سرطان معده پنجمین سرطان شایع در جهان، با حدود یک میلیون مورد جدید در سال گذشته، در ایران نیز یکی از مهمترین علل مرگ و میر مخصوصا در مردان است.

هادی معیری نژاد- باکتری هلیوباکتریوم عامل اصلی ایجاد این سرطان شایع است. همچنین رژیم غذایی نامناسب اعم از مصرف غذاهای شور و نمک سود شده و کنسروها در تشدید  ابتلا به این بیماری موثرند.


آیا ایران بیشترین مبتلایان به سرطان معده را دارد؟

متخصصان می‌گویند که سرطان معده از شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان در ایران است که هر سال ۱۰ هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا مي‌شوند و شايع‌ترين نوع سرطان هم در بين مردان است. وزارت بهداشت اعلام کرده است که ایران بیشترین بیماری سرطان معده را در جهان دارد و مهم‌ترين دليل بالابودن ميزان مرگ و ميرهاي سرطان معده، اين است كه اغلب دير تشخيص داده مي‌شود.

طبق آمار سالانه حدود 40هزار ايرانی بر اثر انواع سرطان می‌میرند. آمار دیگری می‌گوید بروز سرطان تا کمتر از 20 سال آینده تا 90 درصد افزایش مي‌یابد. اما بيشترين ميزان مرگ و مير اين آمار به سرطان معده اختصاص دارد. اين كشنده‌ترين سرطان سالانه جان هشت هزار  تا ده هزار نفر نفر را مي‌گيرد؛ يعني روزانه  بیش از 22 نفر و هر يك ساعت و 10 دقيقه يك نفر. سرطان معده سالانه با به کام مرگ کشاندن بیش از یک میلیون نفر در جهان دومین سرطان مهلک محسوب می‌شود

مصرف کم میوه و سبزی تازه، بالا بودن میزان نیترات در رژیم غذایی و مصرف زیاد دخانیات از عوامل مهم خطر ابتلا به سرطان معده است. همچنين نمك زياد هم از عوامل سرطان معده است. پزشكان مي‌گويند کاهش مصرف نمک خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد.

طبق تخمین‌ها حدود 25 تا 50 درصد افراد کشورهای توسعه یافته و 70 تا 90 درصد افراد در کشورهای در حال توسعه به هلیوباکتریوم آلوده هستند. پژوهشگران مي‌گويند وضع بد اجتماعی و اقتصادی، احتمال بروز این عفونت را در مردم بالا می‌برد. همچنين عواملي مانند تراکم جمعیت، زندگی در شرایط غیر بهداشتی، غذا یا آب آلوده هم نقش دارند.

متخصصان، پیشگیری اولیه با ریشه‌کنی هلیکوباکترپیلوری به خصوص در کشورهایی مانند ایران که تعداد بيشتري از مردم آلوده به این میکروب هستند را مهم‌ترین راهکار پیشگیری از سرطان معده مي‌دانند.

جدول زیر نشان دهنده کشورهایی با بالاترین درصد ابتلا به سرطان معده است.

ردیف کشور ابتلا در هر صدهزار نفر
1 کره 41.8
2 مغولستان 32.5
3 ژاپن 29.9
4 گواتمالا 23.7
5 چین 22.7
6 تاجیکستان 21.7
7 قزاقستان 21.6
8 قرقیزستان 21.4
9 آلبانی 20.1
10 بلاروس 18.8


تصویر زیر نیز کشورها با بیشترین در صد ابتلا را نشان می دهد که متاسفانه کشور ما در ناحیه قرمز قرار دارد؛

سرطان

 

نمودار زیر نیز در صد ابتلا بر اساس مناطق جغرافیایی را نشان می دهد؛

سرطان

4646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    74 8
    واقعا بیماری وحشتناکی هست پدر من با همین بیماری دست و پنجه نرم کردن و فوت کردن . فقط یه نصیحت به مبتلایانی دارم که از مرحله 3 به بعد تشخیص داده میشن بهتره هیچ کار درمانی انجام ندین که هیچ تاثیری نداره فقط زجر آور هست
    • مجتبي A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      16 1
      به خدا نميشه كاري نكرد و ديد عزيزت داره پر پر ميشه
    • بی نام A1 ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      19 1
      نه دوست عزیز. به هیچ وجه این طور نیست. من خودم یکی از فامیل های نزدیکم سرطان روده داشت که وخیم هم بود ولی بعد از 2سال درمان خوب شد. لطفا تزریق نا امیدی نکنید
    • بی نام A1 ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      9 0
      خدا بیامرزتش
  • بی نام A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    21 19
    مگه میشه امار افراد مبتلا به سرطان کشورهای افریقایی از المان کمتر باشه ؟
    • فرشاد IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      7 0
      بله این امکان وجود دارد. یکی از عواملی که بسیار تاثیر گذار است ژنتیک می باشد. و مورد دیگر که در مقاله هم ذکر شد نوع تغذیه است. در خیلی از کشورهای توسعه یافته تغذیه به سمت استفاده از فست فود حرکت کرده است.
    • بی نام IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      4 4
      المان بالاترین کیفیت زندگی رو داره
    • بی نام A1 ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      2 3
      چه ربطی داره غذاهای انگلیسیها که چرب تر از المانها هست مثل فیش چیپس ولی امار سرطان انگلستان پایینتره در ضمن نژادشون هر دویکی هست
  • نقی IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    14 0
    زیاد شدن فست فودها اصلی ترین عامله.
    • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      2 0
      دقیقا، در متن هم اشاره شده به زیاد بودن میزان نیترات و نمک. و کم بودن میزان سبزی و میوه در رژیم غذایی.
    • بی نام A1 ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      10 1
      تو امریکا خیلی بیشتر از انجا فست فود مصرف میشه. اما چرا اونجا سرطان خیلی کمتره؟ چون فست فود هاشون استاندارده. هر آت و آشغالی به خورد مردم نمیدن
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    21 0
    آره میشه . آفریقاییها اصلا از معده خودشون کار نمی کشن که خراب بشه . آکبند نگهش میدارند تا لحظه مرگ .
  • هموطن A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    5 6
    طبق آمار بالا یعنی سالی 000ر700ر5 نفر در ایران از سرطان می میرندکه 000ر420ر1 نفر مربوط به سرطان معده است که بیشترین دلیلش هم آلودگی مواد غذایی و آب هست. اونوقت شما میاین طرح میگذارین جمعیت رو زیاد کنین. همینها رو که دارین نمیتونین نگهدارین.
  • عماد IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    8 0
    یه نگاه به وضع اب آشامیدنی بکنین جواب خیلی سوالات گرفته میشه.آب کدوم شهر سالمه؟؟ هوا که خراب ..روغن پالم و هزار جور آت وآشغال دیگه هم که به خوردمون میدن کسی هم جلوشونو نمیتونه بگیره
  • بی نام IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    4 0
    آمريكا يي ها كه بيشتر فست فود مي خورند.
  • بی نام US ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    11 3
    یه چیزی برام جالب بود اکثر کشورهای منطقه های قرمز رنگ ،غذای اصلیشون برنجه
  • م IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    3 0
    التماس دعای خیر
  • سوسن IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    4 0
    چرا نمیگین مصرف نوشابه و دلستر و روغن پالم و بنزین آلوده و .....
  • بی نام IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    5 0
    مادر من هم مبتلا بود,خدا روشکر درمان شده؛درسته که کشنده ست,امااگه به موقع تشخیص داده بشه؛خوش درمانه,چون عضو درگیرش حالت کیسه مانند داره؛واحتمال متاستاز تو مراحل اولیه بسیارپایینه.
  • بی نام IR ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
    5 0
    ایکاش در مورد ارتباط آب و هوا و مصرف غذای دریایی با سرطان معده هم تحقیق میشد مثلا در ایران استانهای شمالی امارشون بالاتره