رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طب سنتی یک علم است و آنچه در گذشته است مقدمه‌ای است برای آینده که در همه علوم بدین گونه است و علم پزشکی نیز مستثنی نیست، طب سنتی به عنوان طب گذشتگان لازم است که در جریان طب فعلی حضور داشته باشد و از آن استفاده شود

به گزارس خبرگزاری خبرآنلاین؛ دکترولایتی صبح امروز ششم خرداد ماه در همایش ملی تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به عنوان سخنران ویژه مراسم اختتامیه طب سنتی را امری مهم و اساسی در علوم پزشکی برشمرد و گفت : این طب پایه پزشکی محسوب می‌شود که سایر علوم از جمله ریاضیات، فیزیک و جغرافیا را نیز در بر می‌گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با پیشینه تاریخ پزشکی عنوان کرد: در زمان تأسیس دارالفنون در ایران اساتیدی از کشورهای خارجی برای تدریس فنون مختلف به ویژه پزشکی آمدند. این اساتید خارجی برای اثبات خود به نفی پزشکان ایرانی می‌پرداختند و پزشکان ایرانی را دعانویس می‌خواندند و اعتقاد داشتند ایران طب قوی ندارد.

دکتر ولایتی در رابطه با طب سنتی اظهار داشت : طب سنتی یک علم است و آنچه در گذشته است مقدمه‌ای است برای آینده که در همه علوم بدین گونه است و علم پزشکی نیز مستثنی نیست، طب سنتی به عنوان طب گذشتگان لازم است که در جریان طب فعلی حضور داشته باشد و از آن استفاده شود.

وی در ادامه گفت: طب سنتی اهمیت بسیاری دارد اما باید توجه داشت که کسانی هستند برای اخاذی از مردم از نام این طب استفاده می‌کنند. امید است وزارت بهداشت در آینده‌ای نزدیک اقدام جدی برای مقابله با این افراد را برنامه ریزی کند.

دکتر ولایتی در رابطه با تأسیس کمیته تاریخ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هدف این کمیته نشان دادن تاریخ پربار گذشتگان به دانشجویان و جوانان سرزمین‌مان است. به طوری که جوانان کشور فکر نکنند هر چه به نام علم وجود دارد برای خارج از کشور است و برای پیشرفت نیاز است که مانند فرنگی‌ها شوند.

مشاور مقام معظم رهبری در رابطه با کارهای کمیته تاریخ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در این کمیته با حضور اساتید صاحبنظر سعی کردیم در حوزه‌های مختلف علمی حاشیه‌هایی از کتاب‌های گذشتگان بنویسیم و همچنین کنگره‌هایی در زمینه تاریخ علوم مختلف نظیر کنگره فعلی برگزار کنیم و 2 موسسه فرهنگ و تمدن به همت دست‌اندرکاران این عرصه در کشور تأسیس شد.

دکتر ولایتی در رابطه با تاریخ پزشکی در کشور گفت: پزشکی کشور ما ریشه‌دار است و با توجه به اینکه در کشور انواع اقلیم‌ها را داریم و تعداد زیادی گیاه مختلف وجود دارد که حدود 2 هزار نمونه از این گیاهان، دارویی است به همین خاطر موضوع گیاهان دارویی در ایران دارای سابقه طولانی است و همچنین مرکز علمی گسترده‌ای چون جندی‌شاپور در گذشته کشور ما وجود داشته است که  هسته اولیه پزشکی اسلامی در ایران بوده است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 540272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
    5 8
    لطفا توجه کنید بکارگیری طب سنتی بجای پزشکی نوین برای درمان، مثل استفاده از گاری بجای خودرو برای حمل و نقلِ. البته که گاری پدر جدِ خودروست اما کارایی، کیفیت و قابلیتش بسیار پایینه. طبی که در آن از مشاهدات تخصصی بدون تجهیزات پیشرفته و آزمایشات دقیق خبری نیست چطور بیماری را بدرستی تشخیص می دهد تا بعد برای آن دارو تجویز کند؟ ضمنا داروهای پایه گیاهی هم با تائید داروسازی مدرن مجوز مصرف می گیرند.
  • بی نام DE ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
    5 6
    طب سنتی تقویم ایران زبان فارسی و هنر ایرانی هویت ماست
    • مهرداد IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
      2 1
      علم روز دنیا هر چندسال تغییرات و پیشرفتهای چشمگیری داره، اتکا به علم صد سال قبل جایگاهی نداره چه رسد به هزار سال قبل تقویم گذشته ما بسیار زیبا، ولی جای عتیقه در موزه است