را تامين كند؛ قراردادهايي كه به تعبير او برد - برد خواهند بود.
زنگنه بر ايجاد شركت هايي كه مهندسي مخازن مديريت پروژه و بهره برداري كلان مالي مشاركت داشته باشند، تاكيد دارد؛ شركت هايي كه به گفته او بهتر است بر بخش هاي بالادستي نفت متمركز شوند.
ظرفيت سالن اجلاس سران،در اولين روز رونمايي از قراردادهاي جديد نفتي تقريبا رو به تكميل است. زنگنه كه دومين سخنران اين كنفرانس است، اميدوار است در دوران پساتحريم صنعت نفت و گاز ايران با اين قراردادها فرصت هاي تازه اي براي كار با شركت هاي بين المللي پيدا خواهند كرد.

بیژن زنگنه صبح امروز در کنفرانس تهران که با هدف معرفی مدل جدید قراردادهای صنعت نفت (IPC) در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، اصول مهم برنامه های آتی وزارت نفت را تشریح کرد و گفت: گسترش اکتشاف، بالا بردن ظرفیت تولید نفت و گاز در کشور، افزایش مستمر ضریب بازیافت از مخازن، ارتقای فناوری های ملی و تقویت ظرفیت های ایرانی غیردولتی برای حضور در فعالیت های صنعت نفت، پنج اصل مهم حاکم بر برنامه های وزارت نفت خواهند بود.

وی ادامه داد: اکنون زمان مناسبی است که تحریم های ستمگرانه علیه ایران برداشته و یک بار دیگر ثابت شود. تحریمها علیه جریان نفت به ضرر مصرف کننده و تولید کننده است و نفت را نباید با نگرش سیاسی مورد تهدید و تحریم قرار داد.

وزیر نفت با بیان این که سه خانواده قراردادی از جمله امتیازی، مشارکت در تولید و قراردادهای خدمت بیشتر نداریم، خاطرنشان کرد: تجربه بیش از 10 قرارداد بین‌المللی در قالب بیع متقابل و بازخورد این قراردادها و نظرات شرکت‌های طرف قرارداد ما و کارشناسان بین المللی ما را بر آن داشت که مدل قراردادی طراحی کنیم که هم برای شرکای بین المللی جذابیت داشته باشد و هم اهداف کشور را تامین کند تا شرایط برد - برد برای شرکت ملی نفت و طرف های قراردادی آن ایجاد شود.
زنگنه به تبیین پنج اصل مهم که برنامه های آتی وزارت نفت بر آن استوار شده پرداخت و گفت: نخستین اصل مورد توجه ضرورت اجتناب ناپذیر گسترش اکتشاف در عرصه سرزمین و توسعه و بالابردن ظرفیت تولید نفت و گاز کشور است.

وی دومین اصل را که بر برنامه های بخش بالادستی نفت حاکم است، ضرورت اجتناب ناپذیر افزایش مستمر ضریب بازیافت و برداشت نهایی از مخازن نفت و گاز عنوان و در خصوص سومین اصل وزارت نفت اظهار کرد: ضرورت بهره گیری از برترین فناوری های موجود در جهان و توجه به ارتقای فناوری ملی اصل سوم مورد نظر وزارت نفت است.

زنگنه در ادامه، اصل چهارم و پنجم مورد نظر وزارت نفت را ضرورت جذب سرمایه خارجی برای توسعه صنعت نفت و ضرورت حمایت از ظرفیت های ایرانی غیردولتی برای حضور در زنجیره اکتشاف، توسعه میدان های نفتی و بهره برداری از آن عنوان کرد.

وی با بیان این که زمانی که بحث توسعه اقتصاد نفت و گاز انجام می شود به معنای وابستگی به درآمدهای نفتی نیست، افزود: با استفاده از درآمدهای نفت می توان بخشهای دیگر اقتصاد را توسعه داد.

زنگنه با اشاره به سه خانواده قراردادی یعنی قراردادهای امتیازی، مشارکت در تولید و قراردادهای خدماتی که بیع متقابل نوعی از این قراردادهاست، گفت: میدان های سیری A و B، فازهای ٢ و ٣ و ٤ و ٥ پارس جنوبی، میدان های سروش و نوروز و میدانهای دارخوین و دورود نیز در قالب قراردادهای بیع متقابل اجرا و به توسعه رسیده است.

وزیر نفت با بیان این که ایران امروز با 20 سال گذشته تفاوتهای زیادی کرده و ما باید از فرصت های کار با شرکتهای بین المللی به عنوان اهرم قوی برای اقتصاد و حمایت از تأسیس شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم، افزود: باید از مشارکت شرکت های داخلی و خارجی در بخش بالادستی نفت استفاده لازم را کرد.

زنگنه بر ضرورت تشکیل و قدرتمند شدن شرکت های پیمانکار عمومی(جی سی) تأکید و اظهار کرد: هم اکنون پتروپارس در این بخش به عنوان یک پیمانکار عمومی حضور دارد که باید تلاش شود با قدرت به فعالیت در این زمینه ادامه دهد.

وزیر نفت به تشکیل نخستین شرکت های پیمانکار عمومی در کشور اشاره و تصریح کرد: در سال هایی که در وزارت نیرو حضور داشتم شرکت های مپنا و فراب با این هدف تشکیل شدند.

زنگنه با بیان این که مدل جدید قراردادهای نفتی که امروز ارائه می شود الزاما بی نقص نیست زیرا محصول دست بشر است، اظهار کرد: اما این قرارداد جوابگوی نیازهای صنعت نفت و توسعه آن خواهد بود.

وی در عین حال افزود: با رعایت اصول، ما از نظریات صاحب نظران و کارشناسان برای این مدل از قراردادها استقبال می کنیم.

وزیر نفت با بیان این که ایران بعد از کشف نفت در ١٠٧ سال گذشته همواره نقش سازنده ای در تامین انرژی جهان داشته است، تصریح کرد: ایران همواره یک رکن اثرگذار در امنیت انرژی جهان است و نقش سازنده ای را ایفا می کند.

زنگنه با بیان این که ایران از همکاری و مشارکت با شرکت های بین المللی و در شرایط برد-برد استقبال می کند، گفت: شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی می توانند در بخش پایین دستی صنعت نفت مانند پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و ال ان جی حضور پیدا کنند.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 483127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =