۰ نفر
۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲

ایسنا نوشت: رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با غیرقانونی دانستن روغن‌کشی در مغازه‌ها گفت: به دلیل عدم توانایی کنترل درصد ناخالصی، احتمال وجود سموم در فراورده‌های روغنی مغازه‌ها وجود دارد.

هومن محمد رئوفی، گفت: باید بر تمامی مواد غذایی تولیدی نظارت‌های لازم به لحاظ بهداشتی صورت گیرد.

رئوفی گفت: روغن‌های خوراکی که به دست مصرف کننده می‌رسد عموما از دو مسیر کلی تولید داخل و وارداتی است که هر دوی آنها مورد نظارت قرار می‌گیرد.

او گفت: مسیر اول مربوط به روغن‌هایی است که تولید داخل هستند و با پروانه بهداشتی درج شده بر آن قابل شناسایی است. مسیر دوم شامل روغن‌هایی می‌شود که به صورت وارداتی بوده و پس از آزمایشات اعمال شده بر آنها اجازه ورود به سطح عرضه می‌یابند که اینها نیز مشمول اخذ پروانه بهداشتی ورود می‌باشد و در صورت عدم دارا بودن مدارک مذکور، مسلما مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار نمی‌گیرد.

رئوفی گفت: تجهیزات و امکاناتی که در یک واحد تولیدی چه کارگاهی که معمولا در قالب شناسه نظارت کد بهداشتی دریافت می‌کنند و یا واحدهای صنعتی بزرگ که به صورت پروانه بهداشتی می‌توانند فعالیت کنند، باید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی را رعایت کنند. در خصوص مواد غذایی مورد استفاده طبیعتا شاخص‌هایی وجود دارد که بوسیله آنها سلامتی فراورده‌های غذایی کنترل می‌شوند.

رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو در ادامه سخنانش به موضوع روغن کشی در مغازه‌ها نیز پرداخت و تأکید کرد: قطعا واحدهای اینچنینی برای تولید روغن وجه مجوز ندارند و طبیعی است که توانایی کنترل درصد ناخالصی دانه‌های مورد استفاده را هم ندارند؛ چراکه این موضوع احتمال وجود سموم را در این فراورده افزایش می‌دهد.

رئوفی همچنین به کنترل میزان آفت کش‌های کشاورزی که در زمان انبارداری دانه‌ها، خطر ابتلا به کپک‌هایی قارچی یا سموم قارچی و در نتیجه آلودگی دانه‌های روغنی را محتمل می‌سازد، اشاره کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، او در تاکید مجدد بر رعایت شاخص‌های مورد نظر سازمان غذا و دارو در واحدهای تولیدی نیز گفت: پس از دریافت مستندات، آزمایشات و تاییدیه‌های لازم، اجازه استفاده از روغن کشی و تولید فراورده‌های اینچنینی صادر خواهد شد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 539914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    1 0
    اون کارخونه ای هاش که پالم و پارافین داره اینها هم که خطر سموم داره یکی پیدا بشه یه روغن سالم تو این کشور به من معرفی بکنه خیلی ممنون میشم
  • بی نام IR ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    0 1
    اگر غيرقانوني است پس چرا جلوي آنها را نمي گيريد؟ فقط زورتان به دستفروش ها مي رسد كه تا حد مرگ با آنها برخورد كنيد؟
  • عباس IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    2 0
    وقتی جلوی چشم ما روغن میگبره ما بریم روغن پالم دار کارخانه بخریم... میفهمی چی میگی ....به قیمتهای روغن کارخانه ای توجه کنید ...آخه یک لبتر روغن آفتاب گردان واقعی پنج هزار تومن است ....
  • بی نام A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    1 0
    توي بازار تجريش كلي مغازه روغن كنجد مي گيرند همه غيرقانوني هست؟؟؟؟؟
  • شهریار A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    1 0
    احتمال اینكه سود وارد كننده های روغن پالم كم بشه هست .. واسه همین نگرانن وگرنه اگه به فكر مردم بودین كه اسم كارخونه هایی كه روغن پالم زدن تو شیر میگفتین .. من ترجیح میدم به روغن كش سر كوچه اعتماد كنم تا به وزیر بهداشت ..
  • بی نام A1 ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
    1 0
    حالا فکر کردید که اون روغنی که کارخانه ها دست مردم می دند خوبه که پر از پارافین و روغن پالمه,شما هر جور حساب کنی امکان نداره اون روغن کارخانه ایبا این قیمت دربیاد باید گرانتر باشه