ایسا نوشت: مدیرکل دفتر امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری به تشریح ایراداتی که مجلس به لایحه کاهش ساعت کاری زنان وارد کرده است، پرداخت و از تشکیل جلسه‌ای با کمیسیون اجتماعی مجلس پس از تعطیلات سه‌هفته‌ای مجلس خبر داد.

اشرف گرامی‌زادگان افزود: یکی از ایرادات وارد شده به لایحه کاهش ساعت کاری زنان، استفاده از برخی واژه‌های فاقد شفافیت و حدود مشخص است. به عنوان نمونه در این لایحه از عبارت «معلولیت شدید» استفاده شده است. اختلاف نظر درباره واژه شدید وجود دارد. بنابراین مجلس خواهان مشخص شدن معلولیت شدید شده است.

وی افزود: بر اساس نظر نمایندگان مجلس مرجع پرداخت حق بیمه سهم کارفرما در لایحه کاهش ساعت کاری زنان مثل موردی که در زمینه اعلام تخصیص پلکانی به کار برده بودند، مشخص نیست. البته می‌توان تخصیص پلکانی را در آیین‌نامه مشخص کرد ولی مرجع پرداخت باید در مصوبه مجلس مشخص شود. علاوه بر آن پیش‌بینی پرداخت بخشی از حق بیمه به عنوان تشویق کارفرما باید در بودجه سالیانه لحاظ شود،‌ درغیر اینصورت نمی‌توان آن را اجرا کرد.

مدیرکل دفتر امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به تبصره 5 لایحه "کاهش ساعت کاری زنان شاغل" گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیشنهاد داده است که دستگاه‌های اجرایی و کارفرمایان بخش غیردولتی مشمول این قانون نتوانند زنان را به خاطر کاهش ساعت کاری اخراج کنند یا محل خدمت جغرافیایی آنان را تغییر دهند و این مورد در تبصره 5 گنجانده شود.

وی با بیان اینکه اصلاحات لازم برای این لایحه را انجام و به کمیسیون اجتماعی مجلس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان نماینده معاونت زنان در مجلس شورای اسلامی تحویل می‌دهیم، گفت: هدف ما در این لایحه تامین منافع عالیه کودکان از طریق تلاش برای تقویت تربیت کودکان زیر6 سال از طریق مادرو توجه به فرزند معلول است. حمایت از همسران معلولان نیز در جهت تحکیم بنیان خانواده انجام می‌شود. این اهداف منطبق با قوانین داخلی و دیدگاه‌های بین‌المللی و جزو ضروریات در دنیای امروز است؛ اما برخی ادعا می‌کنند که لایحه کاهش ساعت کاری زنان مخالف اشتغال زنان است، در حالی که این لایحه تنها شامل زنان دارای شرایط خاص می‌شود.

گرامی‌زادگان در پایان افزود: ما تلاش می‌کنیم برای ایرادات لایحه "کاهش ساعت کاری زنان شاغل" از دیدگاه علمی پاسخ‌هایی بیابیم. پس از تعطیلات سه هفته‌ای مجلس نیز با نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس جلساتی برگزار می کنیم تا با آن‌ها هماهنگ باشیم.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 506831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد GB ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
    3 8
    ما مردا بیکاریم و مجرد حالا اینا دارن راجع به کاهش ساعات کاری زنها بحث میکنن بابا به فکر اشتغال مردا باشید من زن ستیز نیستم ولی وقتی میبینم هر جا میرم دنبال کار همش اول زنها استخدام میشن با 34 سال سن مجردم و مدرک لیسانس دارم و بیکارم سرمایه ای هم ندارم به کی باید پناه ببرم کاری هم که بخواهیم شروع کنیم چون سرمایه نداری باید وام بگیری حالا وام که گرفتی تو هنوز شروع به کار نکردی اقساطش زودی شروع میشن تازه اگه کار برات بگیره و بتونی کار کنی اگه نه یه آدم برشکسته و یه عالمه قرض و وام
    • بی نام A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
      9 4
      الان اگه آزمونهای استخدامی و همچنین استخدام های بخش خصوصی رو نگاه کنید بیشتر از90درصدشون نیروی فقط آقا میخوان فقط 12درصد کل بازار کار ایران خانوم هستن آقایی که با این شرایط هنوز بیکاره یا خیلی تنبله یا خیلی بدشانس. درضمن شما با این هیکل و هیبت مجبور نیستی فقط به مشاغل پشت میزی فکر کنی اما خانوما هر جایی نمیتونن کار کنن. اتفاقا خیلیهاشون نیازمند تراز شما هستن حالا اینکه شما نمی تونی درک کنی مشکل از خودتونه این طرح‌ها هم بیشتر باعث میشه که کارفرماها همین تعداد کم خانوم رو استخدام نکنن پس نگران نباشید
  • بی نام A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
    4 7
    وقتی نوبت به نوع کار و سختیش میرسه زن جنس ظریفه باید کارش سبک باشه ولی وقتی نوبت به حقوق و مزایا میرسه بلندگوی زن مساوی است با مرد دستشون میگیرند
  • بی نام A1 ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
    5 2
    با کاهش ساعات کاری مادران دارای فرزندان با بیماری صعب العلاج و معلول موافقم ولی اون دسته ای که فرزندان کمتر از شش سال دارن بشدت مخالفم همین الان هم بسیاری از ادارات دولتی و حتی کارفرمایان بخش خصوصی با مرخصی شش ماهه بارداری و دو سال شیردهی زنان با مشکل مواجهند به نحوی که با افزایش فشار کاری بر کارمندان مرد کارایی آنها نیز کاهش خواهد یافت و موجب نارضایتی بیش از پیش ارباب رجوع خواهد شد و بی میلی دستگاه های دولتی به استخدام زنان را درپی دارد در اداره ای که من شاغلم پس از افزایش مرخصی زنان از 4 به 6 ماه حدودچهارسال است که هیچ خانمی استخدام نشده است اگرچه این لایحه به نفع عده قلیلی ازکارمندان زن شاغل است ولی در نهایت ناخواسته به زیان خیل عظیمی از زنان جویای کار هم در بخش خصوصی وهم در بخش دولتی