«بی سلیقگی» در تلویزیون یادگار ماندگار آقای «ضرغامی»

سیدصادق حسینی

با تعدادی از همکاران رسانه ای به دیدار سیدعزت الله ضرغامی که در یک اظهار نظر تاریخی و البته پرواکنش خود را «مجتهد رسانه» خوانده بود، رفتیم. از رییس سابق دستگاه عریض و طویل صدا و سیما که در سایه اجتهادات رسانه ای اش مشتری شبکه های ماهواره رشد قابل توجهی یافت، پرسیدم: «آقای ضرغامی! شما در طول حضورتان در رسانه ملي، تصمیم ها و برنامه ریزی های تان مبتنی بر کار کارشناسی بود؟» با تکان دادن سر تایید کرد! ادامه دادم:«پس چرا از زمانی که آقای سرافراز آمده اند؛ عکس سیاست های انبساطی شما عمل می کنند و در حال کوچک کردن صدا و سیما هستند؟ یا کار شما کارشناسی نبوده و سلیقه ای بوده یا تصمیم های ایشان؟» ابتدا سکوت کرد و بعد گفت: «بین من و ایشون دعوا ننداز!»

با وجود این که رییس جدید صداوسیما برخلاف سلف قبلی خود، سیاست های انقباضی در فراگیرترین رسانه کشور در پیش گرفته اما سلیقه ها همچنان همان سلیقه گذشته است. در عرصه سیاسی کارشناسان و چهره های یک جناح که غالباً گرایش های رادیکال دارند حضور دارند و در عرصه های دیگر نیز وضع همین است.

از جمله این بی سلیقگی ها، در حوزه ادبیات است. تقریبا از میانه حضور ضرغامی در صداوسیما، بسیاری از چهره های مورد وثوق مردم و نخبگان در حوزه شعر و ادبیات جای خود را به چند چهره محدود داده اند. روزگاری بود که در مناسبت ها، برنامه های ادبی و شعر با حضور چهره های شاخصی همچون استاد «موسوی گرمارودی»، «ساعد باقری»، «سید سهیل محمودی»، «عبدالجبار کاکایی» و سایر بزرگان شعر معاصر از تلویزیون پخش می شد و حالا چند سالی است در سایه تنگ نظری ها و بی سلیقگی ها مردم از دیدن چنین برنامه های محروم هستند.

هرچند با سونامی شبکه های اجتماعی به ویژه شبکه های موبایلی، مردم از سلیقه های مختلف بهره مند می شوند، اما این نافی کم کاری صداوسیما و اجبار مردم به دیدن یک سلیقه حداقلی نیست.

به عنوان نمونه، در شب عاشورای ابالاحرار حضرت ابا عبدالله الحسین(علیه السلام) استاد ساعد باقری با صدای مخملین و آسمانی خویش، به خوانش واقعه روز عاشورا، شهادت حضرت سیدالشهداء، اسارات آل الله، حضور در مجلس یزید و ... بر اساس تاریخ بلغمی پرداخت که با استقبال فراوان به سرعت در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد.{فايل صوتي را اينجا بشنويد}

این نمونه ساده و بسیاری از نمونه های دیگر که همه از آن آگاهند به سادگی نشان می دهد در کنار شعار کوچک سازی صداوسیما، «در»  همچنان بر همان «پاشنه» می چرخد! که اگر جز این بود در میان انبوه مداحی ها و منبرهایی که از شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی پخش می شود، مردم شاهد حضور دیگر سلیقه ها و چهره ها و برنامه های متفاوت تر و عمیق تر بودند.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 471998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    99 1
    صداوسیما تبدیل به سخنگوی جبهه پایداری شده
  • بی نام A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    78 2
    صدا وسیما طبق نظر اکثریت مردم عمل نمی کند.
  • صیاد RO ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    31 0
    امیدوارم که رسانه ملی ملی باشد وملی بماند
  • بی نام A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    78 1
    رسانه میلی
  • محمد یعقوب پور A1 ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    68 1
    من خودم از علاقمندان برنامه های استاد «موسوی گرمارودی»، «ساعد باقری»، «سید سهیل محمودی»بودم با آن صداهای گرم دلنشین..متا سفانه نمی دونم علت پخش نشدن برنامه های این عزیزان چی بوده ای کاش آقای گزارش گر از آقای ضرغامی سوال میکرد...با فایل صوتی خیلی حال کردم.
  • یوسف A1 ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    67 1
    خوانش استاد باقری بسیار زیبا و قابل تامل بود...